App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur sover era ettåringar?

Vad har de för rutiner? Sover de på dagen? En gång? Två gånger? När somnar de på kvällen? Vart sover de? När vaknar de? Massa frågor! Haha, jag är nyfiken! Vår tjej är 14 månader och sover ungefär så här: Vaknar 06.30 ca Sover 8.30-9.30 Sover 13.30-14.30 Somnar i eget rum ca 20. Sen sover hon hela natten. Obs; tiderna är VÄLDIGT ungefärliga. Vissa dagar sover hon bara en gång. Vissa dagar vaknar hon 5 osv... Men på ett ungefär ser det ut så här. Vi är för tillfället väldigt nöjda! :-)

2012-07-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

lillan 13 mån somnar runt 19 tiden och sover till allt i mellan 8-10. och ibland vilar hon 2 ggr på dagen ibland bara en... men just nu har de varit kaus me sov tiderna då hon varit sjuk!! =/

2012-07-26
Linz
Linz
Barn på 3 år och 1 månader

Ja, jag ammar fortfarande. Men eftersom jag började jobba heltid när lillan var drygt tio månader gammal, så blev det ju en naturlig begränsning där. Om jag är hemma så är det bara jag som duger om hon vaknar om natten, men pappa dög bra när jag var bortrest i tre dagar. :) Nu när jag har semester försöker hon sig på att få en slurk ibland även på dagtid, vilket hon får ibland och ibland inte, men det får ju inte ersätta lagad mat.

Stora tjejen slutade jag amma när hon var ungefär lika gammal som lillan är nu, då var jag så less på det ständiga snuttandet att jag inte stod ut längre. Hon åt också dåligt av all annan mat. Men den här gången känns det inte som någon panik. Hon äter rätt bra med vanlig mat också, även om hon vägrar välling.

2012-07-12
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 9 månader

ElinVS; så du ammar fortfarande? Vilket tålamod du måste ha! Jag fick ju sluta mest pga att min utvecklade ett riktigt tutt-beroende. :-P Och hon har inte glömt, trots att det är flera månader sen jag slutade. När hon är trött snuttar hon på mina nyckelben, axlarna och idag försökte hon tom snutta på mitt skulderblad när jag låg på mage och sov! Old habits die hard sägs det ju..

2012-07-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Hmm, ja det är lite rörigt med sömnen just nu för vår lilltjej. Hon är 16 månader gammal. För ett par månader sen sov hon en halvtimme på förmiddagen och kanske två timmar på eftermiddagen, men inte nu längre. Nu sover hon oftast 1-2,5 timmar på eftermiddagen. Men ibland somnar hon redan vid elvatiden, andra gånger går det inte att få henne att somna förrän närmare fyra. Det har hänt att hon inte sovit på hela dagen, men då blir följden att hon är för trött för att äta på kvällen och äter från mig hela natten istället, så det är inget lyckat.

Om hon sover två timmar tidigt på eftermiddagen, mår hon som bäst resen av dagen, så vi eftersträvar detta. Men hon är en sådan som inte vill sova om hon kan låta bli, är nog rädd att missa något intressant.

Kvällarna varierar också. Om hon sovit tidigt kan hon om vi har tur somna vid 20. Om hon sovit sent kan hon vara uppe till midnatt. Somnar hon före 19:30 är risken stor att hon bara sover en middagslur och vaknar en timme senare helt pigg, så det undviker vi helst.

På morgonen tar hon för sig av frukost från mig och somnar om. Vet inte riktigt vad klockan är då, för jag vaknar inte riktigt själv alla gånger. Stiger upp kring nio, då har hon ibland varit vaken en stund, andra gånger vaknar hon av att vi andra stiger upp.

2012-07-12
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 9 månader

Min son på 13 månader sover följande:

Vaknar ca.7:30-8:00

Sover 11-13

Somnar 19:30-20:00

 

Vi är nöjda också, MEN han vill ha välling 1-2 ggr varje natt, fortfarande... Önskar att han slutade med det snart... Jag vaknar när han börjar jämra sig, går upp och gör välling, han ligger fortfarande i sin säng när han får vällingen och somnar om. Men det är ju ett störningsmoment för mig.

2012-07-11
zmiley
zmiley
Bebis på 17 månader

.

2012-07-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...