App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Concerta under graviditet?

Nån som har nån erfarenhet av det??

2012-07-09
xLillaMy
xLillaMy

Ja, förlåt. Jag kanske blev lite oförskämd, jag ber om ursäkt! Men det är ju liksom ingen som svarar på frågan utan bara citerar FASS eller vad de tror att dem vet, och det gör mig irriterad när jag gång på gång frågar efter personliga erfarenheter och inte fakta från nätet.

Iom att det är en såpass "allvarlig" medicin så behöver jag som sagt personliga erfarenheter och inte bara fakta om vad kanske kan hända.

2012-07-13
xLillaMy
xLillaMy

Men du svarar ju inte från din egen erfarenhet. Bara citerar från FASS. Vad har just DU för erfarenhet då?

2012-07-13
xLillaMy
xLillaMy

Men jaaa, jag har ju redan läst FASS!
Frågan var ju om nån hade erfarenhet av det! (och då menar jag ju självklart om du själv eller nån närstående har tagit Concerta under graviditeten)

Och hade jag inte mått så dåligt som jag gör så hade jag utan tvekan väntat till efteråt.

2012-07-13
xLillaMy
xLillaMy

Jag vet ju liksom redan allt det där. Frågan var ju om nån annan hade erfarenhet av det.

Dessutom har jag inte börjat med medicinerna än, iom att jag nyss fått reda på att det är ADD jag har. De håller på att ta ställning till ifall jag ska ta medicinen nu eller inte.

2012-07-13
xLillaMy
xLillaMy

Jag läste på fass och där stod det att den normalt sätt använd fram till 18år men att den i vissa fall även används av vuxna sen var det en liste på typ 2miljoner olika biverkningar! :O Nästan så jag höll på å ramla av stolen men det är väl så med alla såna mediciner, jag har ju lixom inte ätit "värre" än huvudvärkstabletter typ! 

MEN där står det åxå att det inte finns någon forskning på om det påverkar barnet i magen eller vid amning och därför skall läkare från fall till fall avgöra om det är ok att användas under graviditet eller amning då. 

Så det bästa du kan göra är kanske att försöka få tag i din läkare och rådfråga honom/henne vad dom anser du ska göra, fortsätta eller ej!

Lycka till!!!

2012-07-12
osisen
osisen

Det där med att Concerta bara används fram till man är 18 år är bara bullshit. Min mamma tar den och hon mår jättebra av den. Dock hade hon den ju inte under graviditeten utan börjat på senare tid. Och det är den medicinen jag kommer behöva att ta för min ADD. Så nu var ju frågan om nån har.nån erfarenhet av den under graviditeten.

2012-07-12
xLillaMy
xLillaMy

Ingen alls? :/

2012-07-10
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...