App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det här med VART bebisen ska sova

Min flicka blir 7 veckor nu på onsdag. Hon har redan sömnrutiner och sover hela nätterna. Har hon gjort i ca 2 veckor nu. Hon somnar runt 22-23 och vaknar vid 7-8 och äter och sover sen vidare till 11 ungefär. Jag har henne sovandes i våran säng. Jag sover i mitten medans mannen sover på ena sidan och hon på andra sidan. Hon sover i enbart blöjan, jag i underkläderna och har bara ett påslakan som täcke då det blir för varmt annars. När jag var på bvc förra veckan så pratade vi om hennes mat- och sömnvanor. Jag berättade att allt fungerar som en dröm då hon sover på nätterna och är vaken större delen av dagen. Hon äter dock väldigt mycket under dagarna. Fick till svar att det är för att hon tar igen allt som hon inte äter under nattens timmar. Bvc-sköterskan tyckte jag skulle testa ha henne sovandes i sin spjälsäng efterosm hon har sovrutiner. Men jag vill inte det. Jag förklarade att jag trodde hon sov bra eftersom hon är trygg bredvid mig. Jag sover också gott när jag har henne nära. Dom gånger hon har vaknat till under natten har jag bara tagit fram bröstet och ammar henne liggandes. Då kan jag sova vidare och hon somnar snabbt igen hon också. Ska jag testa ha hennes liggandes i sin säng? Jag är rädd att det kommer förändra massor. Jag kommer iaf inte känna mig lugn när jag inte känner hennes närhet :( Kommer bara ligga och tänka om hon andas och om hon fryser, om hon ligger vaken etc. Mina andra två barn har jag haft sovandes i min säng ganska länge. Inga problem heller när dom börjat sova i sin egna säng. Spjälsängen har nog varit en ganska onödig sak för våran del för dom hinner knappt använda den :P Barnen som är 3 och 5 år gamla sover i sina sängar. Det händer ibland att dom kan vakna under natten och komma in till mig men jag tycker bara det är mysigt att dom kommer och lägger sig nära mig då. Gör jag fel? Bvc sköterskan sa att det är bra att vänja dom. Jag mår bara dåligt av den tanken.

2012-07-09
annicha88
annicha88
Bebis på 8 månader

Tack för alla svar! Själv är jag inte lika lättväkt och ligger hyfsat still när jag sover. Då är jag nog mer orolig ifall något av dom större barnen kommer in och lägger sig och inte ser den lilla. Jag kommer nog ha henne bredvid mig ett tag till iaf. Så mysigt att ligga och snuva på henne innan man själv somnar. Dessutom snarkar hon för himla sött och då är det också mysigt att ligga nära och titta och lyssna.

Min bvc-sköterska är lite äldre. Hon är väldigt duktig och kunnig. Får alltid bra svar om det är något jag undrar. Däremot så är det väl såna här saker som jag blir lite kluven över bara. "Att testa" ha henne sovandes i sin säng är mer som något jag SKA göra. När jag ifrågasatte och förklarade hur jag vill så spände hon upp ögonen och kom med frågor som, blir det inte varmt? Trångt? Måste vara skönt med lite mer utrymme i sängen. När jag svarade nej och att jag tycker det är fridfullt med hennes närhet så sa hon bara att det är bra att testa iaf. Sen avslutade vi hela besöket och bokade in en ny tid.  Jag gick där ifrån med en känsla av att jag gjorde något fel med nattning och sova fast det inte alls är det jag upplever hemma.

Men men, hennes åsikt väger inte mer än mitt och litens behov. Testa gör jag när det känns dags för det :) Återigen, tack!

2012-07-10
annicha88
annicha88

Nu känner jag ju inte din bvc-sköterska, men våran är runt 55-60 och jag har märkt på henne att hon ofta svarar på rutin och enligt såna "regler" som gällde förr. Tycker inte du ska bry dig om vad de säger om detta. Det är ju erat barn och bara ni som bestämmer hur ni ska sova!
Vi hade dottern i sängen från hon var ca 5 månader till ca 11 månader, men det var för att hon var en riktig snutt-oholic som hade min tutte i munnen hela natten, och vi sov alla tre. Orka ändra på något när man sover liksom! Men sen sa jag stopp till detta snuttande och då fick hon sova i spjälsängen jämte vår säng. Fungerade jättebra! Nyss flyttade hon in i eget rum, och hon sover hela nätter. Men hon är 14 månader, så ni behöver nog inte känna nån stress över detta än. ;-)
Gör som ni vill! Får man sova är mycket vunnet! Det finns tid att ändra rutiner många gånger om innan ungarna flyttar hemifrån.

2012-07-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 6 månader

Jag hade aldrig klarat att ha ett barn konstant bredvid mig, jag sover skitdåligt när dotra ligger inne i vår säng.. Sov dåligt när hon låg i vaggan i vårt rum också. Sover bra när hon sover i sin säng i sitt rum, men det är jag det, så är jag funtad. Jag vaknar av minsta lilla pip och gnäll, även om det bara är i sömnen...

Känner du/ni er nöjda med situationen finns det ingen anledning att ändra på det, dock kan du ju testa lägga henne i spjälsängen, den kanske kan stå i ert sovrum?

Dessutom så stördes min tjej av att jag vaknade, så hon sov också bättre när hon fick eget rum.

2012-07-09
Yrwen
Yrwen

Bra att vänja dom vid sin egna säng ska det stå

2012-07-09
annicha88
annicha88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...