App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Insomningsproblem 10-11 månaders, hjälp tack!

De senaste dagarna har lilleman varit väldigt jobbig att söva. Han vrider och vänder och är grinig och trött. Det har inte vart några problem innan att få honom att somna, vi har alltid haft lite mysrutiner innan, oavsett dag eller kväll, och sen har någon av oss lagt sig med honom och han har somnat på 5-10 minuter. Igår kväll försökte vi lägga honom vid 20, 21, 22 och slutligen 23 då han somnade i min famn av utmattning. Tror ni han kanske sover för mycket på dagarna? Han vaknar kl sex, äter frukost och somnar sen om till -tiden, sen sover han på eftermiddagen 13-15 el. 14-16 beroende på om han ibland tar sig en snabb lur på förmiddagen på en halvtimma vid tiotiden, sen lägger han sig för natten vid ca 19.30. Tycker ni jag ska försöka styra upp hans sovtider lite och kanske låta honom sova mindre på e.m? Jag hörde nånstans att dom helst inte ska sova efter 15? Eller tror ni det kan vara att han lärt sig gå ganska nyligen? Han liksom inte kommer till ro för att det ärså mycket annat som spritter i honom. Som sagt, han är inte speciellt grinig eller gnällig innan han ska lägga sig, men man märker att han blivit trött. Men så fort man går in i sovrummet med honom så börjar han gnälla och vrida sig.. Alla tips emottages tacksamt! Ha en trevlig måndag!

2012-07-09
Betty86
Betty86

Två dagar i rad med sovstopp 15.15. Han har somnat in som en Gud och igår kväll testade vi att låta honom sova på egen madrass brevid min säng. Funkade... sådär... han vaknade givetvis när vi skulle lägga oss och var sur och grinig. Men efter en halvtimma-45 minuter så somnade han om och sov hela natten fram till 6.15 :D

Det var första natten på nästan 11 månader som jag inte haft en bäbisi sängen! Skönt!

2012-07-11
Betty86
Betty86

Haha, Osisen, jag vet vad du menar med höftlås. Man får liksom hålla i höften och trycka bak den lite. Gör samma på lillfis men problemet är nu att han blir så förbannad och speedad när man gör det (han har tyvär ärvt sin mors humör :P). Ska testa med sovstopp på e.m vid 15.30. Nu somnade han för en stund sen och det gick väldigt smidigt.

Håller det i sig i nån dag eller två till så blir det en madrass brevid sängen också. Hoppas på att kunna fasa ut samsovandet lite. Ingen som har några tips för det? Jag vill INTE lägga honom i sin säng och låta honom skrika eller "vänja" sig vid det så sätt utan att det ska vara en ganska otraumatisk upplevelse för oss allihopa!

2012-07-09
Betty86
Betty86

min e likadan(10mån).. hon vägrar å sova.. hon kan ta upp till 2 h å somna..
å när vi lägger ner henne så vaknar hon ibland å vi får börja om..
Hon e ju åxå väldigt rörlig å har ju gått lite nu i en månads tid och hon klättrar å lever rövare hela dagen..
Hon sover dock ofta 2 st 2h pass somnar mellan 8-10på kvällen å vaknar runt 7.
Hon har aldrig kunnat slappna av och hon e lixom speedad tills hon stupar.. vi får alltså hålla fast henne så hon somnar.. släpper vi lite i vad vi kallar höftlåset så ålar hon sig ner på en gång.. man behöver inte hålla hårt men greppet måste vara fast å på rätt sätt då ligger hon still iaf å somnar tillslut men det är ett projekt varje kväll.. e glad att stora grabben nattar sig själv nu för tiden efter en bok eller så.. ;-)

2012-07-09
osisen
osisen

Jo, planen var ju att börja flytta honom till egen säng nu, men eftersom han tar 100 år på sig att somna så känns det inte som vidare bra tajming.

Vi tänkte faktiskt att han skulle få ligga på en madrass brevid vår säng i början för att sen successivt flytta ut honom till hans eget rum. Det är mest för att vi ska kunna lägga oss brevid honom i början när han vaknar innan han vant sig vid att sova själv.

Annars sover han ju hela natten med något enstaka undantag så man är ju lite bekväm med att slippa gå upp :P

2012-07-09
Betty86
Betty86

Svårt det där! Ingrid får under inga omständigheter sova efter 15.30, oavsett hur lite hon sovit på dagen. Vissa dagar sover hon en gång innan lunch och sen inget mer, men vissa dagar sover hon både för- och eftermiddag.
Har ni testat egen säng och ev eget rum? Det var ju då Ingrid började sova hela nätter.
Kan säkert ha att göra med att han går nu. Mycket att bearbeta för honom.
Lycka till och uppdatera oss hur det går! :-)

2012-07-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

.

2012-07-09
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...