App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskonvagn eller inte? lite hjälp här vore snällt :)

Är gravid med barn nummer 2 och nu är stora frågan.. ska man ha syskon vagn eller ståbräda? min lilla son kommer att vara 2 år när liten kommer. Jag har kolla runt lite på internet och de verkarr vara 50/50 på hur andra gör. jag känner mig lite förvirrad. nog för de dröjer jätte länge kvar men de kanske är bra att veta vad som ska inhandlas så de inte blir sista sekunden på just vagnen som är viktigt. Hur har ni gjort? Kaan ju tillägga att jag är själv i veckorna så ibland tycker ja de säger de lite självt att de blir syskonvagn men jag vet inte. bättre o fråga:)

2012-07-08
anonym21
anonym21
Barn på 2 år och 6 månader

Köp syskonvagn! Jag har 1 år och 9 mån mellan mina barn och jag använder den mkt. Till och från dagis samt om jag är själv och vill kunna ”packa” ner äldsta barnet när det kommer bilar, man handlar etc. annars går det fasen inte tycker jag!
har dock även en singelvagn med platta som används när vi är två föräldrar och vi bara ska gå en kort bit.
Perfekt att ha båda och man kan ju handla begagnat på Blocket så blir det inte så dyrt.

2019-05-30
Mickapicka86
Mickapicka86

Allt beror ju på vilket barn ni har och vilket liv ni lever. Det kan ju hända att bebisen bara vill bäras och då är behovet annorlunda i början ...

Vi har 2,5 år mellan våra. Jag har i princip gått med barnen i ur och skur. Sambon trodde vi skulle klarar oss med enkelvagn och ståbräda, men med ett barn som snabbt tjurar ihop gav jag upp väldigt snabbt och syskonvagnen var guld värd när vi gick till och från förskolan ca 1 km bort. Då fanns inte ståbräda med sits. Det är först nyligen som vi aldrig använder syskonvagnen till båda med undantag första dagarna när 5-åringen hade gipsad arm och det var tungt för henne. De båda äldsta cyklar numera. Annars är det smidigt vid handling för att få plats för ena matkassen, så jag slipper bära allt.
Hur vi ska göra vid årets Lisebergsbesök är en senare fråga då de brukar blir trötta framåt kvällen när sambon vill passa på att åka.

2019-05-30
sommarlov10
sommarlov10

Hej!!! Var det nåt max vikt på vagnen sittdelen? Lr struntade ni i det?

2019-05-29
wendynb31
wendynb31

Jag fick barn nr 2 när första var nyss fyllda 3år och jag köpte en syskonvagn och har inte ångrat mig en sekund. Många tyckte att han var så stor så det skulle vi väl inte ha någon användning för...

MEN min stora sov middag tills han var 4år, och det var riktigt skönt att kunna gå ut med båda sovandes i vagnen.

Dessutom gillar jag att promenera mkt och långt vilket man inte kan begära av en 3åring, så då var den också praktisk.

Vi har även haft den på dagsutflykter under sommar halvåret. Först packas sittsen med picknick saker och när sonen började bli trött i benen fick han åka.

Nu är han 4½ år och vi har faktiskt använding för den fortfarande. Inte så ofta. Men för ett tag sedan var båda barnen (liten är snart 1½år) super förkylda och då stoppade jag om dem i vagnen och gick en promenad. Jag hade blivit tokig om jag inte kunnat gå ut en stund.

Men snart kommer vi nog att sälja den men det är så skönt att ha den när de blir sjuka.

Det råder ju lite skräck för att använda vagn när barn är "för stora för att åka vagn". Men så länge barnen är aktiva och inte hellre åker vagn än går så vad är faran? Det är ju ok med cykel vagn och skrinda till större barn...

Så får mig har det varit bäst med syskonvagn än en ståbräda. Jag är lång och de ståbrädor vi testat till vår cingelvagn har jag sparkat i när jag gått, hade jag blivit galen på vid en långpromenad kan jag säga.

2012-07-19
emcb
emcb

Vi har köpt en syskonvagn nu till våra töser, det kommer att skilja ca 2 år och 3 månader mellan de, hur jag tycker det är kan jag ju itne riktigt svara på än, lillan kommer om 3 månader..

Det finns en ståbräda med sits där barnet alltså kan sitta. Min stora tjej sover i regel inte på dagarna så att köpa en syskonvagn för att hon ska ha möjlighet att sova dagtid är inte ett skäl för mig. Däremot så orkar hon inte gå så långt som det ibland kan bli, och då behöver hon få sitta och vila benen.

2012-07-19
Yrwen
Yrwen

Håller med osisen att en tvååring ska ha möjlighet att sitta och sova. Man kan inte begära att en tvååring ska kunna stå på ståbräda en längre tid.

Har själv 2 år mellan mina flickor och har en syskonvagn där de sitter bredvid varandra. Är ofta ensam också eftersom mannen jobbar och det funkar jätte bra för oss.

2012-07-19
SandyMarie
SandyMarie

vi ska snart ha en liten och våran dotter är 2 om 2månader...jag funderade som du, men köpte en syskonvagn. Tycker nog att en tvååring är lite förliten att bara ha ståbräda.

2012-07-08
maja791
maja791
Barn på 2 år och 4 månader

jag tycker barn under tre behöver möjligt å sitta å även sova

2012-07-08
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...