App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som har erfarenhet av amningsnapp

Jag har sår på bröstvårtorna som gör mycket ont när jag ammar dottern och även efteråt. Det har varit så redan från första dagen. Hon föddes åtta dagar sedan.  Jag har testat  smörja med bröstmjölk före och efter amning och luftar en hel del och smörjer bepanthen, utan resultat. Jag är rädd när jag ammar min flicka och i början lider jag mycket. På måndag funderar jag köpa amningsnapp och undrar om den verkligen tar bort smärtan när bebisen ammas? Är alla amningsnapp lika bra eller vad ska man tänka på??

2012-07-07
bebish07
bebish07

jag använde amningsnapp då jag fick precis som dig. Jag nästan grät av smärtan! Jag köpte på apoteket. Meddela amningsnapp. Köpte även en bröstvårtskräm där som fungerade hur bra som helst! Omama heter den. Smärtan släppte på en gång och jag smörjde in efter varje gång liten hade ätit. Däremot när såren hade läkt ihop och jag skulle mata utan nappen så ville hon inte ta bröstet. Jag fick ha massa tålamod då hon inte fick lika bra tag om bröstet utan nappen. efter ett par kämpiga veckor så fungerar allt igen. Jag kan rekomendera nappen iaf då man inte ska uppleva amningen som smärtsam :) Lycka till!

2012-07-08
annicha88
annicha88
Gravid i vecka 40

tack för alla svar. jag har börjat amma tjejen liggande och det gör inte lika ont men ont har jag fortfarande.  jag ska försätta så några dagar och se om såret kan läka. jag får gå till apoteket imorgon och höra vilka andra alternativ det finns förutom amningsnapp.

2012-07-08
bebish07
bebish07

Provade medelas amningsnapp men tyckte inte att den fungerade särskilt bra. Dessutom så ville inte dottern ha den i munnen så det var menlöst.

Istället körde jag med purelan hela, hela tiden samt att jag tillbringade 2 dagar på soffan med bröstet "fritt". Så att det kunde vädras ordentligt!=)

Smorde även in bröstvårtan med bröstmjölk, som hamnat i de där läckageskydden i plast, varje gång innan amning.

2012-07-08
just_m
just_m

Det finns för och nackdelar med den. Fördelen är ju att du slipper han ont förstås, och ont gör det verkligen ibörjan! Nackdelen är att du kan bli fast med den läänge. Sen kan det vara så att barnet inte tar bröstet med den ens. 

Bäst är egentligen att du härdar ut och tar den hemska smärtan i några dar till, för bröstet vänjer sig tillsist. 

Av erfarenhet så rekommenderar jag att du skippar den. Men klart, om du sitter och gråter i början av varje amning kanske du ska testa. 

*Styrkekram :)

2012-07-07
detVankas
detVankas

.....

2012-07-07
bebish07
bebish07
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...