App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Farligt lågt järnvärde.

Jag var hos min bm i måndags och tog vanliga blodprover och var orolig för att mitt järnvärde hade gått ner igen. Men hon sa att det kan se lågt ut när man sticker i fingret och skickade mig därför till labbet (som ligger bredvid mottagningen) Hon ringde nu och det visade sig att proverna tyvärr stämde och att hon inte längre vågade ta ansvar för mig så hon hade skickat en remiss + mina provsvar till specialistmödrarvården. Där skall dom ta prover och se om dom kan lista ut varför mitt järnvärde sjunker. Jag tar Niferex med apelsinjuice och passar mig för att inte få i mig mjölk inom två timmar efter att jag tagit järnet. Äter blodpudding och leverpastej. Men vad händer om mitt järnvärde fortsätter att sjunka? Jag vet att syresättningen till babyn går ner om jag passerar gränsen vilken jag balanserar på nu. Men vad kan specialisterna göra för mig? Någon som vet? Kan dom ge spruta eller måste babyn plockas ut eller vad? Den måste ju ha god syretillförsel så vad händer? Någon som varit med om det eller vet vad som kommer att ske? Johanna

2012-07-06
Johanna 13
Johanna 13

Det skall stå 107 inte 97.

2012-07-08
Johanna 13
Johanna 13

Jag har blodbrist i vanliga fall och antar att jag her mer nu. Mitt järnvärde ligger runt 80 för 3 veckor sedan var det på 96 och 3 veckor innan dess 97 så mitt värde har dippat rejält. skall försöka ta det lungt och hoppas jag får tid till specialisten snart.

2012-07-08
Johanna 13
Johanna 13

har en annan vän som åxå hade blodbrist och dessutom förlorade massa blod under förlossningen.. hon ville dom göra blodtransfusion på men hon vägrade å fick nåt annat..
ja har inte riktigt hundra kolla för ja känner henne inte så väl men ja vet att de ville ge henne nytt blod å att hon fick nåt annat.. va det nu e man ger..

2012-07-06
osisen
osisen

kompisen hade så med.. hon fick järninjektioner eller va det nu kan heta.. man får det i armen iaf..
kostar massa pengar också.. :-\
men det e ju bättre det än å få blodbrist, eller det har du väl antagligen redan då men att det blir värre.. i värsta fall e det ju blodtransfusion som gäller..

2012-07-06
osisen
osisen

Min väninna har anemi och ett hb på max 78 och har 3 friska barn. Hon tar regelbunder järninjektioner och det kommer du troligen oxå att få göra.

Så ta det bara lugnt och lita på att du får den hjälp du och din bebis behöver.

2012-07-06
Fideli73
Fideli73

Jag vet inte vad som kan hända, men om du inte redan äter 2 tabletter så gör det. Och försök att få i dig typ en ask jordgubbar om dagen. Och ät broccoli. Det hjälpte upp mitt låga järnvärde lite grann när jag var gravid.

2012-07-06
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...