App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ketos

Var hos BM i går. fick veta att jag har ketos. någonsom har erfarenhet av detta? jag kräks hela tiden inget hjälper och jag vet inte vaad jag ska göra för att komma ur ketosen. tacksam för alla tipps och råd

2012-07-06
xariz
xariz

Elin vs: Tack så jätte mycket för ditt svar.

Var o lämnade nya ketos prover i tisdags dom var då sky höga, fick åka till gyn akuten och fick dropp. Där gjorde dom oxå ett UL för att se att lillen mår bra vilket hon gör. :D

Nu e jag hemma och har fått primperan mot illamåendet och ska lämna nya urin prover 2 ggr i veckan.

Ska i dag träffa BM på spec mödravården :) känns jätte bra nu att veta att dom håller extrakoll både på mig och bebis .

2012-07-12
xariz
xariz

Jag vet vad det handlar om. Fick diagnosen hyperemetis under mina två sista graviditeter (onormalt graviditetsillamående med extremt mycket kräkningar). Hade också mycket höga ketonvärden.

Mitt absoluta råd till dig är att be om att få komma till spec-mvc. Det finns hjälp att få, men barnmorskorna och läkarna på vårdcentralen kan i regel för lite.

Att bara skicka hem dig utan mediciner eller annan hjälp när du har ketos är inte ok! Där har barnmorskan gjort fel. Det minsta hon bör göra är att låta dig träffa en läkare. Då alltså helst läkare på SMVC.

Var inte heller rädd för dropp. Om det behövs så kan det vara till god hjälp. Jag var inlagd och fick dropp båda dessa graviditeter i knappt en vecka vardera. Då kollade de också noga med ultraljud att barnet satt i livmodern och verkligen var ett barn, eftersom kraftigt illamående ibland kan orsakas av utomkvedshavandeskap eller tumörer som avger graviditetshormoner och lurar kroppen på så vis.

Under sista graviditeten fick jag också under en period dropp i hemmet. Distriktsköterskor satte ny nål ungefär varannan dag och sen koppplade jag själv på droppet. En liter socker-salt-lösning varje natt gjorde helt klart skillnad för min möjlighet att orka något alls under dagarna.

Jag förstår att du är fullständigt slutkörd just nu. Men ring och be om hjälp! Lycka till!

2012-07-11
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

fick bara veta att jag  måste få i mig näring och behålla den annars blir det dropp

2012-07-08
xariz
xariz
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...