App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

"matschema" för 8 månaders?

Hej alla! Jag brukar få svar på det mesta här, så jag ska ännu en gång be Er om råd! Hur ofta matar ni era små? Min son är snart 8 månader och gillar att äta mat, gröt yoghurt osv. Men jag är orolig att jag ger honm för mycket mat! Han får välling, gröt, mat, mellis, mat och gröt ig.en till kvällen. Är det mycket? Tack i förhand!

2012-07-04
Mwro33
Mwro33

Har en åtta månaders här med och det ni andra har tipsat om låter ungefär likadant som min dotters måltider. Hon har 3-4 timmar mellan måltiderna, ibland kan få mellanmål mellan lunch, middag och kvällsmål och då kan hon få allt ifrån leverpastej macka, gröt, frukt smothie (4-6 månaders), Youghurt, välling. Men välling hat hon börjat dricka mindre nu de senaste. Hon får bara välling pp morgonen ich den sista måltiden på kvällen.

På BVC tipsa hon att testa ge macka med tex leverpastej, smör, ost-skiva, mjukost.
Min dotter gillar macka och det har hon fått ibland nu i 3-4 veckor.
Man kan ge också banan, päron, äpple mm. Ägg kan man också redan ge vid 8 månader.

2012-07-06
Ansku86
Ansku86

De äter väl tills de är mätta? Jag slutade mata när hon verkade mätt. Antingen slog hon igen munnen eller slog bort skeden.

2012-07-05
jika686
jika686

Kan ju tillägga att om hon fick matburkar i den åldern åt hon en hel, minst. Gröt var typ 1,5 portion (enligt förpackningen).

2012-07-05
Yrwen
Yrwen

Låter inte så mycket, min tjej (2 år) äter ungefär var tredje timme under den vakna dagen, sover ingen middag, och då får hon äta tills hon inte vill ha mer. Äter ganska duktigt, är dock i en svacka nu. Vi har matat ungefär var tredje timme sen vi började med fast föda och här har det funkat bra.

2012-07-04
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...