App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar vatten

Någon annan än vi som haft svårt att få barnet att dricka rent vatten? Vi har kämpat med vår son länge, han drack bara vatten som var utspädd med lite saft, samt att han vägrade dricka kalla drycker eller för kallt kran vatten. Vårat tips är därför att låta barnet dricka ur sugrör, det gör det hela roligare och nu vid 15 mån ålder dricker han äntligen outspädd, kallt vatten genom sugrör :)

2012-07-04
Losttears
Losttears
Bebis på 6 månader

Trevligt att se så många svar och tankar :) Med saft menade jag ju förståss semper barnsaft från 4 mån, skulle aldrig falla mig in att ge honom vanlig saft, pga. allt socker . Tyvärr så ville vi ju testa med barn saften i början och sen så var vi ju fast i den spiralen.

2012-07-23
Losttears
Losttears
Bebis på 6 månader

förstår att man prövar lite äkligt utspääd saft. Har själv haft två barn som vägrat dricka vatten. hur man än serverade det. Då blir man lite panikslagen för någon dryck måste i! specielt när det är så varmt! Nu när de dricker vatten är saften borta. Dock får den största saft ibland vid maten eller när vi är ute på fika. men mest har i vatten. Bara man borstar tänderna tycker jag inte det är hemskaste saken i världen. Visst är det bra att spara på tänderna.

2012-07-05
tezzlann
tezzlann
Gravid i vecka 39

Vår dotter drack knappt något vatten innan hon blev runt 9-10 månader, men det berodde på att hon varken tog nappflaska, pipmugg, glas eller nånting. Men jag ammade henne då, så hon fick i sig vätska. Däremot har tanken inte ens slagit mig att ge henne något annat än vatten.

2012-07-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Oj, våran lillkille älskar vatten. De 2 ggr jag försökt lyxa till det med lite bäbis saft eller så har han vägrat att dricka.

Men som flera säger, iskallt vtten är inte så skönt för magen om man dricker.

2012-07-05
Betty86
Betty86

Min dotter (10m) älskar vatten, hon har aldrig fått saft eller andra drycker. Vi häller ibland upp vatten i hennes nappflaska ca en timma innan hon ska äta bara för att det inte ska vara för kallt ihop med den ljumma maten, men oftast dricker hon nyupphällt vatten också. Men bra idé med sugrör, då blir det lite roligare :)

2012-07-04
ForestFruit
ForestFruit

*av detta problem..

2012-07-04
detVankas
detVankas

Sugrör är kul! :)

Ännu lättare är ju iof att man inte introducerar saft i så pass tidig ålder, just pga detta problem.

2012-07-04
detVankas
detVankas
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...