App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ska vi köpa en syskonvagn? Mini kommer fylla 3 år

Jag väntar ju barn nr 2 och den förväntas komma januari/februari. Mini fyller 3 år i april det året. Bör vi köpa en syskonvagn, eller kommer hon vara för stor? Eller ska vi använda vår Emmaljunga duo kombi med ståbräda eller extrasits?

2012-07-03
xLillaMy
xLillaMy

Vad svårt det ska va! Jaja, vi har ett tag till på oss. Får se hur mini utvecklas, om hon vill sitta mycket eller så. Tack för era svar!

2012-07-04
xLillaMy
xLillaMy

Jag tror det beror på hur Mini är. De vi köpte syskonvagnen av ska ha en till nu till hösten/vintern och deras yngsta är 3 år. Han ville inte sitta i vagn längre så de ska ha ståbräda.

2012-07-04
jika686
jika686

Om Mini fortfarande sover dagtid så rekommenderar jag syskonvagn... Sedan om ni går mycket, ex i affärer, dagsutflykter och liknande så är det ju smidigt med en syskonvagn, för på en ståbräda så måste ju Mini faktiskt STÅ hela tiden, och jag tror att barn i den åldern är lite för små för att orka det. Jag hade bestämt mig för att inte köpa syskonvagn, medan maken bestämde sig för att köpa syskonvagn.. Stora blir 2 nästa vecka och lilla kommer sep/okt...

Fast vi har ju problemet med att stora är så stor att hon är för tung för syskonsits och ståbräda, de har en maxvikt på 15 kg... Dock hittade jag som en ståbräda, fast med sadel så att barnet kan sitta också, det kanske vore nåt? Inte så farligt dyr heller, tror runt 500 häruppe...

Har ett par bekanta som har drygt 2 år mellan sina barn och de köpte syskonvagn, de sålde den i vintras när stora var drygt 4 år och de har använt den väldigt flitigt. Så jag tror att det är så otroligt individuellt vilket behov man som förälder har och även vad barnet behöver..

2012-07-04
Yrwen
Yrwen

beror ju på barnet :) Min dotter är tre och vi har en dubbel. Hon går lite och så blir hpn trött o då sitter hon. Och ibland om vi är ute längre sover hon middagslur i vagnen. Hon tycker det är jätteroligt att åka bräda men blir trött och vill sitta i vagnen också. Kanske är det lite så att hon också vill känna sig liten ibland. åker lillebror kan väll ja också få åka..ne men jag vet inte...Vi har iaf en syskonvagn och det passat i vårt hushålle :)

2012-07-03
tezzlann
tezzlann
Bebis på 3 månader

Det är kanske onödigt. Vi bor på landet och behöver bilen så fort vi ska ta oss nånstans. Kanske blir ståbräda eller extrasits i vagnen istället!

2012-07-03
xLillaMy
xLillaMy

Mellan våra två första barn är det ett år och tio månader. Första dryga halvåret kunde de två utan problem åka båda i samma enkelvagn, en rymlig, bakåtvänd Emmaljunga med sittdel och liggläge. Lillasyster rymdes utmärkt mellan benen på storebror. Vi hade också en enklare sittvagn till storebror, som vi använde när vi var båda föräldrarna med. Sen blev det vinter och då kunde storebror åka bob när lillasyster åkte vagn, gick bra att dra bob och skjuta vagn samtidigt tyckte jag. Först hösten när barnen var drygt ett respektive tre år, köpte vi en begagnad tvillingvagn med gemensamt ryggstöd. Vi använde den inte så mycket, mest för att ta oss snabbt och smidigt till och från förskolan.

2012-07-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 10 månader

Ståbräda låter ju smartast.. Men det beror ju på hur du lever om man säger så. Det är vinter då, och ska du lämna Mini på dagis, eller ska hon vara hemma? Har du lång väg dit? Är ni båda hemma mycket?

Vi har ännu ingen syskonvagn, och min "stora" är bara nyss fyllda 2. Men min sambo är hemma med mig, och har lämnat och hämtat på dagis dom få dagar han gått. Sen har vi varsin vagn till dem. Men jag ska nog hitta nån billig blocketvagn snart tror jag. För ibland kniper det!

Lycka till.. :)

2012-07-03
detVankas
detVankas

spara de pengarna och ta brädan (om ni inte använder vagnen extremt mycket, såklart!)

 

grattis förresten!!!

2012-07-03
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...