App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Senaste Vi Föräldrar, om att "skämma bort" med närhet.

En artikel i senaste numret tar upp detta om huruvida man kan skämma bort sin lilla bebis med närhet; amma, bära osv, och det står klart och tydligt att det kan man INTE. Detta ger enbart trygga barn som senare kommer ha lättare för att vilja utforska omvärlden. Barn som däremot inte får respons när de är ledsna lär sig att det inte är någon idé att visa känslor. Vi hade själva lite tankar på om vi skämde bort vår dotter när hon var nyfödd. Jag ammade väldigt ofta, vi bytte blöja vid minsta "bromsspår" och jag bar och bar. Eftersom det är första barnet hade vi många "experter" runt om som hade åsikter som tex "Hon måste få skrika lite, hon TRÄNAR sina lungor" (!!) osv. Men nu, 13 månader senare, känner jag att vi verkligen gjorde helt RÄTT! Klart man vill ge sitt barn all kärlek, närhet och trygghet man kan, hur kan man vilja försöka härda ett litet nyfött barn som inte vet någonting om någonting? Vad har ni för tankar kring detta? Hur gjorde/gör ni?

2012-07-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Lulls; bra att du säger ifrån! Nu är inte våra föräldrar såna, eller ja de har nog mycket åsikter men de har vett på att hålla dem för sig själva. Men OM de sagt såna saker hade jag nog inte vågat svara så mycket. Usch, trist att folk ska vara såna experter på andras barn. Blir så tråkig stämning, när det egentligen borde vara något som binder ihop familjen.

2012-07-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Jag tycker inte det ä att skämma bot sitt barn utan man ger dom en trygg och kärleksfull uppväxt! Aldrig att jag skulle låta min son skrika utan jag hade honom vid mig jämt och idag är han en självgående och trygg 6-åring;)

2012-07-06
Fideli73
Fideli73

Den som tyckte att Ingrid behövde träna lungorna är i 30-årsåldern och har två barn själv. Gissa vem jag pratar om... Men jag tror att de flesta som tycker så är äldre, som helt enkelt glömt bort hur det är att ha småbarn. De flesta var nog lika "sjåpiga" som vi på den tiden. :-P

2012-07-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

nu tänker jag såhär.. ingen om jag inte missat någon har skrivit att barnen borde få gråta lite.. men många har skrivit att folk säger så.. ?!? Lite nyfiken vilka e det som säger att de ska ligga å skrika lite? äldre personer, yngre, blandat, killar, tjejer.. för i den här tråden verkar alla rörande överens. :-)

2012-07-06
osisen
osisen

skämmer bort! och mina söta mår bra :)

2012-07-03
tezzlann
tezzlann
Barn på 1 år och 6 månader

lillråttan, det kan man lösa genom å ha långt mellan barnen ;-)

2012-07-03
osisen
osisen

Jag är lite spänd på att se hur det blir när lillasyster kommer i höst, vill storasyster komma upp i knä nu så får hon naturligtvis det, vill hon bli buren får hon det(väldigt korta stunder....). Vill hon komma in till oss på natten så är dörrarna öppna, det är bara att komma. Vi har alltid gjort så, kommer att fortsätta försöka med det också.

Tror att man måste lyssna på barnet och se behovet. Min tjej är väldigt självständig, och vill gärna vara lite för sig själv, fast i samma rum. Fine, då får hon väl det, men vi finns där om hon vill. Tror att det är det viktigaste, att faktiskt bara finnas där.

2012-07-03
Yrwen
Yrwen

Vi har burit det barn som behövt bli buret. Vi har sovit bredvid det barn som velat vara nära om natten. Jag har ammat fritt så länge barnen varit små, först närmare ettårsåldern begränsat ammandet dagtid mer än vad barnen själva önskat. Blöjor har bytts så fort vi märkt att det varit något i dem, undantaget kissblöjor på sovande barn, de har fått sitta kvar om det inte varit direkt läckagerisk.

Första barnet tyckte de till och med på bb att vi bar för mycket, för tänk om vi skulle tappa honom. Skulle inte tro det!

2012-07-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Jag bar nog ganska mycket också i början, men dels vill man ju ha sin lilla älskade familjemedlem nära, sen om det höll henne lugn så var det ju så man gjorde. Jag vill iaf inte ha en unge som skriker. Numera är hon otroligt självständig och trygg i sig själv, vad som lett till det kan jag bara spekulera i men vi kommer nog att göra lika med lillasyster.

2012-07-03
Yrwen
Yrwen

jag tror inte heller på det.. skulle aldrig låta ett spädbarn ligga å gråta om inte jag typ satt på dass eller något annat som gjorde att det va lite svårt att komma loss ;-) men man skyndade ju sig allt vad man bara kunde.. nu börjar jag släppa lite på det men nu hör jag ju skillnad på hennes skrik åxå.. jag vet vad hon vill och när hon e ledsen på riktigt och när hon bara e fly förbannad!
Jag har åxå märkt att hon har börjat fatta det här med att skrika för å få sin vilja fram ;-) det hade vi tydliga bevis på igår när jag åt macka.. så hennes medvetenhet e ju på en ny nivå nu.. :-)

2012-07-03
osisen
osisen

.

2012-07-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...