App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

PLZ Hjälp

Jag tycker att det är så jobbigt. Igår kväll fick jag värsta smärtorna i händerna sen kom smärtan till högra bröstet och jag bara kände hur det spändes. och speciellt fingrarna. Min man sa först att det va för att jag knäcker fingrarna ofta. Men jag sa att denna smärta är inte vanlig. Jag somna inte förräns halv 9 i morse. Senare under dagen vid 13.30 gick jag in till akuten och berätta. Jag har inte sovit alls på ca, 8-9 dagar och det är fruktansvärt jobbigt. Och igår medans jag va uppe på natten och försökte kyla ner min händer och hade händerna högt upp men inte hjälpte det. Bebisen bara lekte för fullt i magen. Usch. Väntar på den dagen jag föder så jag kan slippa denna smärta.. Har ingen nån råd som man kan göra innan man ska sova för att slippa detta?!!!?!?!?!?!

2012-07-01
LailaHou
LailaHou

ElinVS  Tack så mycket för ditt svar och det som du sa hade jag faktiskt tänkt prova inatt så jag hoppas att det funkar :´(

2012-07-02
LailaHou
LailaHou

Jag fick karpaltunnelsyndrom riktigt i slutet av min sista graviditet. Fick besked av barnmorskan att det oftast gick över inom några veckor efter förlossningen men att det i sällsynta fall behövde opereras. Stödskenor kan vara bra att sova i och kan provas ut hos sjukgymnast eller köpas direkt på apoteket. Jag köpte aldrig några, för jag inbillade mig att jag skulle föda vilken dag som helst eftersom jag fött mina två tidigare barn i vecka 38. Men det blev i vecka 41...

I varje fall så tog det nog ändå några månader erfter förlossningen innan det gick över helt för mig, men det blev åtminstone bättre efter ett par veckor.

Ibland tyckte jag att det hjälpte lite att lägga händerna på en kudde så de kom upp lite grand och så att handlederna låg raka. Hoppas att det snart blir bättre för dig!

2012-07-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 3 månader

Sammemamma; De på akuten sa att det har med graviditeten att göra. Och att det kommer att gå bort kanske nårra veckor efter Förlossningen.

Hon läkaren som jobbar inom detta är på semester och kommer inte tillbaka förrän den 16/7 

 

Igår kväll kom smärtorna 01.00 och varade ända till 12.00 så man kan säga att jag inte har sovit alls. Och jag lindrade handen med en sjal så det skulle släppa men inte hjälpte det.

Så imorse stack jag ner till apoteket och köpte ett paket Panodil som hjälper lite faktiskt.

Alvedon är särskilt inget vidare tycker jag.

2012-07-02
LailaHou
LailaHou

googlade på karpaltunnelsyndrom, som du har... Stod att man ska söka vård om besvären inte går över efter ett par veckor... Även att om man går med det för länge så kan det skada nerven i handen permanent. Vanligt hos gravida... beror oftast på mer vätska i kroppen, obalans i sköldkörteln eller om man har diabetes...

Enda hjälpmedlet verkar vara handledsskydd för att inte överbelasta handen... Vore nog bra om du slutade knäcka fingrarna också! Och låt händerna vila så mycket du kan. Kyla ner händerna verkar ju logiskt för att få ner svullnaden också... Brukar bli värst på nätterna eftersom man då låter händerna vila efter dagens alla göromål... Vad ska man säga mer... Låt din man diska, vika kläder och sånt :D

2012-07-01
zmiley
zmiley
Bebis på 12 månader

Visst är de flesta krämpor "normala" i en graviditet... Men kan man inte sova på flera nätter så måste man göra något. Känns som du har det lite väl jobbigt :/ En graviditet ska man kunna njuta av, och du måste kunna sova inför förlossningen.

Men ring din bm imorgon!! Lycka till :)

2012-07-01
zmiley
zmiley
Bebis på 12 månader

ja på akuten sa de också så. Att jag måste prata med min BM. Det är faktiskt så himla jobbigt Zmiley

2012-07-01
LailaHou
LailaHou

Ring till din bm!! Nånting måste hon väl kunna göra! Det låter inte som nåt du bara ska gå med varje dag... Du måste ju få sova!

Ring bm imorgon på morgonen och säg att "det här funkar inte! Kan inte sova och står inte ut!" Det är hennes jobb att hjälpa dig med detta. Hon måste kunna skicka dig vidare nånstans om hon inte kan hjälpa dig själv.

2012-07-01
zmiley
zmiley
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...