App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar dricka välling!!

Dottern har börjat äta mindre välling denna vecka. Hon får alltid välling till kvällen/sista målet till natten och på morgonen, men sen i Måndag kväll drack hon bara 60 ml välling. Tisdag kväll 70-80 ml välling. Vanligtvis dricker hon 200 ml välling per gång, men nu har hon druckit dessa små mängder och sedan tar inte emot flaskan mera.. Hon har varit hos mina föräldrar från Onsdag till Söndag och där har de varit samma visa. Hon har inte druckit nån välling alls förutom en kväll, men då drack hon bara lite. De gav gröt istället till henne då eftersom hon vägra flaskan. På morgnarna har inte heller tagit emot vällingen, då har hon fått gröt. Vad ska vi göra för att hon ska börja dricka vällingen igen? Ska vi börja ge NAN 2 igen vilket vi nyligen har slutat med? På BVC sade hon att vi skulle sluta med NAN 2 och ge välling en gång på morgonen och kvällstid. Vi ska på BVC imorgon, så kommer fråga henne där... Men det är väl inte bra att sluta helt med vällingen när hon är bara 8 månader gammal? Hon äter ju bra annars, mat, fruktpure, smörgås, yoghurt, gröt mm.

2012-07-01
Ansku86
Ansku86

Dricker hon inte vällingen så spelar ju inte der nån roll om hon får i sig näring på annat sätt. Vill hon ha gröt, ge henne gröt. Finns ingen anlending att ge henne ersättning igen. Se bara till att erbjuda vätska till gröten.

2012-09-24
Yrwen
Yrwen

Bara en tanke. vad händer om ni tar bort vällingen då? Vaknar hon mitt i natten hungrig? Eller klarar hon sig? Kan ju vara att hon itne har det behovet av de målen längre.

2012-07-02
Yrwen
Yrwen

Tackar för svaren.

Vi ser efter vad dottern vill ha. Hon har bara druckit 80-90 ml välling de senaste gångerna och verkar vara mätt då. Som sista mål får hon välling och som första mål innan frukost får välling, så hon får dricka det ho dricker och får sedan gröt el. macka. Så länge hon är nöjd så är det bra!

2012-07-02
Ansku86
Ansku86

Min tjej var relativt liten när hon slutade äta på natten, runt 5-6 månader tro jag, då började vi med gröt på kvällen. men hon åt inte välling då. Gjorde vi ersöättnign om hon vaknade drack hon bara nån ml så var hon nöjd... Så är det fortfarande, så man får se till individen. Man behöver ju itne ta bort vällingen för ett barn som gillar och har behov av välling, men finns ingen anledning att fortsätta om ungen ändå inte vill.

2012-07-02
Yrwen
Yrwen

Mellemorsa: Japp, hon sover hela natten. Hon har stenvägrat välling så hon fick gröt innan på kvällen. Men nu har hennes matschema ändrats och hon somnar oftast 2-3 timmar efter kvällsmaten så hon är mätt när hon somnar. Vaknar hon på natten så sitter vi bara och myser med henne tills hon somnar, eftersom hon tydligen inte är hungrig.

2012-07-02
jika686
jika686

ser att du fått många svar men välling är ju inget måste.. visst det e jättebekvämt och smidigt så jag e tacksam att båda mina barn dricker det men det finns ju andra alternativ.. som tex gröt.
Annars får du ge macka eller nåt till kvällsmat.. likaså på morgonen.. men då tycker jag gröt e bra. vi har kört på gröt som morgonmål och välling som kvällsmål .. e vi på resande fot kör vi välling som mellanmål med eller en banan eller så..
nu det senaste har vi hoppat gröten då hon absolut ska ha macka till frukost så nu får hon välling direkt när.hon vaknar sen äter hon vanlig frukost med oss.. innan fick hon gröt och sen åt hon lika mycket till med oss så det blev väldigt mycket frukost..
nu hinner det iaf gå 1-2h mellan välling å frukost.

2012-07-02
osisen
osisen

Okej, då är de ingen fara att hon inte äter välling, eller så är det bara en period just nu att hon inte vill ha välling..
Jag tänkte mer på att hon kanske behövde välling eftersom hon inte dricker nån ersättning längre. Men hon äter ju bra på dagarna och får i sig mat, då kanske de räcker att bara ge gröt som sista måltid. Hon älskar ju gröt så!
Hon sover hela nätter, då brukar jag ge välling som första måltid vid 7-9.
Men får väl ge gröt vid den tiden OM hon inte vill ha välling mera sen..

2012-07-01
Ansku86
Ansku86

Min tjej började inte dricka välling förrän hon var 1,5 år.... Så de behöver absolut inte dricka välling om de äter ordentligt med annan mat. Varför kan ni inte sluta? Vill hon inte ha så vill hon ju inte ha.

2012-07-01
Yrwen
Yrwen

Näringsmässigt behöver hon ju inte dricka välling. Gröt är samma sak som välling, ungefär. Men det är ju mysigare med välling så jag förstår problemet.

2012-07-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...