App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Missfall v 12

fick en blödning igår, en liten klar blödning. Idag fick jag ytterligare en blödning lite kraftigare, jag blev orolig så min partner och jag åkte till akuten. Jag hade ont och mådde illa av nervositet. Dom tog blodprov, urinprov och blodtrycket på mig. Sen fick jag träffa en gyn,läkare. Det gick snabbt, med ett chockerande svar. "Barnet är ca 8 veckor och hjärtat har slutat slå". Hur är detta möjligt, har jag gått med ett dött barn i magen 4 veckor utan något blod eller smärta i magen?! Kan de vara så att doktorn har fel, att hjärtat kan börja slå igen?!? det här får inte hända, det går inte.. jag ska ju va gravid i tolfte veckan, min mage putar ut jätte mycket, de går inte ihop alls i mitt huvud.

2012-07-01
BB89
BB89

Fy vad traumatiskt! Hoppas du blir återställd snart så ni kan börja försöka så smått igen. Stort lycka till!

2012-07-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

I fredagsfick jag kramper när jag var ut, killen fick köra mig till akuten där jag fick smärtstillande medel. Medans jag väntade på doktorn och beslut lades jag in på gyn.

När jag skulle gå på toaletten hann jag bara stänga dörren innan de sa plopp, så låg fostersäcken och massa blod på golvet.

Jag var som förlamad och chockad, en sköterska fick hjälpa tvätta av mig, sen fick jag lägga mig med dropp. Jag kunde inte sova hela natten, jag vaknade från och till då sköterskan kom och bytte dropp åt mig 3 ggr. Karln vakade oroligt över mig och sov heller inte bra den natten.

När morgonen kom och doktorn kollade livmodern igen, så rekomenderade han skrapning. Jag rös av bara tanken.

Så jag fick med mig en karta piller hem som skulle dra ihop livmodern och stöta ut de resterande och höra av mig om jag fick ont eller feber.

Dessa dagar har varit lugna och jag har börjat få tillbaka lite energi i kroppen, sover dock väldigt dåligt om nätterna. Men annat runt om kring får mig att tänka på annat och vänner/familj finns och stöttar mig. Om någon månad är vi beredda att försöka igen, och vet nu lite mer vad som kan hända, och inte fäsa oss så vid tanken innan tre månader gått.

2012-07-11
BB89
BB89

finns zink och magnesium i aco gravid tabletter som man rekomenderas att äta om man önskar att bli gravid (även under och efter en graviditet). den innehåller även andra viktiga ämnen som är bra för kvinnor i nordiskt klimat. har ju nu två burkar (100 st/burk) så kan ju ändå äta dem så de inte är bortkastade pengar. kan ju inte vara dåligt att äta dem även om man inte är gravid, man kan ju annars halvera dosen (från två till en tablett) om dagen.

Var iaf hos gyn idag och fick titta på bebben igen, fortfarande inga hjärtslag men den hade växt (konstigt?).

Men nu har även blödningarna ökat, utan hjälp av tabletter. jag sa att jag vill ge kroppen en chans att stöta ifrån fostret själv (gick iaf bra när jag fick utomkvedshavandeskap sist, ca 8 v då också) Känns som vanlig mensvärk, de klarar jag nog av. annars skulle jag höra av mig om jag blev sämre.

tack för allt stöd, mår lite bättre nu.. vad skulle jag gjort utan er mammor ^^ tack

2012-07-03
BB89
BB89

Ang. utredníng:

Vi fck en utredning efter 3 mf men allt "var bra"...

efter 4 fick vi prata med en specialist som sa att oftast är det magnesium och zinkbrist (vilket tydligen inte utreds eller inte syns så bra?) och det hjälpte. Har som sagt även hjälpt alla andra vi känner som haft mf/ma...

för att undvika mer problem bör ni testa detta

 

lycka till

2012-07-03
solskensmamman
solskensmamman

tack för allt stöd och tröstande ord.. vi ska inte ge upp. kanske vi får en utredning så vi vet ifall de kanske kan finnas något fel också.

Men som sagt, vi ger inte upp, tack igen till er alla goa mammor 3

2012-07-03
BB89
BB89

skrev detta till en annan här inne, men det kanske även kan hjälpa dej...

stackare
testa magnesium + zink för både dej och mannen, börja direkt (helst 3 mån före man försöker bli gravid)
funkade för oss efter 4 mf/ma och jag vet 2 till som lyckats efter de testat detta:

emgesan 250 mg 1 per dag, dela gärna och tag en halv på morgon + en halv på kvällen (sluta när det är 1 månad kvar)
solvezink 45 mg 1 per dag, i 3 mån , därefter en halv per dag. löses i vatten. (tag hela grav. ut)

Alltså BÅDE kvinnan och mannen ska ta detta (mannen tar bara tills kvinnan blivit gravid...).
Fick utskrivet av specialist på KK, men husläkare kan skriva ut det (billigare än att köpa receptfritt).

Är absolut riskfritt!
de kompisar som tjatat till sig detta (och sedan lyckats behålla sina graviditeter) har mötts av skeptiska läkare, men alla höll med om att det var riskfritt så de skrev ut trots att de inte trodde att det skulle hjälpa... men visst hjälpte det!

tänk om vi fått veta detta före våra 4 mf/ma...  : (

lycka till!

2012-07-02
solskensmamman
solskensmamman

Jag läste någonstans på något forum, om en tjej med liknande fall, hon fick ny tid 1-2 veckor senare med ultraljud. då mådde barnet bra, men precis som hon fick jag ingen förklaring.

även om de nu stämmer, så vill ju jag veta varför de hänt och hur länge jag gått runt med ett dött foster i magen

jag läser titt somtätt hur många andra får gå på ultraljud och sådant så tidigt som i vecka sex

det är inte rättvisst säger jag bara, annars kunde jag fått veta tidigare och inte förberätt mig så pass.. i förrgår satt jag och sorterade babykläder liksom, kul sen när allt ska ner i kartongerna igen

2012-07-02
BB89
BB89

Jag tror tyvärr inte att doktorn sett fel. :-( Men konstiga saker händer ju, så om du känner att du behöver ett andra utlåtande tycker jag att du ska be om det. Men som sagt, jag tycker att ni ska ställa in er på att doktorn hade rätt. :-(

2012-07-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

jag har inteont och blödningen är väldigt sparsam, men jag ska iaf kontakta barnmorskan och be om ett nytt ultraljud för att vara säker.

2012-07-01
BB89
BB89

kan de inte vara så att doktorn sett fel? bara en vecka sedan visade alla prover att jag och kroppen mådde bra. de var dock idag då blodtrycket var lägre än vanligt och pulsen lite högre.

2012-07-01
BB89
BB89

vad hemskt, beklagar verkligen!

2012-07-01
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 2 månader

Beklagar förlusten. :-( Hoppas ni får hjälp och stöd att komma vidare.

2012-07-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

det kan tyvärr vara så... ibland fattar inte kroppen att det stannat av där inne... och slutade hjärtat slå redan i v8 så kommer det inte igång igen.

2012-07-01
mickelina81
mickelina81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...