App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

bör jag ge ersättning eller ?

hej, jag fick en flicka i fredags natten kl 10. Jag kom hem igår. Bebisen bara bajsar. Jag märker inte att hon kissar. Det blir inte många blöjbyten och det känns inte att bröstmjölken har kommit igång. Det är nu för 2 timmar sedan när jag trycker så ser jag att det kommer små droppar (vit lite så det blir nog mjölk). På dagen är bebisen lugn men på natten sover jag inte alls. Jag har fått sår på bröst vårtorna med. Är det vanligt att mjölken inte har kommit igång än? bör jag ge ersättning eller ?

2012-07-01
bebish07
bebish07

Tack emcb för den fina beskrivningen.  Än så länge hjälper min mamma när min man jobbar och då passar jag på att sova på dagen annars är det svårt när man har ett barn till.

Nu har mjölken kommit igång och allt är bra. Det behövdes bara tålamod och tid:) Dottern hade PKU-provet idag och det var inga problem med hennes vikt.

När det gäller ang. bajset så fick jag tips av BM på sjukhuset att man ska ta bort all bajs som syns. Man ska sära sa hon. Nu när bajset blir ”normalt” hamnar det inte mycket där.  Tack till er alla som skrev sina tankar och tips till mig:)

2012-07-03
bebish07
bebish07

Jag har inte läst alla svar så risken finns att jag upprepar det som någon annan redan sagt...

 

Oftast rinner mjölken till ordentligt på dag 3 efter förlossningen. Det är vanligt att man får sår innan amningen kommit i gång och bebisen och du har lärt er att få till ett bra grepp om bröstgården. Prata med bvc eller bb eller amningsmottagningen på det sjukhus du födde på så hjälper de dig!!!

Det är också väldigt vanligt att bebisen sover gott på dagen och är ledsen och vill amma mkt på natten. Följ bara bebisens rytm och sov på dagen så mkt du bara kan. Låt allt annat vara (disk, tvätt, dammråttor) det finns kvar när du känner dig piggare ;-)

Amma efter bebisens önskan så kommer mjölken igång lättare. Om det blir för jobbigt med såren så finns det bra salvor att stryka på vårtorna som lindrar. Jag använde Bepanten (receptfri på apoteket) den behöver man inte tvätta bort innan amningen, bara torka bort det värsta. Det finns även amningsnapp när du känner att det gör för ont. Lufta brösten så mkt du kan mellan amningarna det gör susen! Och du kan ta alvedon om det blir tufft!

Tycker inte att du ska ge ersättning ännu. De första dagarna är det normalt att de går ner lite i vikt eftersom mjölken inte kommer i gång med en gång. När mjölken sedan rinner till så ökar bebisen i vikt. Jag hade gett det en vecka och pratat med bvc när ni är där för att väga nästa gång!

Lycka till!!!

2012-07-02
emcb
emcb

Majsan38; ska man inte sära?? Det har jag gjort i 13 månader. Det hamnar ju massa bajs där om det är löst. Menar du att det skulle försvinna med nästa kissning då eller? Jag säger inte att jag tvivlar på att du har rätt, men jag har aldrig hört det förut.

2012-07-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Grattis till flickan =)

Skönt att det börjar komma igång för dig.

2012-07-02
jika686
jika686

tack MamsanMaria och Ida. det börjar komma igång nu. Det kommer mer och mer när jag trycker. jag trycker på det viset när man får mjölkstockning, masserar.

Nu har jag ett annat problem med. jag har en son och nu när jag fick en dotter är jag rädd när jag försöker torka bajset i underlivet. Jag vet inte riktig hur man gör och är rädd att göra det på fel sätt. ångrar att jag inte frågade de på BB. Jag får fråga BVC när jag ska ringa imorgon för att meddela att man har kommit hem.

2012-07-02
bebish07
bebish07

Ja man glömmer.. ;)

2012-07-01
detVankas
detVankas

Vill bara säga grattis! :-)

2012-07-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-07-01
bebish07
bebish07

Tack LailaHou:) tack Osisen och ni andra. Det känns bättre nu. Jag tänkte om jag gör fel genom att vänta på att mjölken ska komma igång. Även om man har barn tidigare glömmer man fort hur det var förut

2012-07-01
bebish07
bebish07

Grattis till lilla Flickan 3 =)

2012-07-01
LailaHou
LailaHou
Barn på 3 år och 3 månader

sen finna det väl typ amningsjour eller nåt med man kan ringa å fråga om man undrar nåt angående amningen .

2012-07-01
osisen
osisen

tycker inte du ska ge ersättning.. du lär ju på kontroll vilken dag som helst å då ser de ju om barnet får i sig nåt.. det tar ju som flera säger några dagar innan den riktigt mjölken rinner till och råmjölken som kommer först är viktig!!!
om du känner dej orolig amma var tredje /fjärde timma..

2012-07-01
osisen
osisen

Tack.

Än så länge är det det gröna svarta bajset. De undersökte bebisen men inte vägde eftersom vi kom hem samma dag kan man säga. På tisdag ska vi till det öron undersökningen och då ska de väga bebisen. Imorgon ska jag ringa BVC och meddela att vi har fått en bebis och kommer säkert att ställa mina frågor till henne med. Brösten känns hårdare nu och hoppas det är igång. Med sonen stannade vi i 3 dagar och han gick ner i vikt väldigt mycket men jag kommer inte ihåg om jag hade problem med amningen då.

2012-07-01
bebish07
bebish07

Grattis :)

 

det kan ta några dagar innan mjölken rinner till.man ser på bebisens bajs om mjölken kommit igång.det är gult,vattnigt och med vita korn i.hade de ingen läkarundersökning innan du åkte hem? de brukar kolla vikten då.

jag kunde inte amma mina tvillingar.så det här med amning är nytt för mig.men det har funkat hitills.tror att barnet får ut mer mjölk snabbare än om man trycker ut själv.

2012-07-01
Emilie7
Emilie7
Bebis på 8 månader

tack, detta är mitt andra barn. De såg att bebisen tar min bröst och frågade o amningen fungerade med första barnet vilket det gjorde och sa att jag kan gå hem om jag vill. Mjölken rinner inte än och när jag trycker hård ser jag att det kommer ett par droppar. Det var bara på BB såg jag när hon kissade och imorse hade hon lite kiss på blöjan men det var bara lite och därför har jag funderat om hon får i sig någon mjölk.

2012-07-01
bebish07
bebish07

Grattis förresten!! :)

2012-07-01
detVankas
detVankas

Konstigt att de släpper hem en förstföderska innan amningen kommit igång helt. Känner du om mjölken har runnit till ordentligt? Om inte så gör den säkert det inom ett dygn. Flickan ska snutta mycket för att få igång dig, och det kan göra fruktansvärt ont!! Men det går över om nån vecka eller två. Lycka till!

2012-07-01
detVankas
detVankas
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...