App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är det för tidigt att känna sammandragningar?

Var precis och gjorde ett tidigt ul pga jag i förrgår fick hjärtklappning på morgonen av stress på jobbet, senare på kvällen fick jag otroligt ont nere i magen. Så var ju orolig att det var påväg att bli ett nytt missfall. Går in i v.10 idag. Bebis mår dock bra :) Han som gjorde ultraljudet sa dock att det "absolut inte!" var några sammandragningar, för det är för tidigt, utan det var tarmarna. JAHA? Så när jag fick missfall förra gången så var det tarmarna som gjorde ont? Eller den där "mensvärken" man har i början är också bara tarmarna?   Jag är ju orolig hur denna stressen från jobbet påverkar bebis. Får ofta hjärtklappning på jobbet. Jag är redan nu sjukskriven halvtid pga att jag inte orkar med tempot. Behöver jag sjukskrivas heltid nu då eller?

2012-06-27
xLillaMy
xLillaMy

Vi jobbar inte så mycket med datorer. Det är ägarna, som sitter uppe i sthlm som pysslar med sånt istället. Och de saker vi väl gör på datorerna tar evigheter att lära sig och då måste nån hjälpa mig hela tiden och det betyder att det är 1 man mindre från det viktiga arbetet. Så nej, det går inte.

 

Till råga på allt så kände jag nåt idag som liknade min foglossning från förra gången :/ Det kan väl inte börja redan?

2012-06-29
xLillaMy
xLillaMy

Som jag förstått det är det först lite senare i graviditeten som stress hos mamman påverkar barnet men kanske kan det även vara så i början. Hur som helst är det klart viktigt att du mår bra och inte oroar dig mer än nödvändigt att något ska gå fel. Ibland när jag känner mig stressad så går jag in i mig själv och bestämmer mig för vad som är viktigast - att jag hinner lägga alla ordrar idag så att jobbet inte blir lidande eller att jag lugnar ner mig, andas och tänker några härliga tankar på mitt lilla liv som finns i magen och som behöver en stark mamma. Kanske kan det hjälpa dig.

2012-06-29
Mullvad112
Mullvad112
Bebis på 11 månader

Jag säger det bara för att jag själv har gått igenom hela processen med sjukskrivning och fk. Kan du inte placeras vid en dator eller nåt... Tror att fk kräver ett intyg från arbetsgivaren där h*n skriver att omplacering är omöjligt. Självklart kan det finnas psykiska hinder också... Låter mer så. Men då måste du väl ha mått dåligt av jobbet redan innan graviditeten? I så fall får du ju säga att det blivit värre efter graviditeten, att du blivit mer orolig för hur fostret påverkas.

Jag förstår absolut att du (och din kropp) skulle lugnas av att få ta en paus från jobbet, men det är inte så lätt, tyvärr. Hoppas du får som du vill! Jag vet hur jobbigt du har det just nu, och beklagar det, men du måste vara förberedd på att det kan bli kämpigt, så du inte sätter allt hopp till en sjukskrivning och bryter ihop om det inte blir så.

2012-06-28
zmiley
zmiley
Bebis på 1 månader

Därför att jag frågade innan jag var tillbaka på jobbet igen efter två dagar hemma. Och än en gång fick jag hjärtklappning när jag stressade.
På mitt jobb funkar det inte riktigt på samma sätt som på de flesta andra. Man kan inte bara bli omplacerad. Då måste du börja på ett hela annat företag som tar lång tid att lära sig och för mig är nya uppgifter och bekantskaper en himla stress i sig.

Och jag är inte helt efterbliven, jag vet att FK är hårdare. Man får ju fan inte höra annat när man är gravid. "Graviditet är ingen sjukdom o bla bla bla". Nä, det är ingen sjukdom. Men olika faktorer kan bidra till sjukdomar. Och inte bara fysiska sådana.

2012-06-28
xLillaMy
xLillaMy

Varför fråga om du redan vet svaret...?

Har fk godkänt sjukskrivningen (på halvtid)? Har du bett om omplacering på jobbet och fått ett "nej"? Det är stressigt på de flesta arbetsplatser, men alla hanterar det på olika sätt...

Fk är ganska hårda med sjukskrivning numer.

2012-06-28
zmiley
zmiley
Bebis på 1 månader

Jo, sjukskrivning behövs nog visst. Det är mitt stressiga jobb som ger mig hjärtklappning. Vi har grymt mycket att göra. Jobbar på en välkänd nätsida som säljer leksaker och vi ligger 6000 order back! Och tänk dig den stressen när man ska ha skickat iväg paketen inom 1-3 arbetsdagar.. Och vi är typ bara 15-20 pers som jobbar. Jag klarar inte trycket och de verkar inte alls ta hänsyn till att jag är gravid och behöver ta det lugnare!

2012-06-28
xLillaMy
xLillaMy

Jag fick sammandragningar from v.9 i tredje graviditeten, och hade så tills han föddes. Sammandragningarna gjorde inte ont förrän v.26 och framåt...

Tror att det är kombinerad sammandragningar/växtvärk. Att du har hjärtklappning beror på ökad blodvolym. Din kropp förändras nåt enormt i början, så du kan förvänta dig både hjärtklappning och yrsel, helt normalt! Men går det till överdrift så kan du få medicinering för det... (Det har jag)

Någon sjukskrivning tror jag inte behövs, om det inte är nåt riktigt fel på ditt hjärta. Tala om för din bm att du är orolig!

2012-06-28
zmiley
zmiley
Bebis på 1 månader

Sammandragningar kan göra ont, men som Ida86an skriver, magen blir stenhård och det släpper efter en stund. För mig gör det inte ont, känns bara som jag har en fotboll i magen, så det är ju väldigt mycket i vägen...

Det där med hjärtklappningen tycker jag att du ska prata med din bm om, kanske ev träffa en läkare. Låter inte alls bra ju.

2012-06-27
Yrwen
Yrwen

Usch låter jobbigt sånt där. skulle jag vara du skulle jag ta upp min oro kring hjärtklappningen med BM eller läkare, du kanske behöver helt enkelt få sjukskrivning på heltid då du haft missfall tidigare och detta kan ju kanske påverka denna gravidetet i fel riktning. Hoppas du får gehör för din oro, även om sjukskrivningsregelerna idag e jävligt dumma.

Önskar dig all lycka!!

2012-06-27
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...