App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Äter och sover sämre...

Hej på er! Hoppas Ni kan ge mig ett svar på varför min lilla kille har börjat äta och sova sämre. Han är 7,5 månader och vill plötsligt inte ha sin mjölkersättning, som han har fått varje morgon. Han dricker ca 150 ml och sen är det stopp. Samma sak med vällingen som han får varje kväll. Att han sover sämre kan ju beror på separationsångest osv, har jag läst. Någon som har några bra tips att ge???

2012-06-26
Mwro33
Mwro33

Min tjej totalvägrade välling om vi värmde den.. Än en idag äter hon den kall.... Skulle vi värma den säger hon bara "varm" och ställer ifrån sig den.. Sedan kan hon dricka den en halvtimme senare när den kallnat.. Så man kan ju testa med olika temperaturer också...

2012-06-27
Yrwen
Yrwen

Ja, det hade ju varit väldigt bekvämt om de kunde prata från födseln! :p Ska försöka tänka som du just_m och försöka "lita" lite på honom också!

2012-06-27
Mwro33
Mwro33

Klart att det är stor skillnad! Jag hade oxå undrat o nojjat lite över vad som skulle kunna vara fel..

men jag tror ändå (och försöker övertyga mig själv om varje dag!!) att de små liven aldrig medvetet skulle försöka svälta sig själv utan de äter vad de behöver och tills de tycker att de är mätta.. jag tror även att de har perioder där de äter mindre och sedan äter de mer igen.

Men man ska vara uppmärksam och alltid kontakta bvc om magkänslan säger att ngt inte står rätt till.

Varför kan de inte födas och kunna prata direkt??=) Allt hade varit så mkt enklare!

2012-06-27
just_m
just_m

Han måste inte dricka mer än 150 ml men det är stor skillnad från 235 ml, tycker jag. Men det kanske inte gör nåt. Ska till BM imorgon men hon brukar inte vara bra på att ge några som helst svar! Får väl öka mängden mat och gröt som han får under dagen :)

2012-06-27
Mwro33
Mwro33

Min tjej är snart 7 månader och 3 veckor och vi är oxå inne i en sådan period nu.. tydligen!

Det började med att hon för knappt 1 vecka sedan sov mer oroligt på nätterna. Hon som annars sovit jättebra.. nu äter hon lite så där halvtaskigt, gäller allt FÖRUTOM ersättningen som hon får morgon och kväll.. men hon får visserligen bara 150 ml på morgonen för "vi" äter frukost 1 h senare och då får hon gröt. Hon tar några tuggor av maten under dagen men sedan vill hon inte ha mer o börjar gnälla o gnida sig i huvudet..

Måste ha med utvecklingen att göra! Hon har precis börjat krypa så smått så det händer mycket i hennes värld just nu!

Måste han äta mer än 150 ml på morgonen?

2012-06-26
just_m
just_m

Han får ersättning 2 gånger på morgon och välling till natten. Tror det är dags att ändra hela schemat! :)

2012-06-26
Mwro33
Mwro33

Tack för svaren! Han har redan fått 2 tänder och det var ett tag sedan. Tror inte att det är nåt sånt. Tack ännu en gång! Ska prova att ge nåt annat nästa gång det händer. Ska tillägga att han äter maten och gröten med stor aptit.

2012-06-26
Mwro33
Mwro33

Min dotter vägrade dricka med än 40 ml när hon tyckte att hon ville ha annat. Då drack hon tills hon fått nog med vätska för stunden och stenvägrade mer så vi erbjöd henne annat till den måltiden och då åt hon med stor aptit. Prova att ge annat än ersättning/välling.Men å andra sidan har aldrig hennes aptit påverkats av tänderna.

 

Sömnen hängde vi bara med på, det gör vi än. Vid 7 månader ändrade hon sömnmönster på dagtid, vilket påverkade sömnen nattetid med. Ge det lite tid, kan vara tänder eller liknande.

2012-06-26
jika686
jika686

Tänder på G? Hur är det under dagen och natten? Hur sover han dagtid? Hur äter han dagtid?

2012-06-26
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...