App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Foglossning

Jag är i vecka 26 (25+3) och har sen jag var i vecka 21 kännt nåt som kan (som jag förstått) liknas vid sammandragningar, gör inte ont men magen blir stenhård några sek å sen slappnar av, mest när jag ansträngt mig, på jobbet eller gått en längre bit. Men senaste veckan har det blivit jobbigare å med "sammandragningarna" och kännt bak i ryggen oxå..som strålar ner i skinkorna å ben..jobbade tack å lov bara 2 dagar förra veckan för de va smärtsamma, men noginget som märkets på mig (bra på att bita ihop) Men igår vart värken i mage (ljumskarna då mest å nedre delen av magen) å rygg hemsk med jobbig huvudvärk på de, så jag va rädd för att skrutten vår inte mådde bra där inne eller va på gång ut redan nu :p så efter kontakt me förlossning så fick vi komma in å kolla allt. Å såå skönt, allt såg bara prima ut me skrutten :) ingen förlossning på gång än, men värken e ju kvar så rädd hur jag ska orka me jobbet dom återstående veckorna som jag ha innan jag går av helt :/ Ska till läkarn imorgon så får se vad hon säger..min bm trodde jag nog fått foglossningar. Skulle va så skönt å höra från fler som vart/är i samma situation.. Känn mig lite ledsen då många misstror min värk å tror jag e arbetsskygg å spelar för att bli sjukskriven..jag skulle ju gärna vilja jobba..men orkar inte pga värk å att jag pga värken sover skit dåligt :( så les på att misstrodd!!

2012-06-25
ica_86
ica_86

Ska som sagt prata me läkaren imorgon så kanske få några tips å hjälpmedel då. Mest ledsamt att folk tror man fejkar för att slippa saker. Hade ju hellre vart utan smärtan å fått jobbat men nu e det som de e å man få göra det bästa av de.
Tack för råden :)

2012-06-25
ica_86
ica_86

jag fick sammandragningar så tidigt som v.9 senaste graviditeten... Och foglossning v.10.

Sammandragningarna gjorde inte ont förrän vid ett tillfälle i v.26... och sen igen i v.36 (men då var det bara välkommet) och det höll på tills han föddes i v.41.

Foglossningen är som du beskriver, och det blir tyvärr bara värre. Jag sökte hjälp väldigt sent för jag bet ihop dag efter dag, efter dag, efter dag... och minstingen var bara 9 månader när jag blev gravid igen, och storebrodern ganska exakt 3 år. För mig var det omöjligt att följa alla råden för jag var tvingad att lyfta/bära/byta blöjor etc medan sambon jobbade.

Men ring sjukgymnasten så du får rätt råd och kanske låna hjälpmedel som foglossningsbälte (superbra). Jag hade det och även kryckor och TENS-maskin. Vänta inte för länge bara! för det går tyvärr inte över förrän bebisen kommer ut.

2012-06-25
zmiley
zmiley
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...