App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dagisdilemma

Skulle verkligen behöva lite åsikter för jag vet inte riktigt hur vi ska göra... Våra tvillingar går på dagis i samma grupp (började dagis i mars) men nu vill fröknarna där dela på dem. Problemet är att jag inte vet om jag vill det. För det första var det en inskolning från helvetet, tom personalen tillstår att det var den värsta de haft, och nu vill de flytta upp H som hade det tuffast (och fortfarande har) till en ny grupp md nya barn, fröknar och miljö. Till en början sa de att det var för att de triggade igång varandra, var en ledsen blev den andra också det, vilket störde gruppen eftersom de drog andra barn med sig i det och dessutom var de ett barn för mycket i den gruppen. Till svar gav jag dem att det är inte anledning nog, triggar de varandra då får ni jobba på det. Tycker inte att man ska göra det så enkelt för sig för att slippa ta tag i oönskat beteende. Några veckor senare tog de upp det igen men att anledningen nu var att H var så framåt att de inte riktigt kan tillfredsställa hennes behov. Jag vet bara inte om det är hela sanningen eller om det fortfarande är de första anledningarna de gav som gäller... Känner mig mest förvirrad! Hoppas på några kloka ord från er, jag är öppen för alla förslag och resonemang för jag kommer ingenstans i mina tankar just nu!

2012-06-25
fridulino
fridulino

Hade inte inskolningen varit så tuff som den var och det hade funkat bra idag så hade jag nog inte haft så stora funderingar kring detta. Men när tom personalen säger att det kan bli tufft att flytta upp henne men att de tänker göra sitt bästa gör mig lite orolig... Att ha den kampen varje gång vi ska lämna pallar jag inte en gång till, det finns gränser. Det gagnar varken henne, oss föräldrar, hennes syster, de andra barnen eller personalen.

Jag blir tokig på detta resonerande, lutar åt att hon får stanna kvar i gruppen och i så fall kanske vara med de äldre barnen när de gör något speciellt. Att vänja henne det hållet går kanske bättre? Tycker det är tufft att bara lyfta upp henne pang bom...

2012-06-26
fridulino
fridulino

Personalen ska inte göra saker som är bäst för ETT BARN utan för alla barn, men i syskonpar som haft en väldigt jobbig inskolning och det fortfarande inte riktigt funkar bra för kan man inte sära på hur som helst. Och att säga att anledningen delvis är för att gruppen är för stor i ena andetaget och nästa säga att barnet inte kan komma tillbaka till den gruppen då platsen direkt fylls på i nästa känns väldigt skenheligt. Det ligger en hund begraven, tror inte att detta är det som är bäst för nåt av barnen.

2012-06-26
Yrwen
Yrwen

oj, vad många var negativa till detta..

Kan man inte lita på att personalen gör det som de tycker är bäst.. ibland för det ena barnet och ibland för det andra...?

Det är ju ändå pedagoger som varit med förr och kanske vet vilka positiva effekter detta kan få.

Vad är du orolig för? Vad är det värsta som kan hända?

2012-06-26
just_m
just_m

Men herregud så länge har de inte gått i förskola att de är redo att säras på än, speciellt om det var en tuff inskolning! Den enda trygghet de har är varandra. Sedan är det ju klart att om den ena börja gråta gör den andra det också, de är ju tvillingar, det är ju ganska typiskt beteende.

Sedan tror jag inte att de tänker bara på barnen, de vill ju slippa så mycket tjafs som möjligt, och sära på två som bråkar/skriker/triggar mycket är ju steg ett... Sedan behöver det ju inte vara dåligt att sära på de i långa loppet.

Men man kan jju inte fylla en plats som inte finns? Och varför är det just ett av dina barn som måste flytta? lär ju vara fler barn än så i gruppen!

2012-06-25
Yrwen
Yrwen

Jo vi tänkte först testa men då är det så att hon inte kan gå tillbaka om det inte skulle funka... Då får hon vänta till syrran kan komma upp på samma avdelning som henne så hon får den tryggheten igen. De fyller nämligen på hennes plats direkt om vi säger ja och med tanke på att de redan är ett barn "för mycket" så sa de att det skulle vara permanent (hur de nu kan fylla på när de redan är för många...??). Det är därför jag blir osäker.

Kanske bara är en hönsig förstagångsmamma, borde nog tänka som dig zmiley!

Tack för era svar!

2012-06-25
fridulino
fridulino

Jag har inte tvillingar själv, men försöker tänka mig in i situationen.

Min första tanke var att "Ni kan väl prova". Så små är de inte, nästan 2 år. Ge det en chans. Beror såklart på hur mycket de stör gruppen, men det bör vara en del eftersom de har påtalat det. Jag tycker spontant att det låter som en bra ide. Då får de prova att vara egna personer och inte jämföras hela tiden. Sen så ska ju även fröknarnas arbetstid vara bekväm för dem också. Tror inte att de vill dela på tvillingarna för att det är lättare, de är ju ändå pedagoger med barnens bästa för ögonen. Trygga i varandra kan de vara ändå, de kanske leker bättre hemma också om de har fått en paus ifrån varandra under dagen... Så är mina pojkar, de leker som små änglar hemma efter att de haft sina egna vänner på förskolan. När vi är hemma allihop, under ex lov, så klöser de nästan ögonen ur varandra efter ett par dagar...

Testa!, säger jag. Vem vet, ni kanske blir överraskade.

2012-06-25
zmiley
zmiley
Bebis på 8 månader

*

2012-06-25
fridulino
fridulino
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...