App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Plitor/Finnar

Jag blir tokig. Hur vi än bär oss åt så får vår son mer och mer plitor/finnar i ansiktet. Han är drygt 3 veckor gammal och hela ansiktet och hårbottnen är fullt. Bakom öronen, i öronen, på ögonlocken mm.. Jag trodde att det var något jag åt som gjorde detta mot honom men nu börjar jag tvivla. De saker som jag åt varje dag (då när detta började) har jag hållt upp med nu en vecka och det blir ändå bara värre och värre. Någon som har något tips på vad det kan vara? Vad kan man göra åt det? Är det "bara" vanlig nyföddsplitor han åkt på fast otroligt många? Tacksam för svar.

2012-06-24
jojo1986
jojo1986

Har du uteslutit mjölkprodukter i din kost?? Ost m.m..

Kan, precis som majsan38, rekommendera miniderm. Vår lilla tjej såg fruktansvärd ut i alla dessa plitor när hon var 2 månader men de försvann fort genom kombinationen miniderm och utan mjölkprodukter.

2012-06-26
just_m
just_m

Dina hormoner går ju över i mjölken, kan vara nåt sånt.

2012-06-26
Yrwen
Yrwen

Vad säger de på bvc? Antar att ni är där en gång i veckan nu i början? De flesta bebisar får någon form av hormonplitor, och mängden kan säkert variera. Vår dotter hade en kortare period, men det var små plitor.
Min systerdotter har ända sen hon var nästan nyfödd (hon är 7 år idag) haft problem med allergier och eksem. När hon var pytteliten hade hon hela kinderna fulla av kliande, blödande eksem. Jag säger inte att din har det så illa, men fråga på bvc nästa gång. Kanske är något annat i din kost som du ska hålla upp med, något du inte tänkt på.
Lycka till! Och jag tror faktiskt att det går över snart. :-)

2012-06-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...