App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid igen! Men är fruktansvärt rädd för förlossningen!

Just nu är man i veckan 12. Inte så härligt att man mår som man gör nu. Men längtar som bara den att känna hur den sparkar i magen sen. Busa i magen så att min son får känna det är något i mammsens mage. :-) En härlig känsla. Jag har hört av några vänner om att om man har haft problem med foglossning tidigare kommer det blir värre när man får fler barn. Pratade med min barnmorska och hon ville inte säga direkt om det var sant men man såg på henne att det kan hända så som en del av mina vänner har sagt. Min barnmorska sa att jag kan gå till en sjukgymnast och får hjälp om jag får jätte problem med foglossning. Kändes bra och får veta när man har haft jätte problem med mitt första. Hon sa med att jag måste lyssna på mitt kropp. Så dum jag var innan. Gjorde inte det. Var så envis som man kan bli. Men hon har rätt måste verkligen lyssna på min kropp denna gången. Jag har inte haft jätte bra förlossning på mitt första. Jag fick panik och chocktillstånd. Barnmorskorna ville ta hem mig först men när dom insåg att jag hade panik och chocktillstånd så vågade dom inte. Fick syrgas som smakade skit. Min sambo fick tvinga i mig det. Fick bada med. Och syrgas som var där inne var mycket starkare. Kändes som man var full. När vattnet gick blev värkarna ännu stackare. Blev jobbigare och jobbigare. Trodde jag skulle hoppa ut fönstret. Fick ryggbedövning. Det var den skönaste jag kunde ta. Fick sova ut. Kunde slappna av. När jag vaknade upp kändes som jag var tvungen gå på toa. Var så bajs nödig. Men då var det att man skulle krysta. Till slut kände jag inte när jag skulle krysta. Fick tar sugklockan för och får ut min son så fot som möjligt. För hans syre gick ner och hans hjärta med. När han kom ut så andas han inte! !! Då fick jag choken. Tänkte nejjj vill inte begrava min son. Av allt längtan. Dom sprang in ett annat rum. Fick liv på honom. Det tog ett bra stund innan dom kom in med honom. Kändes att det tog evighet. Fick reda på senare att jag hade övedoserat ryggbedövningen så det var därför jag kände inte när jag skulle krysta. Denna gången ska jag gå på Amanda gruppen och får hjälp med att hanterar mina smärtor så jag inte får som jag fick förra gången. Men jag är rädd om det gör det.

2012-06-24
MichaelaW
MichaelaW

det behöver inte alls bli så att foglossningen blir värre. jag hade JÄTTEMYCKET foglossning med mitt första barn. det gjorde jätteont att ta sig upp ur sängen eller när man suttit och jag kunde inte gå långa sträckor. med andra barnet hade jag i stort sett inget alls! 

och förresten, det var inte syrgas du fick under förlossningen, det var lustgas. :) det är därför den smakar skit och man blir snurrig av den. jag tror jag ska försöka klara mig utan den nästa gång för jag tycker inte den gör så mkt, man blir mest snurrig.

2012-06-26
mickelina81
mickelina81

Tack . Jag hoppas att denna gången ska gå bättre. Ska har tankar om det. 

När du gjorde kesjare snitt . Hur var det senare? Kunde du gå som vanligt? Hade du inte ont efter det?

2012-06-25
MichaelaW
MichaelaW
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...