App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis på höger sida?

Jag funderar på om bebisen enbart kan ligga på ena sidan i magen? Höger sida har länge stått ut mer än vänster sida (sett från naveln som sitter i mitten). Höger sida känns hård jämfört med vänster som är mjuk. Hur ligger bebisen då? Är det huvudet jag känner på höger sida eller är det benen/armarna för det är även på den sidan jag känner mest när den sparkas. Visserligen är den inte så stor än (ca 20-28cm då alla sajter (appar och böcker) säger olika).

2012-06-22
Tessan29
Tessan29

Ha ha just det yrwen, den ligger ju dubbelvikt. Tänkte inte så ha ha :-) nej då är det inte logiskt he he

2012-06-25
Tessan29
Tessan29

Det är ju inte sp logiskt att den sparkar där den har rumpan, den ligger ju dubbelvikt och så tillkommer armarna på det... Så Man kan ju känna de lite varstans tycker jag :)

Kan ha lagt sig mer in mot ryggen ja.

2012-06-24
Yrwen
Yrwen

Nu verkar det som om bebisen min byt position. I lördags morgon vaknade jag av att bebis gjorde en "kullerbytta" och sen dess har hårdnaden på höger sida försvunnit, nu känns magen lika på båda sidor om naveln. Nu känner jag knappt av den så undra vart den hamnade, längre bak mot ryggraden?

2012-06-24
Tessan29
Tessan29

Ok :-). Även om det inte spelar roll hur bebisen ligger så vill jag ändå få en bild i mitt huvud hur bebisen kan tänkas ligga och vill fanatisera vad det är jag tar på när jag smeker magen på höger sida. Ibland tänker jag att jag klappar den på huvudet ha ha men då kanske det är rumpan som jag klappar på (vilket verkar logiskt eftersom jag känner sparkarna även där) :-) det är så kul att fantisera och leva med bebisen och behandla den som om den är ute :-)

2012-06-22
Tessan29
Tessan29

När min tjej fixerat sig (från v32) så låg hon med huvudet ner och längs högersidan, med rumpan under höger revben. Men jag reagerade inte på om den sidan av magen stod ut mer, tyckte hela min mage var hård.... Men jag såg om hon vred sig lite för då stack rumpan ut :) Det där med fötter och händer har inte jag heller upplevt, dock har jag denna gång vid ett tillfälle lyclkats få tag i vad jag iaf antar är en liten fot :)

2012-06-22
Yrwen
Yrwen

På första graviditeten sa barnmorskan att min livmoder ligger på högersidan och därför kan jag inte sova på den sidan redan från början till slutet.  Nu väntar jag mitt andra barn och bebisen är på högersidan jämt. På slutet hamnar den lite på vänster sidan med och det ser konstig ut när naveln sjunker lite:) I några veckor har den huvudet neråt men det blir väldigt hård på höger sidan. Jag antar att det är rumpan.  På första graviditet kunde jag inte skilja om det var fot eller inte men nu märker jag tydligt eftersom en liten bula sticker på en sida och det är definitiv fot. Sen det sägs att barn på höger sida brukar vara pojke. Det stämde på första graviditeten. Får se om det stämmer nu med.

2012-06-22
bebish07
bebish07

Jag kan säga som så här, under mina nio gravidmånader visste jag aldrig hur bebisen låg! Jag kan inte förstå hur folk kan veta att här är en fot, här är en axel osv. Det var full rulle inne i magen hela tiden, och iland trodde jag nästan att det skulle komma ut en bläckfisk eller nåt, för så mycket sprattel var det! :-)

Men de "hårdaste" delarna på bebisen är väl rumpan och axlarna typ.
Och jag lovar dig, även om du inte vet vad som pågår därinne så kommer den ut förr eller senare, så det spelar ju egentligen ingen roll. Hihi. :-)

2012-06-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...