App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Galen och trött...

Har tvillingar på 1.5 år och de driver mig just nu till vansinne. Ja, ibland känns det verkligen som att blocket är ett alternativ... Även om dessa stunder inte varar så länge så kommer ändå det dåliga samvetet. "Jag borde orka, det gör ju alla andra"... Och ja, jag vet ju egentligen att det inte är så men iaf. Det ska kladdas med mat, blöjorna ska av, kläderna ska av, finns det något man kan dra ner eller riva sönder så ska det naturligtvis också göras och ibland blir jag tokig! För att inte tala om avundsjukan och bråken och att bli väckt 4-5 ggr/natt... Har vänninor med barn som bara knallar på café, ute och tar sköna promenader med barn som sover osv, det existerar ju inte i min värld och har aldrig gjort. Alltså, hur gör man?? Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta, tror bara jag behövde kräka av mig. Men jo, klart det finns de där stunderna också när de kommer och ger en kram eller många, många pussar! Då är det underbart att vara mamma och egentligen är det underbart det mesta av tiden, det är bara de där stunderna... Känns mest som om jag har yrat så här mitt i natten, men behövde nog få det ur mig. Genast känns det bättre!

2012-06-22
fridulino
fridulino

Hej, jag har inte tvillingar men, 2st VÄLDIGT tätt... Känns som tvillingar ibland. Jag vill tipsa om nattning, har provat ALLT på min stora som e väldigt hmmm krävande vid nattning. Prova lägg lite tidigare, typ 30 min. Kan helt enkelt bero på övertrötthet att dom inte kommer till ro...

2012-09-13
UmmMaymounah
UmmMaymounah

Vissa barn är lättare än andra, sedan är det i regel alltid lättare att ha ett barn åt gången...

Det är ju inte direkt så att man fyller i ett formulär där man kryssar i tvillingar/kolik/alelrgier mm utan det är ju sånt som blir efter vägen, det måste du ha i bakhuvudet. Även om det är ni som satt de till världen gör ni inte någon nån tjänst genom att alltid ta hand om de på egen hand, så ni kör slut på er själva. Ni kanske kan sära på tvillingarna när ni lämanr bort de? Eller få med dig någon/några kompisar/släktingar till lekparken som kan hjälpa dig att hålla koll?

Alla flerfödselföräldrar ska ha massor med credit, för det är mer jobb och slit på ett annat sätt att få flera barn vid ett tillfälle. Även om man hjälps åt och får drömbarn.

2012-06-25
Yrwen
Yrwen

Tack och lov så funkar nattningen för oss! Hade en period när det tog 2 timmar för oss också men idag tar det bara en 15-20 min. Men det var tufft innan vi fick det att fungera. Det gällde bara att hålla ut, men hur lätt är det när man själv är trött och varit uppe sen 5...? Men till tröst så kan jag säga att det vänder, även om man ibland inte tror det! Styrkekramar till dig LuckyLindha!

2012-06-25
fridulino
fridulino

Oj, kunde varit jag som skrivit det där! Har också 2 st på 1½, och just nu är det verkligen inte lätt! Läggningen på kvällarna är kaos, tar 2 timmar ibland innan dom kommer till ro och vi har prövat allt! Försöker tänka att det är en fas och att det snart vänder!

2012-06-25
LuckyLindha
LuckyLindha

Tack för er uppmuntran, det behövdes verkligen!

Att det blir bättre det vet jag ju men när jag är mitt i det så känns det inte så... Och Marianne, tack för dina ord, det är alltid skönt att höra att någon annan tvillingförälder har "överlevt"! :D

Vi har ju hjälp några timmar då och då men eftersom vi vet hur jobbigt det kan vara så vill vi inte lägga över för mycket på någon annan, det är ju ändå vi som satt dem till världen. Fast vi måste nog släppa på det där och faktiskt ta emot den hjälp som erbjuds. Vi har bara lämnat bort dem en natt och kanske sammanlagt 40 timmar då vi behövt göra något då barnen inte kunnat vara med så en paus hade verkligen varit på sin plats!

Och Osisen, vår ena flicka är precis som din, tack och lov så är den andra snäppet lugnare! Annars hade jag nog blivit galen för länge sen!

Återigen ett stort tack för era ord, det värmer att veta att man inte är ensam! Ta hand om er och njut av era barns upptåg, hur galna de än är! ;)

2012-06-24
fridulino
fridulino

♥ Styrkekram ♥

2012-06-22
detVankas
detVankas

min dotter e likadan.. visst jag kan gå ut med henne å så men hon e ju bara en.. två av henne så hade jag haft röven full.. Hon e underbar på alla sätt å vis och otroligt rolig och kul att studera för hon e så himla framåt, smart och påhittig och så in i bänken envis. Och detta är ju riktigt bra och fina egenskaper men det gör henne ganska intensiv som barn :D

2012-06-22
osisen
osisen

*

2012-06-22
fridulino
fridulino
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...