App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Låt det äldre syskonet vara hemma

Det är en stor omställning att blir storasyster/storebror.Din "lilla" bebis ska plötsligt bli stor. Det är en stor förändring i ett barns liv att plötsligt få hem en ny liten bebis som tar jätte mycket tid. Så mitt tips är att låta storasyster eller storebror få va hemma från förskolan en eller ett par månader. Jag valde att ha min äldsta dotter hemma tillsammans med mig och lillasyster i 5 månader och det är det bästa jag gjort. Självklart är det tufft ibland men förstå hur roligt och mysigt man kan ha och va härligt att storasyster kan få vara delaktig i en bebis första månader i våran stora värld.

2012-06-20
Christine2010
Christine2010

Jag har provat båda varianter, och det går lika bra vilket som :D finns för-och nackdelar med båda sätten.

Jag tog hem min son (1 år och 8 månader) från förskolan när jag blev uppsagd från jobbet (arbetsbrist), då hade jag 3 månader till bf. Jag betalade för förskoleplatsen eftersom det var kravet för att få a-kassa... men han fick vara hemma med mig. Och det var såå mysigt!!! Jag sade upp hans plats ett par dagar innan lillebror föddes... Sen var vi hemma allihop i 1,5 år, tills jag tvingades att sätta båda två på förskolan samtidigt, var gravid igen men var tvingad att ha barnomsorg de sista 3 månader igen, för att få a-kassa. Planen var att genomlida dessa 3 månader, och sedan låta dem vara hemma igen... Men överraskades av att båda grabbarna älskade förskolan!! På 3 månader hann dem vänja sig vid förskolan och tyckte mycket om att gå dit, de kändes lättade av att få lämna hemmet och mamma och bebisen... Och det var en lättnad för mig som ammande och trött småbarnsmor, kände att jag gjorde dem en tjänst genom att låta dem gå kvar, trots att vi inte hade behövt det, och vi fick betala drygt 1200 Kr/mån för det... men det var det värt!!

 

Det finns inga rätt eller fel! Olika situationer och olika familjer kräver olika lösningar! :D

2012-06-25
zmiley
zmiley
Bebis på 12 månader

för min del idé jag kunnat ha sonen hemma jämt.. dock frågade han när han fick gå till dagis varje dag de 3 sista veckorna av min graviditet så han fick faktiskt börja redan andra v efter dottern kom med sina 15h
Han var så sjukt uttråkad. men han har anpassat sej utmärkt till situationen trots ålderskillnad på 5 år drygt! så hamnar har ju varit ensambarn ett bra tag!

2012-06-21
osisen
osisen

Helt ärligt tror jag faktiskt inte att jag skulle orka, men jag var helt slut efter förra förlossningen och en amning som inte funkade. Har även en väldigt aktiv 2åring som älskar sin dagmamma och kompisarna där.. Nu ahr hon varit förkyld och går och tjatar om att få åka till dagmamman, så jag tror inte att det skulle bli så lyckat.. Jag klarar inte av att aktivera henne så att hon blir nöjd.

2012-06-20
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...