App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Någon som har bf i November?

Jag är 20 år och väntar nu mitt första barn. Har bf den 19 November och skulle vara kul att prata med fler och höra hur det går för er :)

2012-06-20
Cissi1992
Cissi1992

Hej på er :) jag är 26 år. Min man och jag väntar vårt första barn. Är beräknad till 4 november. Fem veckor kvar nu bara. Och jag har bestämt mig nu för att inte jobba mer. Vi har köpt typ allt :) väntar på att skötbordet ska komma till barnens hus bara som vi beställt. Det är försenat. Annars är allt hemma:) eller babysitter vill jag ha oxå. Har inte hittat den rätta bara :) bor i Bollnäs gör jag :)

2012-10-01
CilaoTomas
CilaoTomas

Hej! Är beräknad med första barnet 27 okt. Längtar jätte mycket nu!! Är 21 år och bor också i Hägersten.. (såg att någon annan också gjorde de?) Lycka till allihopa!!

2012-09-28
SaraForsh
SaraForsh

Enannanfrida: Hej Frida heter jag 24 år och väntar mitt första barn nu 8 november=) spännande som bara den. haft havandeskapspenning sedan en vecka tillbaka då jag har ett alldeles för tungt jobb för att jobba nu sista två månaderna. haft mycket problem med illamående och en del ryggont pga av tunga lyft på jobbet men njuter nu av att vara hemma om dagarna fram tills det är dags.

 

Måste vara otroligt påfrestande att jobba nu så här i slutet?

2012-09-17
Frimir88
Frimir88

ne vet :) men får inte ens ansöka om f-penning för arbetsförmedlingen förens jag fött :) 
kassa regler.  

jag finns i Linköping !

2012-09-16
Enannanfrida
Enannanfrida

Ja precis, samma här :)

Nej jag är sjukskriven nu för jag har så ont i ryggen så kan inte jobba heller annars hade de också velat att jag jobbade tills det var dags. Helt sjukt egentligen.

Men föräldrapenning kan man söka 60 dagar innan man är  beräknad iallafall om man vill ta ut den tidigare vilken man helst inte vill såklart men om det skulle bli akut så kan man iallafall göra det.

Och Kalleting, jag bor i stockholm =) och grattis till bebisen!

2012-09-15
Mfvs
Mfvs

Här är en pappa, vi är beräknade med vårt 1a 17 november. Var i landet finns ni

2012-09-13
Kalleting
Kalleting

Vi har också handlat allt. bara lite blöjor och sånt som saknas :) 
Själv är jag tvungen att jobba fram tills den dagen jag föder. Jobbar på timmar och är inskriven på arbetsförmedlingen för att jag inte jobbar heltid. och dem godkänner inte att jag går hemma.. Väldigt frustrerande när man är höggravid.. får inte söka mammapenning heller förens dagen jag föder. :)

2012-09-12
Enannanfrida
Enannanfrida

Jag har handlat allt! haha :-) Vill inte vänta!

och jag har redan slutat arbeta hehe :)

2012-09-10
Mfvs
Mfvs

Jag är gravid med första barnet, är 21 år och har BF 4 november. Bor i haninge :)

2012-09-07
Jeenn
Jeenn

Cissi1992, hur var gotlands resan? Blev de nå bad hehe? :-) och mår du bättre nu?

 

Mallan91, skrev i din tråd nyss hihi :D

 

Enannanfrida, Jag själv mår fortfarande super bra i graviditeten är i vecka 33 nu (32+0) och har knappt haft några problem alls förutom lite ont i ryggen så det är skönt och jag hoppas det håller i sig så det inte vänder nu mot slutet haha!

2012-09-06
Mfvs
Mfvs

hej ! Jag hoppar in här :) 
Väntar mitt första barn, är 20 år gammal och har BF 13 nov :)
Bor i linköping.

Hur mår alla ? :)

2012-09-04
Enannanfrida
Enannanfrida

Hej :) jag är 21 år och beräknad 16e november, bor i Sthlm! Skulle vara kul att få kontakt med fler unga blivande mammor :)

2012-09-04
Mallan91
Mallan91

Mfvs:

Åh vad bra att man fick svar på allting man undrade plus lite till också :) Kan tänka mig att man får svar på frågor som man själv inte hunnit tänka på men som själv inte har svar på som de andra föräldrarna ställer om du förstår hur jag menar. Usch det var verkligen jättetråkigt att höra med det där om pappan, men jag tror du kommer fixa det här jättebra ändå. Har du klarat dig än så länge så tror jag att du kommer klara det jättebra när den har kommit :)

Har själv aldrig varit på Gotland förut så ska verkligen bli jättekul att åka dit och se :) Ska passa på och bada nu när man faktiskt får göra det :) Ska bli skönt att bada igen efter att ha trott att man inte får det :)

2012-08-17
Cissi1992
Cissi1992

cicci1987:

Okej, då förstår jag :) Jo man brukar ju oftast ha en känsla av antingen är det en pojke eller en flicka men vem vet vad det blir :) Det är riktigt synd att de inte gör mer könsneutrala kläder för nu verkar det ju som man ska veta könet för att kunna köpa kläder. För antingen blir det ju tjejkläder eller killkläder. Jo det är verkligen jättesvårt att låta bli att köpa kläder, dem är ju bara så himla söta. Åh vad gulligt det låter :) Jag har köpt en del kläder dock tycker min kille att man inte kan köpa kläder för antingen är det killkläder eller tjejkläder och eftersom vi inte vet vad det är så vet han inte vad han ska köpa. Men lite kläder har ändå fått följa med hem :D

2012-08-17
Cissi1992
Cissi1992

Yrwen:

Grattis till det väntade barnet :) Det är riktigt mysigt när man kan se på magen när den sparkar och rör sig. Dock så syns det väll inte jätte jätteväll på mig eller ibland när den sparkar hårt kan man se det ganska väll. Men kan tänka mig att det är riktigt roligt när det syns så väll utanpå :)

2012-08-17
Cissi1992
Cissi1992

Cissi: Jag tyckte man fick svar på allt man undrat över, tillochmed saker man inte tänkt på som andra tog upp så det var jätte bra tycker jag verkligen :) Detdär med pappan, det är en lång historia så vi får se hur det blir med den saken men håller såklart tummarna att det funkar ändå utan honom.

Ja ellerhur! Gud vad skönt att åka till gotland, avis! Så himla mysigt där! Bada tycker jag absolut att du ska göra nu, passa på lixom ;)

Och ni andra, grattis till graviditeterna! :D

2012-08-15
Mfvs
Mfvs

Okej. Jo det var lika för oss, jag ville inte veta men min sambo ville, så nu vet ingen. Men det känns som att det är en pojke, där av "han":) Men man vet ju aldrig.. Nej precis, du rätt om kläderna, antingen eller. Det är ganska tråkigt att det är så. Fast det är ju svårt att låta bli att köpa, dom är ju så söta! Var tvungen att köpa blårandiga byxor med en älg body o en mössa med älg horn, sjuk gullig. Men blir det en tjej får hon använda den i alla fall.

2012-08-15
cicci1987
cicci1987

Hej

Har iofs bf 7 okt men läste er diskussion om rörelser, min tjej rör sig så hela mgen far, jätteroligt att se när det syns så väl utanpå. Med första tjejen var det itne alls på samma sätt, men då blev jag å andra sidan mycket större.

2012-08-15
Yrwen
Yrwen

Jo precis :) Skulle bli rädd om det inte rörde sig där inne :) Jo det tog ett tag för mig med, kändes först bara flader i magen, men sen runt vecka 18 tror jag det var, så kände jag första sparken :). Det är mysigt åh ligga ner och känna när den sparkar och rör sig :) Nej jag har inte kollat upp könet, fadern till barnet ville inte veta men jag ville det. Så då fick det bli så att vi inte visste. Dock är det väldigt jobbigt när man ska köpa kläder för det är ju antingen tjej eller kill kläder. Så blir mest killkläder för det kan ju som både en tjej och en kille ha. Har du kollat? Tänkte du sa ju han.

2012-08-15
Cissi1992
Cissi1992

Haha vad härligt, det ska ju kännas att det är något därinne:) Men jag har för mig att det tog nog till v 20 eller nåt sånt innan jag kände första gången. Jodå, nu har "han" börjat bli vild när jag ligger still. Så tror på fotbollsspelare eller möjligen boxare kanske. Vet du könet?

2012-08-15
cicci1987
cicci1987

Åh vad roligt :). Då har du nästan exakt 1 månad förre mig, har mitt den 24 november :) Jo det är ju inte precis så vanligt att man föder på sin bf dag. Jodu har sparkas det väldigt mycket och den rör på sig väldigt mycket. Tror nästan det kommer bli någon fotbollspelare eller något sådant som den rör på sig. Hur är det med din?

2012-08-15
Cissi1992
Cissi1992

Ja, tack desamma! Den 25 oktober är det beräknat, så vi får väl se om det blir då eller tidigare/senare. Har det börjat spraka något för dig ännu?

2012-08-15
cicci1987
cicci1987

Åh vad skönt att höra att allting gick bra och att det var trevligt. Åh jag längtar verkligen jättemycket tills jag ska börja gå dit men dock är det ju tyvärr ett tag kvar. Berättade de en massa nytt eller visste du allt redan? Nej vad tråkigt att höra :( Tyvärr finns det ju inte precis så mycket man kan göra när fadern till barnet inte vill vara delaktig. Men får hoppas den vill vara det senare så barnet iaf får sin far. Men kan tänka mig att det är jobbigt och svårt att klara av allting själv. Men du är verkligen jätteduktig som klarar av det själv. Åh vad bra att man får svar på alla frågor man har och om man inte kommer på egna så får man veta vad andra tänker på och får svar på deras frågor. 

Åh vad skönt att höra, nu kanske man ska fara och bada någon dag bara för att man kan :) Men får se hur det blir med den saken, sticker snart till Gotland så där kanske det blir badande :)

2012-08-15
Cissi1992
Cissi1992

Ja det får du nog :-)

Ja nu har jag precis kommit hem därifrån nästan, det var jätte trevligt, vi pratade om förlossningen mest och nästa gång ska vi prata om smärtlindring :) Jag går dit själv eftersom pappan till barnet inte vill vara delaktig så jag gör allt sånt själv :/. Lite tråkigt men vad ska man göra.. Alla som var där hade massa frågor så man fick ju svar på allt iallafall! :)

Jag frågade föressten om det där att bada, och hon sa att det är ingen infektionsrisk sålänge vattnet inte gått :)

2012-08-14
Mfvs
Mfvs

Mfvs:

Jo det har du ju rätt i. Men får hoppas jag också får bara gå dit oftare senare. Skulle vara kul att få höra hjärtslagen lite oftare.

Åh jag kan förstå att du är nervös, det kommer nog jag med vara. Men ska du fara dit själv imorgon eller ska barnets pappa med också? Jo det ska jag, men min första är inte förrens den 3 september så det är ett litet tag kvar. Hoppas verkligen man lär känna en massa nya människor där, skulle verkligen vara jättehärligt.

2012-08-14
Cissi1992
Cissi1992

cicci1987:

Åh vad roligt, grattis :D Jo det är mitt första barn också :) När i oktober är det beräknat?

2012-08-14
Cissi1992
Cissi1992

Ja verkligen super mysigt :) jaha ne det kanske är olika var man bor också? Ja förstår det haha, det är härligt!

Ja precis någon att dela tankarna med, det är kul faktiskt. Jaha, trist. Ja jag hoppas också att man lär känna nya människor på föräldra grupperna, jag ska på min första imorgon! Jätte nervös hihi. Du ska också gå på de va? :)

2012-08-13
Mfvs
Mfvs

Hej! Jag ska ha barn i oktober, vårt första! Det ska bli spännande, det var ditt första också?

2012-08-13
cicci1987
cicci1987

Åh vad roligt att gå dit varje vecka och få höra på hjärtslagen. Jag går tyvärr inte dit så ofta men blir kanske mer ofta lite senare. Längar så sjuk mycket tills jag ska till barnmorskan nästan gång och få höra hjärtslagen igen :) 

Åh vad roligt att din storebrors tjej också är gravid. Då har du någon som du kan prata med det om iaf. Jag har väll 1 kompis som också är gravid nu dock är vi inte samålder och träffas tyvärr inte så ofta. Eftersom det är 13 mil mellan oss. Men liksom skönt att känna någon som man kan prata med. Men man får hoppas man lär känna fler när man ska på de där föräldragrupperna. Ska du gå på de?

2012-08-13
Cissi1992
Cissi1992

Okej, bra det! :D

Jag går varje vecka till barnmorskan nu så har mätt magen sen vecka 24 tror jag så har gjort ca 5 gånger. Älskar att lyssna på bebisens hjärtslag, man blir så lugn efter. :-)

Nej jag känner inte alls många som är gravida i min ålder men däremot har min storebrors tjej nyss blivit gravid och är beräknad den 5 februari så de får barn ca 4 månader efter mig så det är ju jätte roligt att ha dem att snacka bebisar med, annars har jag tyvärr ingen annan som är det så det är ju lite synd!

2012-08-11
Mfvs
Mfvs

Jag har precis börjat med att mätta magen och lyssna på hjärtat. När jag var där senast låg jag exakt på linjen med magen. Sen hjärtljudet kommer jag inte riktigt ihåg med det var lite högre eftersom den lill* var vaken och väldigt aktiv i magen just när vi gjorde det. Men allting såg som tur väldigt bra ut och väldigt normalt ut. Har du gjort det många gånger? Jag hoppas verkligen man följer kurvan nu och att allting ser bra ut varje gång. Vad kul att höra att allting såg bra ut för dig med :) Får hoppas det fortsätter så :)

Ja det är jätteroligt att prata med någon i samma ålder och nästan lika långt gången som en själv :D Är liksom tyvärr inte så många i min ålder som jag känner som är gravida. Så hoppas verkligen vi håller kontakten :) Har du många i vår ålder som du känner som är gravida?

2012-08-10
Cissi1992
Cissi1992

Ja precis, jag berättar efter och säger vad hon sagt :-)

Har du börjat mäta magen och lyssna på hjärtslagen och sådär nu? vad ligger du på där? Min lille har ca 150 i hjärtslag varje gång och magen, sf måttet ligger lite över kurvan, får hoppas det inte fortsätter växa för mycket bara!

Ja visst, det är kul med någon som man ligger nästan lika med i graviditeten :-) och i samma ålder :D

2012-08-09
Mfvs
Mfvs

Ja jag tycker också det låter jättekonstigt. Det borde ju inte finnas gravid vattengympa om det skulle vara farligt att bada i allmänna bassänger när man är gravid. Men fråga på fredag och sen säger du till vad hon sa :). Så kanske man får något svar på om man kan bada eller inte. Men jag tror att man kan bada fast inte i slutet av graviditeten. 

Jo precis, tiden går riktigt fort nu förtiden. Det är ju inte alls länge kvar tills det faktiskt är dags nu.

Det hoppas jag med. Skulle vara så roligt att hålla kontakten och höra hur det går för dig. Vi får se till att hålla kontakten :)

2012-08-09
Cissi1992
Cissi1992

Ja det är lite konstigt faktiskt. Ja precis detdär med gravid-vatten gympa borde ju inte finnas om det var någon fara? Hmm.. Och vad jag vet så tar kloret bort alla bakterier som kan vara farliga? Men jag vet inte säkert. Ska fråga min BM på fredag igen och se vad hon säger :-)

Nej eller hur, tiden bara springer iväg haha! Lite läskigt hur fort det börjar gå nu. 

Då är det inte långt emellan våra bf alls! Hoppas vi kan kolla kontakten under tiden och höra hur det går för varandra :)

2012-08-08
Mfvs
Mfvs

Mfvs:

Vad konstigt att barnmorskorna säger så olika. Men då kanske det inte är nå farligt att bada, jag vet faktiskt inte. Min barnmorska sa bara att jag inte skulle bada i allmänna bassänger för det fanns så mycket bakterier. Men det gå jättebra att båda i t.ex. min pappas eftersom det inte är så många olika som badar i den. Men jag tycker det är konstigt att man inte skulle kunna bada för det finns ju gravidgympa i vatten. Du kan ju säga när du vet hur det ligger till. Skulle vara kul att kunna fara och simma.

Okej, då är det inte så långt kvar för dig :D Jag är i vecka 25 :)

2012-08-08
Cissi1992
Cissi1992

Jag gick på vattengympa för gravida i allmän bassäng när jag väntade dotra, så det är ingen extremt stor risk för infektion, det är mer sista veckorna då man kan ha börjat öppna sig som man ska vara försiktig.

2012-08-08
Yrwen
Yrwen

Har hon sagt så? Hm, konstigt.. Min bm rekomenderade mig att gå och simma så trodde inte det var någon fara. :/ Nu blir jag orolig haha får ta och kolla upp det.

Ja verkligen, helt underbart :D

Är i vecka 28 :-) Dudå?

2012-08-08
Mfvs
Mfvs

Usch vad jobbigt :( Men skönt att du har hittat saker, du kan göra som inte gör att du får ont i ryggen. Jag vet inte riktigt hur de är det där med att simma, men min barnmorska sa jag skulle hålla mig borta från allmänna badbassänger eftersom det finns så stor infektionsriskt. Men du kanske har sån tur att ni har en egen du kan simma i eller? Eller kan man vara och simma i allmänna badbassänger? 

Åh det är så himla mysigt när de sparkar :) Gillar verkligen att ligga på kvällarna och få känna den sparka förutom när man ska sova för brukar tyvärr inte gå så bra att sova när den sparkar.

Men vilken vecka är du i nu?

2012-08-07
Cissi1992
Cissi1992

Åh vad jobbigt :( Hoppas det blir bättre snart, tycker så synd om dig som måste må så dåligt :(.

Ja alltså jag får ont av att ligga på rygg, av att stå upp för länge eller vara ute och gå längre sträckor. Det är ju inte så bra eftersom jag verkligen behöver röra på mig för att inte gå upp för mycket i vikt men försöker att hitta saker som inte gör ont som att simma och sånt, det funkar iallafall helt ok :).

Ja samma här, känner och ser henne sparka jätte mycket nu, blir tydligare för varje vecka, så härligt ju :) Men det är också som mest på kvällen.

2012-08-07
Mfvs
Mfvs

Usch vad tråkigt att ni inte haft något bra väder i Stockholm :( Här har vi haft bra väder eller nu har det varit några dagar med dålig väder men det var rätt skönt för jag har haft jätte kraftiga illamåenden igen. Så skönt att slippa må dåligt över att man inte orkar vara ute i det fina vädret, men nu är vädret bra igen :) Hoppas ni får behålla det bra vädret ett tag nu :)

Usch vad tråkigt att du börjat få ont i ryggen, kan inte alls vara så skönt. Har haft lite ryggproblem men inte så värst, det är väll mest när man är ute och går jättemycket. Har du mycket ryggproblem?

Nu på senaste har jag känt jättemycket sparkar, men kan bero på att jag inte orkat göra så mycket så har mest legat stilla och legat på sjukhuset. Men annars brukar jag mest känna det på kvällen när man har lagt sig i sängen för att sova eller när man tar det lugnt. Har du känt mycket sparkar?

2012-08-07
Cissi1992
Cissi1992

Det är ingen fara alls haha, njut av vädret sålänge det är varmt och skönt :D Här i stockholm har det inte varit så himla varmt alls förens sista veckan nu :/. 

Ja jag vet hur det känns. Men jag älskar min mage nu haha så skönt att ha en "anledning" till att vara tjock;) Tycker det är kul bara att det börjar bli väldigt tungt och jobbigt för ryggen :(

Känner du mycket sparkar och så?

 

Jaha, ja du får ta en titt, annars kanske du kan beställa från katalogen eller på internet :)

2012-08-03
Mfvs
Mfvs

Förlåt om jag inte är så snabb på att svara ibland, men nu när det är så bra väder ute så vill jag helst inte sitta inne vid datorn. Ska försöka bli bättre på att svara snabbare.

Tror aldrig riktigt jag kommer trivas med magen om man säger så, gömmer den gärna. Även om det syns att det är en gravidmage så känner jag mig tjock och vill bara gömma det. Vet att det är ett barn där inne så egentligen är det inte "min" mage men går inte undvika tanken om att jag känner mig tjock. Då är vi två, ska också verkligen ta tag i min vikt när den lill* är född. Ska bli så himla skönt, längtar verkligen jättemycket. Fast har nu under graviditeten gått ner ganska mycket eftersom jag har haft så kraftigt illamående.

Då ska jag gå in och kolla på H&M nästa gång jag är i stan :) Dock så har dem en jätteliten mamma avdelning på H&M här i Umeå så tror väll knappast knappt att dem har de här. :/

2012-08-02
Cissi1992
Cissi1992

Ja jag kände också sådär tyckte det var jobbigt att visa magen tex när folk skulle röra magen för att den inte känndes som en "gravid mage" eftersom fettet fortfarande är där eller hur man ska säga, haha. Men nu har den växt och nu tycker jag det är kul när folk kommer fram och klappar på mig :) Men jag måste verkligen gå ner i vikt efter denna graviditet.. Känns inte alls kul att väga så här mycket :( Men försöker att tänka hela tiden att det är bebisen som väger nu och jag kan ju inte banta när jag är gravid så jag ska verkligen ta tag i den saken sen när hon är född! :) Men det där med byxor är verkligen en lättnad när man köpt de första haha då vill man inte sätta på sig nåt annat när man har dem på sig :D Speciellt mamma-legginsen, de är verkligen super sköna! Finns på H&M för 99 kr och det är så värt det. Ett litet tips bara hehe :)

2012-07-25
Mfvs
Mfvs

Johanna Bjorn86

Åh vad skönt att höra att du mått bra :) Jag har inte alls mått bra har haft ordentlig med illamående och nu när jag äntligen trodde det var över så var det tyvärr inte så. Men alltså skönt att höra andra har haft mer tur än mig :) Jag har hört att mammabyxor är mycket skönare, så nästa gång jag ska ner till stan blir det väll att pröva ett par och se :) Jag bor i Umeå :D

Grattis till bebisen :D

2012-07-24
Cissi1992
Cissi1992

Mfvs
Jag funderar också på att börja köpa några byxor, mina byxor börjar kännas trånga och är inte alls så skönt att ha på sig. Men tröjor kan man ju som du säger köpa på den vanliga avdelningen men någon storlek större, vet jag köpte en klänning idag och fick köpa en storlek större än jag brukar.

Jo jag är också lite överviktig sen förut så mina kläder har och eller ja vissa funkar fortfarande. Men min garderob blir mindre och mindre, så förstå när du skriver att du har ångest när du ska klä på dig det har jag med. Och eftersom jag varit lite överviktig tidigare så skäms jag nästan för min mage och gillar inte alls att vara tjock. Så försöker helst dölja den i stora kläder. 

 


2012-07-24
Cissi1992
Cissi1992

Hej Johanna Bjorn86!

Skönt att du mått bra hittils. Och ja, mammkläderna är vääldigt bekväma hehe :-)

Jag bor i stockholm.

Grattis till bebisen!! :D

2012-07-21
Mfvs
Mfvs

Ja det vill jag med verkligen längtar ihjäl mig! Jag började köpa mammakläder i vecka 18 tror jag.. Jag är lite överviktig sen tidigare så har klarat mig rätt bra med vad jag har men tycker att det är bekvämare med tex mammaleggins som inte sitter så tajt men annars har jag inte köpt så mycket mer.. Några klänningar bara och 2 par mammashorts just för att jag inte kan ha jeans och sådär men just tröjor och sånt kan man ju köpa på de "vanliga" avdelningarna.. :) Det är ingen stress att köpa det om du fortfarande känner att dina vanliga kläder passar bra, var glad för det istället för jag har ångest varje dag jag ska klä på mig nästan för känns som att ingen passar, haha! :-)

2012-07-16
Mfvs
Mfvs

Mfvs: Men tur nu har illa måendet gått över så nu mår man bra :). Har typ redan glömt hur illa man mått. Åh gud vad jag längtar tills det blir November, vill det ska bli November nu. 

Jag har suttit här på libero och läst lite vad andra har skrivit. Och kom in på det där med mammakläder, började tänka på när man ska köpa det. Än så länge har jag inte köpt några alls, men mina kläder börjar bli lite försmå snart. Jackan, tjocktröjor börjar bli svårt att stänga. Men går ju bra så länge man använder leggings, linnen och stora tröjor. Har du börjat köpa mammakläder. Läste typ att de flesta hade börjat använda/köpa de när de var i vecka 12 - 16. Jag känner mig verkligen som en nybörjare på detta, men skönt att ha någon att kunna fråga :)

2012-07-16
Cissi1992
Cissi1992
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...