App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag blir tokig- nagelklippning!

Min dotter är inte förtjust i att få naglarna klippta. Däremot gillar hon att köra upp fingrarna i näsan på oss när vi sover, min man började tom blöda ur näsan härom morgonen. :-P Jag klipper hennes fingernaglar ute när hon sover i vagnen. Folk måste ju undra vad jag pysslar med... Men tårna!!! Igår försökte jag samma trick- väntade tills hon sov djupt i vagnen och började försiktigt klippa. Tre stycken hann jag med innan hon vaknade till och började sparka. Så fort jag slutade somnade hon om. Jag fattar inte hur hon kände av det! Så nu är tre av tio naglar klippta... :-/ Hur gör ni som har såna här problem? :-P

2012-06-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Oj, vilken tur jag verkar ha då!
Mini älskar att klippa naglarna. Så fort jag säger att vi ska göra det så går hon runt och säger "tlippa nadla" hela tiden :P Sitter helt still och är helt fascinerad över det :P Till och med att hon vill klippa om naglarna när vi är färdiga!

Hehe, detta är nog dock mer ovanligt än att de inte vill :P

2012-06-21
xLillaMy
xLillaMy

Räknar med ett monster denna gång, dotras är ju relativt enkel trots allt. Så vi är inställda på motsatsen, med kolik, toktrots och totalvägran till allt :)

2012-06-21
Yrwen
Yrwen

yrwen . min son va sån.. han var lugnaste bebisen som finns. :-) alla kompisar har alltid skojat å sagt att han inte räknats som bebis för han va så snäll så vi v rätt inställda på ett "monster" denna gång ;-)
man kan ju inte få två så lätta barn ;-) eller va man nu ska kalla det.. det låter så hemskt men han va ju extremt lätt med precis allt!

2012-06-21
osisen
osisen

Usch jag vet vad du menar! Nu har jag kört en annan taktik för hon vakande varje gång jag försökte klippa naglarna. Efter att hon ätit frukost och fortfarande sitter i sin matstol, tar jag fram nagelsaxen och berättar att nu är det dags att klippa naglar. Det tog flera gånger innan hon accepterade detta så klart. Då tar jag ena handen och börjar klippa naglarna. Jag visar henne varje nagel som klippts och då klappar vi och skrattar och jag säger till henne att hon är jätteduktig. Idag sträckte hon fram pekfingret när jag tog fram saxen. Kunde inte tro mina ögon ;)

Tårna går lite trögare för hon ser inte riktigt vad jag gör medans jag klipper och hon sitter i matstolen ;) Men hon sitter fast och då passar jag på ;)

Lycka till Mamsan

2012-06-21
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Hahaha, min tjej sitter snällt och tittar, på sin höjd försöker hon ta saxen. Kanske sträcka fram tummen på den hand jag inte klipper eller liknande. Skulle vara intressant att träffa era töser, jag tycker att min är jobbig men hon verkar vara rena ängeln jämfört med era :)

2012-06-20
Yrwen
Yrwen

men vi har ju samma kamp om allt, kläder, sova, det e väl bara när hon äter hon e still egentligen :-)

2012-06-20
osisen
osisen

som jag tidigare skrivit så e det oftast en kamp.. som jag vinner..
hon vägrar ju sitta still hon klänger , hänger, slänger, ålar sig.. jag har en knipsare å det e a å o för sax e hopplöst när de sprattlar. sen tar jag ett finger i taget å håller det stenhårt medan hon gör allt i sin makt att ta sig loss.. men hon blir ju sällan ledsen å hon tycker inte det e läskkgt utan det e mer att hon absolut inte tänker finna sig i att vara still!
Det tar inte så lång tid att klippa heller tycker jag och för oss e alternativet under sömn inget alternativ för då vaknar hon.
ibland använder jag benen med å håller fast henne.. du kan få se nån gång det ser nog extremt roligt ut när jag brottas med henne ;-)

2012-06-20
osisen
osisen

.

2012-06-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...