App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Cykelsits??

Hur gamla var era barn när ni började ha dem i cykelsits? Har ny cykel och heeela sommaren framför mig nu så jag längtar efter mysiga cykelturer med snäckan. Men vilken cykelsits ska man köpa? Vad ska man tänka på? Ngn att rekommendera?

2012-06-19
just_m
just_m

ena flickan hos dagmamman (föräldrarna då) har en cykelvag som man kan gå, cykla och ha som kälke på vintern (kostade väl runt 17000 ny tror jag) och där har de haft bebisen i som nyfödd, hon är numera typ 9 månader och har suttit i den hela tiden tror jag, så tror att det kan skilja lite på vilken vagn man väljer också...

2012-06-20
Yrwen
Yrwen

Börjar mer och mer luta åt att det blir en cykelvagn istället..=)

Har hittat en på trollkärran som jag gillar men den är slutsåld och de får inte in nya innan augusti, fast det passar ganska bra då snäckan är 9 mån då!

Hon sitter iofs ganska stadigt redan, men ännu bättre då antagligen. På vissa cykelsitsar poängterar de att vikten är viktigare än ålder dvs 9 kg men kan inte hitta ngn lägsta vikt på cykelvagnarna. Står bara att barnen ska kunna sitta hyfsat stadigt.

Vill ju gärna ha en cykelvagn med aluminiumram då de inte verkar va så tunga, men då är ju priset oxå desto högre..

Ngn som kan rekommendera ngn bra?

2012-06-20
just_m
just_m

Vi började använda den när lilleman var 8 månader, hade säkert kunnat använda den tidigare, men det fanns liksom inte behov av det. Har satt en lång flagga i (en sån ful orange) och en plastpåse i en gäll färg för att bilister ska se lite tydligare. Sen brukar jag alltid stanna och leda över vägen om det kommer bilar.

Man spänner fast dom i, tror det finns bälte i alla vagnar. Just min vagn har så man kan ha två barn bak, och har man bara ett så sätter man det i mitten. Det allra bästa ar att man ju kan ge dom leksaker att leka med under färden. Riktigt bra, speciellt om man har en sån otålig liten kille som jag.

Sen tycker jag även att det är bättre om man cyklar fort, som gör gör ibland, då slipper dom fartvinden i ögonen. :) Och det är regnskydd på så skulle det börja regna så slipper dom bli blöta. Jag tycker absolut att man ska skaffa cykelvagn!

2012-06-20
Betty86
Betty86

De jag sett kan man spänna fast barnen i. Tror inte man missar en cykelvagn, då har de nog missat cykeln också :/

2012-06-19
Yrwen
Yrwen

Ja, jag är sugen på cykelvagn, men det känns som att man då får henne så långt ifrån sig..

Hur små var dina, Betty86, när du satte dem i cykelvagn första gången?

Kan man spänna fast dem där? Och, hemska tanke om ngn bilist inte skulle se vagnen utan köra på den...(!) Nej jag vet inte om jag vågar det..

Man slipper ju visserligen att det blir så tungt och vingligt när de åker i cykelsitsen men då finns det ju de sitsar som man liksom har framför sig mellan kroppen och styret. Men de ser fasansfullt krångliga ut att cykla med!

Är ju ändå en större summa pengar man lägger så man vill ju helst att det blir bra från början..

2012-06-19
just_m
just_m

Jag är sugen på en cykelvagn, för att kunna cykla och bada och så... Eller jag lär ju inte bada så mycket, men lillfis kan ju bada :)

2012-06-19
Yrwen
Yrwen

Annars rekommenderar jag varmt cykelvagn. Barnen sitter bättre om dom t.ex skulle somna, och det är säkrare utifall att man skulle ramla, vagnen står stabilt och följer inte med i fallet.

Samt att man kan packa ner badkläder och picknick-grejor!

För oss har det hittills vart välinvesterade pengar!!

2012-06-19
Betty86
Betty86

vi köpte en från biltema.. den har funkat kanon.. tror de rekommenderar att man väntar till iaf 9månader. om barnet kan sitta själv då antar jag men det kan nog de flesta.

2012-06-19
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...