App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

saker man ska ha med sig i bbväskan??

jag väntar mitt första barn å tankarna rular bara runt på när man tänker på vad som måste fixas hela tiden.... så nu undrar jag vad man ska med sig i bbväska till förlossningen å när man ska börja tänka på att ha den färdig??

2012-06-17
amyzandra
amyzandra

håller med de andra, absolut inga tajta kläder! tofflor, snacks som du gillar, både till förlossningen och framför allt till bb! där serveras bara mat på bestämda tider, så ta med frukt, godis, kräm, whatever som du kan goffa däremellan för man sjukt hungrig efteråt.

kläder till dig, kläder till bebis, hygienartiklar, kolla om du behöver ta med bindor och blöjor och allt sånt. mjukisfilt till bebis, ev napp.

kamera, mobil, laddare, viktiga papper, id, kanske laptop och nåt att läsa på bb.

2012-06-25
mickelina81
mickelina81

Jag packade min med värkar :/ inte att rekommendera, glömde nog mer än vi fick med oss... Kanske en 3-4 veckor före bf är en bra tid att börja tänka på att packa den.

Lite kläder till bebisen, den måste ha något att åka hem i om man lånar på sjukhuset. Hygienartiklar (mild tvål, tandkräm, tandborste, hårborste, schampoo). Stor, bylsiga kläder, iaf jag var väldigt öm efteråt så det var rätt skönt med otajta kläder.

Vi missade lite att packa till maken, så hans föräldrar fick komma med kläder och mat till honom... Kanske nån bok till er båda, mobilladdare, amningskupor var överflödigt för mig, det tar ju i regel några dagar innan produktionen kommer igång, typ en vecka för mig och innan det kom det bara litegrann, aldrig så att det rann eller droppade mellan amningar.

Ett tips är att se till att ni vet hur ni monterar bilstolen i er bil innan ni står där och ska åka hem.. Vi hade inte gjort det, tänk dig själv 35+ varmt ute, nyfödd unge påpälsad till tusen som skriker sig blå i ett babyskydd som vi inte får till basen i bilen på ett snabbt, smidigt sätt... INGEN HÖJDARE!! Sedan kan man ju se till att ha alvedon, bindor och sånt hemma, så man inte behöver springa och köpa det de första man gör. Blöjor skulle jag avvakta med, man vet ju inte hur stort barnet blir...

2012-06-17
Yrwen
Yrwen

Förutom det "självklara" som kläder, kamera osv kan jag starkt tipsa om lypsyl och halstabletter- man blir VÄLDIGT torr i halsen av lustgasen.
På förlossningsinfo som vi var på två månader före förlossningen fick vi rådet att ta med något salt, ex salta snacks, eftersom man dricker så mycket att man annars blir helt urlakad.
Jag packade min knappt en månad innan, men skrev ner på en lapp det som skulle packas i sista sekund, tex tandborstar osv, och tur var det för min sambo fick packa det medan jag satt på toa med täta värkar och kunde knappt prata. Haha!
Vad jag inte använde var egna trosor, då jag blödde såpass mycket efteråt att jag använde deras nätbyxor och STORA bindor (läs blöjor).

Lycka till! :-)

2012-06-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...