App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mjölken kommer för fort

Jag hinner knappt få av mig bh:n innan mjölken börjar rinna till. Det kommer så mycket och så snabbt att liten spottar ut bröstet titt som tätt för att hinna svälja. Det är ofta hon sätter i halsen för att munnen blir fylld på en gång. Vid ett tillfälle när hon släppte bröstet så sprutade det rätt ut i 4-5 sekunder innan det lugnade sig lite. Kladdigt blir det alltid när hon äter men det överlever man ju. Grejen är bara den att det är så mycket mjölk som går till spillo. Känns som att hälften av det som har hunnit samlas hamnar bredvid under tiden hon ska svälja och andas. När mjölken börjar avta har hon inte ens blivit mätt och blir kinkig när hon måste suga och suga men bara lite kommer. Det är så här varje gång! Kan man göra något så att allt inte kommer på en gång? Nån annan som har så?

2012-06-16
annicha88
annicha88
Barn på 3 år och 1 månader

Jag fick pumpa innan varje amning tills lilleman var 5 månader ungefär för att det rann till så fort och mycket.

Så mitt tips är att pumpa lite innan, precis så det slutar rinna så häftigt och spara i kyl eller ge efter amningen om lillan inte blir mätt.

Tänk på att de kan bli bekväma om man ger i flaska eller nu när mjölken sprutar så häftigt så när det sen inte kommer snabbt så blir de "lata". Det finns en flaska från medela (finns bl.a på apoteket) som gör att de måste suga ordentligt som vid amning för att det ska komma nåt. Kostar några kronor men rekommenderas varmt!

2012-06-17
Betty86
Betty86

Jag vet precis vad du menar, så var det också för mig under nästan två månader. Fick hjälp av amningsmottagningen eftersom det även strulade en del och att jag hade en envis svampinfektion som inte ville ge sig förrän efter tre omgångar pencillin.

Lilleman blev lat av att inte behöva suga så mycket och när "trycket" i brösten var mindre blev han frustrerad och ville inte fortsätta. Råden jag fick var att sätta honom upp för att låta honom ta små pauser för att hämta andan och ev rapa, byta bröst när han började protestera över att mjölken inte kom så fort som han var van vid. Sköterskan på ammningsmottagningen sa att jag ibland kanske skulle få byta mellan brösten tre-fyra gånger eller mer om han ville det men oftast har jag bara behövt byta från enda sidan till den andra.

Lilleman är fyra månader nu och ätar alltid från båda brösten och äter till mjölken är helt "slut", visar väldigt sällan att han är mätt men visar inte att han vill äta igen förrän efter nästan fyra timmar.

2012-06-17
KattenPysen
KattenPysen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...