App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömntimmar...

Min lille vilde är nu 8 månader. Tiden bara flyger iväg!! Han har alltid vaknat från och till på nätterna, iaf när det är matdags var 4-5 timme och så är det fortfarande. Jag vet ju att alla barn är olika men hur många timmar ska de sova?! Lika dant är det med sömn under dagarna. Idag vaknade han vid halv 6 och skulle bara vara vaken och leka lite och leva om ;) Han somnade om runt tio över åtta och har nu sovit i 40 min ungefär... Han kommer snart att vakna för att leva rövare igen ;) Sen kommer han nog att sova en lite stund runt 12-13 ungefär och ytterligare kanske vid 17-18... Dessa gånger han sover, sover han mellan 10-30 min och sen är det full rulle igen. Nu har det ju varit rätt ljust på morgonen så han vaknar oftast någonstans mellan 4 och 6. Så jag har försökt att natta honom senare eftersom att han vaknar varje natt och ska ha välling och sover kanske 2-3 timmar till efter det. Det låter kanske att han sover hela tiden men det gör han inte. Finns det någon som kan ge lite råd om hur man ska kunna få honom och kanske sova en lite längre stund på för-, eftermiddagen? Tack på förhand! =)

2012-06-14
Kauppinen123
Kauppinen123
Barn på 3 år och 11 månader

Thea70: Grattis till underverket =) Jo men det är så olika från barn till barn med sömn, det vet vi nog alla ;) hehe. På dagarna låter jag Leo rusa runt tills jag ser att han börjar bli trött och även lite gnällig. För då vet jag att han snart sover en liten stund. Jag har för mig att jag hade med mig Leo överallt... Han satt i babysittern ibland undertiden jag lagade mat eller så låg han på en filt på golvet under babygymmet. Eller så satt jag med honom lite då och då. Ibland la jag honom i vangen och körde över en list eller en tröskel. Som sagt alla är olika. Men det va de grejerna som funkade för oss. Det är bara att prova sig fram. Jag tyckte att det var jobbigt i början att han blev gnällig eller att han inte var nöjd. Men man får nästan lära sig att koppla bort det lite. Annars får man fortsätta även när de blir äldre. Hoppas att du hittar det som passar dig och din son iaf =)

 

Maarry: Nä det är ju så att alla barn är olika och behöver olika sömn, mat och massa annat =) Nä jag försöker att vila lite eller sova när han väl sover ;) Tack iaf för ditt svar!! =)

2012-06-17
Kauppinen123
Kauppinen123
Barn på 3 år och 11 månader

Min pojke är nu 6v. och slocknar av sig själv vid 9 tiden, vaknar två gr på natten för att få mat, efter det kommer en liten rap och sen somnar han i farten ner i sängen.
Kan inte klaga för får sova mer än många jag känner om natten.
På dagen däremot fungerar inget annat än armkroken eller bärselet.
Lite frusterade att gå med honom varje minut i stort sätt för att han ska vara nöjf.
Tips någon?

2012-06-16
Thea70
Thea70

jika686: Ja vi har provat att mörklägga sovrummet men det funkar inte... Han sover ändå mellan 10-30 minuter...

MamsanMaria: Han är inte gnällig men han ser lika trött ut som han gjorde innan han sov... Visst somnar han i vagnen men så fort man stannar så vaknar han så då får man gå i evigheter ;) Jo jag vet att det kommer att ändra sig med tiden. Men man vill ju försöka att umgås med sambon när lillfisen sover ;)

2012-06-16
Kauppinen123
Kauppinen123
Barn på 3 år och 11 månader

Här har sömnen ändrats en del med, mest hur länge hon sover och hur hon vill somna.
Men undrar, har du provat mörkläggningsgardiner? Det kanske skulle hjälpa honom lite om det blir riktig skillnad på natt och dag.

2012-06-14
jika686
jika686

Vår dotters sömn har ändrats tusen gånger (nästan) under hennes 13 månader. När hon var lite yngre än din pojk sov hon oftast fyra kvartar om dagen! Och var supergnällig! Nu sover hon mer. Jag tror att ni gör det ni kan, men om du vill att han ska sova mer för att hålla honom på ett "jämnare" humör kanske du får gå med honom i vagnen om han gillar det, sova jämte honom i er säng osv. Vad han föredrar. Men som sagt, sömnen ändras ju hela tiden, både dag- och kvällstid, så om några månader kanske han sover mer. :-)

2012-06-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...