App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nu är jag i gång igen med matt-frågor! :-P

Vi har en röllakan, ca 150x200 cm. Den är allmänt smutsig plus har fått en kopp kaffe på sig plus en stor välling-spya. :-P Den är alltså i behov av tvätt...hehe. Nån med erfarenhet av kemtvätt-priser? Vad kan det kosta, cirka? Mitt första alternativ hade ju dock varit att köra den i vanlig stor tvättmaskin för mattor. Kan man det med röllakan??? Vi har fått den av mina föräldrar, så den kostade oss ingenting, men den är i och för sig snygg. Nån matt-expert härinne? :-)

2012-06-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Fasen osis, det låter inte så dumt! :-) Sjysst du är! Jag skulle ju ha matt-picknicken här hemma, men nu har vi ju inget badkar jag kan skrubba mattan i...
Vi får prata om saken! :-)

2012-06-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

för det första så låter det som nåt man kan äta ;-) för det andra har jag en altan å en högtrycktvätt.. kanske inte stans bästa men ändå å vi har en mattställning så om du vill skur för hand å tvätta med högtryckstvätt så kan jag komma å hämta dej å mattan en varm dag så kan vi skura å spruta å hoppas att den blir ren!
galltvål tror jag skulle kunna ta kaffefläcken!

2012-06-14
osisen
osisen

Skulle velat tvätta vår ullmatta så jag ringde kemtvätten och de sa att det knappt var värt det. Det skulle kosta 600 kr ca och resultatet kunde variera. Hade mycket lös smuts nere i mattan oh det var tydligen svårt att få bort. Men hon tipsade om att man kanske kände någon som har en sån där superdammsugare (vad de nu heter) som tar allt, madrasser, gardiner, sängar m ånga, så kunde man ju "hyra" den och göra ett försök.

Skulle inte försöka köra den i tv.maskin då det kanske blir missfärgningar.. Tror då mer på att skrubba med borste o såpa för hand..

Vår vita "långhåriga" ullmatta åkte ut med vindens fart för den ger jag mig INTE på att tvätta!

2012-06-14
just_m
just_m

.

2012-06-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...