Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Motverka bristningar

Jag rekommenderar alla gravida, att smörja magen och brösten, med en fetare body lotion, helst någon som håller fukt i många timmar. Jag själv smörjde min mage i tidig graviditet och morgon och kväll, Fram tills jag skulle föda. Jag fick bara 3små bristningar på bröstet. Annars klarade jag mig helt i från bristningar på magen. Jag är gravid igen och gör samma sak, denna gången. Min familj har fått bristningar efter deras graviditeter, men dom smörjde inte in magen. Det va någon som sa att det är ärftligt, men jag tror verkligen att man kan förebygga efter som det funkade på mig. Lycka till alla mammor!

2012-06-11
Hjortenby
Hjortenby

bristningar beror på hormoner säger min barnmorska, det spelar ingen roll hur mkt man än smörjer sig=)

2012-09-30
elfina1
elfina1

Jag smörjde mig nästan aldrig och jag fick inga bristningar.

 

2012-09-29
Norrlänning
Norrlänning

Att smörja skulle påverka eller ta bort bristningar är rent lurendrejeri och falsk marknadsföring från tillverkarna. En myt som sprids från väninna till väninna. Om någon upplever att gamla bristningar försvinner av att man smörje så skulle jag säga att det skulle dom gjort ändå. Dom bleknar med tiden så att dom knappt syns oavett smörjning.

2012-09-29
Vanora
Vanora

Jag väntar mitt tredje och har sedan förut rejäla strimmor på magen och trots att jag aldrig ens behövt mammakläder förut blev det mer andra gången. Den här gången har jag använt gravidolja från apotek hjärtat - både på magen och i ansiktet och strimmorna är nästan borta och ansiktet har aldrig varit i bättre skick! Och då ska sägas att så här stor mage har jag inte haft nån av de andra gångerna. Oljan har varit kanonbra!

2012-08-31

Jag fick bristningar i tonåren på brösten och låren. Och bristningar som heter duga fick både min mamma och min syster. Såg ut som om en tiger hade klöst dem..
Men nu under min första graviditet smörjde jag in magen och brösten med cocoa butter.. Inte nog med att jag undkom bristningar utan även de jag hade sedan 15 år tillbaka försvann =)
Men jag smörjde inte bara in mig utan jag låg och masserade i ca 5-15 minuter, så att blodcirkulationen stimulerades, jag låg ju ändå och kollade på något TV-program..
Men det var insmorning varje morgon direkt efter duschen när kroppen var fuktig och varm och på kvällen i soffan =)

2012-08-30
LindaLotus
LindaLotus

Jag gjorde likadant och fick inte mer än en liten strimma på magen. Syns knappt.

2012-07-16
Nikki83
Nikki83

Jag ät proppfull med bristningar. Men dom e snart borta! Med min bio-oil!! Tror vi måste gifta oss med varandra!! :) helt sjukt att oljan faktiskt tar bort!

2012-07-08
Catrin881
Catrin881

Min mage är proppfull med bristningar och när jag frågade en läkare varför man får bristningar så sa hon att det har med hormoner att göra.

2012-07-08
WesslanJr
WesslanJr
Försöker

Mullvad; det har jag aldrig hört talas om. Hoppas du klarar dig ifrån dem även sista tiden. :-)

2012-06-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 1 år och 9 månader

Jag har inte smort in mig överhuvudtaget under min graviditet men än så länge har jag heller inte fått några bristningar. Men är det alltså så att man kan få det även efter förlossningen???

2012-06-21
Mullvad112
Mullvad112
Småbarn

jag smorde mig med fet lotion, men jag ha rhalva magen, hela låren och lite på brösten full me bristningar. Visst spelar gener in i hur mycket man kan få, mne man får ju gener från både mamma och pappa och du kanske har fått hudgener från din far, det vet man ju inte. Och då spelar det ju ingen roll hur din mamma/systrar fick bristningar.

2012-06-12
Yrwen
Yrwen

Tillverkarna av diverse (ofta dyra) krämer och oljor försöker övertyga gravida kvinnor att risken för bristningar går att smörja bort. Med tanke på att bristningarna uppstår i de undre hudlagren behövs det ett kirurgiskt ingrepp för att få in krämen/oljan där bristningarna börjar.
Så smörj gärna in magen men hoppas inte på underverk. Om du klarar dig utan bristningar beror helt och hållet på hurdan hud du har.

2012-06-12
Toffsan
Toffsan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...