App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lådspärrar?

Vi har problemet hemma att dottern drar ut byrålådor och sen "hänger" på dem så de går igen, med hennes fingrar farligt nära att klämmas. Problemet är alltså inte själva innehållet i lådorna, så sett gör det inget att hon öppnar dem. Hur löser man detta? Finns det såna spärrar? Som gör att man inte kan öppna lådorna alls. Eller kan man göra så lådorna inte går igen helt? Vi har en väldigt snäll och beskedlig liten tjej, så detta är det enda konsekvent "farliga" hon gör.

2012-06-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Vi var på Ikea idag, och hittade faktiskt exakt såna jag hade tänkt mig! Det är en låsmekanism i båda ändar av ett plastband, och den ena sätter man fast på sidan av byrån och den andra på framsidan lådan. Då kan man inte öppna lådan en mm! Hette Patrull om någon blir lockad att köpa. :-)

2012-06-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

Vi satte en pinne genom handtagen i lådraden som låste hela alla lådorna. Smidigt att bara lyfta upp pinnen vid behov.

2012-06-12
Toffsan
Toffsan

Vi har satt lådspärrar i våra byrålådor, finns att köpa på ikea. Hur lätt som hellst och man slipper både klämda fingrar och någon som tömmer lådorna :-) Man kan även sätta dem på insidan av skåpsdörrar, så vi har satt dem i badrumsskåpen och i alla köksskåpen också. I kökslådorna använder vi det hederliga skohorns knepet :-)

2012-06-12
emcb
emcb

Tack för tipsen. Inser att det jag letar efter inte verkar finnas. :-P Jag menar inte i köket, utan byråer med knoppar. Vi får skippa idén eller tillverka egna. :-P

2012-06-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

vi köpte på ikea såna lådspärrar har funkat utmärkt och hon tröttnar på att hon inte kan dra ut lådorna längre, och struntar i dom:)

dessa kan du öppna lite och trycker du in dom och öppnar hela lådan

2012-06-12
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

Nu vet jag ju inte om det funkar för era lådor, men vi har ju mjukstängande lådor i köket, och de får man ju verkligen ta i för kung och fosterland om man ska lyckas tvuinga igen, så det kanske är ett alternativ.. Funkar dock inte i typ en byrå...

Min tjej var hopplös hos svärisarna (vi försökte få henne att låta bli, de tillät... Suck) och då slängde hon bara igen och vi har lärt oss att hon bryr sig inte om det vi säger, utan vår dotter måste få känna själva så hon har väl klämt sig typ 2 gånger...

2012-06-12
Yrwen
Yrwen

Jag känner till såna där spärrar som har en liten flärp man måste trycka ner för att kunna öppna lådan/skåpet, men jag vill inte att hon ska kunna öppna alls.

Och ja, du får säkra mycket! Nästan så jag känner att jag måste barnsäkra vår lägenhet för din lilla vilda. :-P

2012-06-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

finns lådspärrar typ överallt å köpa.. hatar lådspärrar ;-)
hur som helst du kan ju öppna lådan lite å man kan fortfarande klämma sig men det blir ju inte den kraften eftersom de bara kommer ut nån cm..
med lilleman hade vi inte det problemet vi behövde inga lådspärrar.. du kan ju bara tänka dej nu vi kommer få säkra hela huset =-O

2012-06-11
osisen
osisen

.

2012-06-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...