App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ska jag göra?

Jag helammar min son och det har fungerat utan problem i 10 veckor, men nu har jag för lite mjölk. Han äter slut på båda brösten och är nöjd en timme kanske och på den tiden har det knappt producerats någon ny mjölk. Så jag ger honom den mjölk som finns och sen ersättning tills han är mätt vilket är ca 80-100 ml. På bvc tyckte dom att jag bara skulle ge honom ersättning på kvällen och amma resten men jag har svårt att låta honom vara hungrig från morgon till kväll. Jag orkar inte amma en gång i timmen, ibland är det bara en halvtimme mellan gångerna. Men jag vill ju inte att mjölken ska ta slut för jag vill ju amma när jag kan även om det bara kommer vara delammning. Just nu känns det inte som att mängden mjölk kommer att öka då jag inte mår speciellt bra och har börjat äta anti depp. Någon som har något tips om hur jag kan lägga upp dagarna med ammning och ersättning? Som det är nu kan han äta 2-3 gånger och bli mätt på min mjölk. Ska jag fortsätta som jag gjort eller ska jag amma de gånger jag har mjölk och ge ersättning för resten?

2012-06-11
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 8 månader

Huvudsaken barnet blir mätt sen om det är ersättning eller bröstmjölk ska inte spela någon roll. Du är mamma och du vet bäst vad ditt barn behöver!

2012-06-11
Fideli73
Fideli73

Nej det är inget fel med ersättning syrrans 3 barn har fått det och det är inget fel på de busungarna. Jag tror vi kör på delammning för då kan ju pappan hjälpa till de dagar jag är riktigt nere och helst vill krypa in under en sten. Just nu känns det som den bästa lösningen för att vi ska må bra och vara glada.

2012-06-11
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 8 månader

jag har bara ammat för att det är.det "rätta". det har fungerat fint å då har jag känt att jag inte kan med å ge ersättning.. jag har aldrig upplevt det mysigt å amma.

men som jag skrev vid vissa perioder så ammade hon jätteofta i en vecka ibland mer än så för å öka produktionen.
med sonen hade jag sjukt mycket mjölk så det sprutade åt alla håll å kanter å han gjorde inte på det viset för då fanns det mat hela tiden.

2012-06-11
osisen
osisen

Ja om det ändå bara var ett dygn, vi är inne på en vecka nu. Men det verkar vända för idag har mjölken räckt utom till sista kvällsmålet då fick han 100ml ersättning för att bli nöjd utöver det som fanns i brösten.

Medicinen ska inte påverka något men att man mår dåligt kan göra det.

Det jobbigaste är nog att själva myskänslan med ammningen har försvunnit. Det är varken bra eller dåligt utan bara något man ska göra. Men hoppas det blir bättre när medicinen börjat verka ordentligt.

Tack för tipsen :)

2012-06-11
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 8 månader

i slutet när jag ammade så ammade jag ibland varje natt ibland varannan och ibland var tredje å det fanns alltid mjölk.. jag tror att vi stressar upp oss själva väldigt mycket om att det inte ska räcka.. jag var likadan när jag ammade :-) har åxå skriva såna här inlägg ;-)
trodde åxå art jag höll på.sina gmför hon var ju hungrig HELA tiden.. men sen efter typ 1-2 v så var hon tillbaka på var tredje timme igen.
men jag mådde iofs inte dåligt eller åt medicin.. kanske det gör att det blir sämre produktion?

2012-06-11
osisen
osisen

Lullaby: Jag blir också stressad av att inte veta om han är mätt eller inte. På morgonen finns det mjölk så han blir mätt för är han mätt på kvällen äter han bara en gång på natten så då hinner det fyllas på.

2012-06-11
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 8 månader

Ja han hade en tillväxtperiod vid 6 veckor men då hängde produktionen med, men vi har ju varit förkylda båda två så det kanske tar längre tid för mjölken att öka på. Det verkar finnas lite mer mjölk idag så vi fortsätter väl maratonamma några dagar till.

2012-06-11
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 8 månader

förlåt.. detektiven e mitt försökt till å skriva det e.. men mobilen tycker annat ;-)

2012-06-11
osisen
osisen

men de e så det är å amma. detektiven helt normalt.. först äter de bra kanske var tredje fjärde timma sen efter en månad eller två så brukar det komma en tillväxtpperiod å då plötsligt vill barnet äta en gånget i timmen och detta är för att öka din produktion för att den ska hålla samma takt som barnet sen kommer det trappas ut å gå längre mellan målen å sen kommer det en ny period då barnet plötsligt vill äta hela tiden å man.inte gör annat än å amma.. fullt normalt. så antingen fortsätter du å amma å låter barnet äta när den vill ha eller så tycker jag du ska gå över till ersättning..
bökigt å hålla på å ge tutte och ersättning tycker jag.

2012-06-11
osisen
osisen

'

2012-06-11
CuteLittleDevil
CuteLittleDevil
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...