App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1-årskalas! Vad ska man bjuda på?

Tänkte börja planera lite smått inför kalaset i augusti, ja jag vet att jag är lite tidigt ute men jag måste planera! :) Ska man bjuda på både mat och fika eller bara massa bakverk?? Hur gjorde ni/ska göra? Kom gärna med tips på både enklare bjudmat och bakverk!! :)  

2012-06-11
ForestFruit
ForestFruit

Tack för alla svar och bra idéer! Det lutar nog mot att det blir lite enklare mat och tårta efter det. En egen  liten tårta till dottern var en kul idé, så får det nog bli!! :)

2012-06-14
ForestFruit
ForestFruit

PÅ båda våra söners 1årskalas har vi serverat lite lättare mat och sedan tårta. Födelsedagsbarnet har fått en egen mini tårta och fått kladda och äta bäst han velat, varit riktigt roligt att titta på och många fina/roliga/rikgia foton blev det :-)

2012-06-12
emcb
emcb

Jag hade gjort lite olika pajer med sallad och dressing till mat och tårta, bulle och någon småkaka till fika till 1årskalaset, men det var ju mitt i sommaren.

På namngivningen bjöd vi på lasagne med tårta och bulle, småkakor efteråt, men det blev så tätt inpå att ingen orkade tårta...

Man kan ju satsa på grillning eller lite lättare plockmat och en simpel tårta efteråt.

2012-06-11
Yrwen
Yrwen

Det beror väl lite på olika saker, ekonomi, ork och tid, men tid har du nog gott om, om du börjar med planeringen nu :)

Men jag själv hoppas på att hinna med namngivningscermoni under augusti kanske, för sonen som kommer i början av juli så då har jag samma problem. Men jag själv tycker det är mysigt att ha något "större" mat och fika alltså, om man har plats till det.

Det som bjuds oftast på är ju småkakor, tårta, beror lite om man tycker om att hålla på att baka, då finns det ju miljontals olika fina saker man kan göra själv, olika bakelser, cup-cakes o.s.v. detta till efterätt/fika då.

Småplock kanske kan funka som enklare bjudmat, nästan som man tänker sig julbord fast lite mer "somriga" saker.

Men jag hör nog mer till bakelse-delen för tips om man gillar att baka själv :P

2012-06-11
nomnom
nomnom

beror lite å vilken tid folk kommer.. e det typ ett så brukar vi bjuda på pastasallad eller liknande å fika å tårta..
e detsamma en eftermiddag blir det bara fika.. å blir folk kvar sen kanskevins n kör en grillning eller typ hemmapizza eller så.

2012-06-11
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...