App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver tipps på lättlagad lunchmat!!!

Nu kommer stora sonen vara hemma hela sommaren vilket ska bli super mysigt. Men jag känner redan ångest över all mat som ska lagas varje dag. Två mål lagad mat varje dag... hur ska jag lyckas variera mig? Vill inte hamna i köttbulle och korv träsket. Så ge mig lite tipps på lätt och snabb lagad lunch mat! Gärna recept också!

2012-06-10
emcb
emcb

äitimom!!!!
har du lust å dela med dej av receptet på laxgrytan?

2012-06-12
osisen
osisen

Tack för alla tipps! Just nu är problemet även att vi bara har en liten frys så jag kan inte göra så mkt storkok och frysa in som jag gjorde innan vi flyttade till vårt hus. Men på inköpslistan står en frysbox, så inom snar framtid hoppas jag kunna frysa in massor igen.

Ingen i vår familj gillar soppor så det går bort. Pannkakor/plättar äter vi mest till mellanmål, ingen riktigt näring i för att äta som lunch/middag.

Olika sallader är ju gott men inget min 4åring är så förtjust nu. Kanske pasta/kycklingsallad skulle fungera. Men för mig är det utflyktsmat.

Köttbullar gör jag alltid själv och fryser in. Men försöker hålla mig till att servera dert max 2gånger/vecka.

Vem trodde att man som förälder skulle laga 14måltider/vecka.... Dessutom är det ju frukost, mellanmål och kvällsmat... inte konstigt att man är mest i köket ;-)

2012-06-12
emcb
emcb

Makaronipudding

2012-06-10
Yrwen
Yrwen

beroende på vad vi äter till.middag så kan det bli lite allt möjligt till lunch.. ibland blir det fejkbullar(typ mammascans ) å mackaroner.. korv mackaroner, pannkaka , rester, Nudlar tonfisk, macka om vi äter nåt riktigt balanserat å bra till middag. korv m bröd hamburgare, typ allt helt enkelt.. :-P

2012-06-10
osisen
osisen

kokt potatis, sprödbakad torskfilé och remouladsås.

kokt ris,hollandaiesås och konserverad tonfisk som man blandar till en röra, sjukt gott o smakar tonfiskgratäng.

2012-06-10
fiasson
fiasson
Barn på 2 år och 5 månader

Sallad av alla de slag, pasta/bulgur/grönsallad med skinka/tonfisk/lax/kyckling och allt annat möjligt i grönsksväg. Risotto kan ju bli en variant, om gör mer som de man fick i skolan.

Stroganof, grytor, nuggets, biffar, pastasåser. sedan får ni väl börja laga stora mängder, att gör ni köttbullar, gör 2-3 dubbelsats och ha i frysen så måste man liksom itne laga maten varje gång.. Går ju bra att göra med många rätter.

2012-06-10
Yrwen
Yrwen

det du lagar till lunch lagar jag också :-)

Men liten är kräsen, gillar inte för mkt bitar i maten...

Ugnspannkaka var visserligen väldigt längesedan, tack för tippset. Ingen i vår familj gillar soppa...

Fiskbullar blir det då och då till lunch här.

2012-06-10
emcb
emcb

Jo jag försöker göra så men det blir inte alltid rester över... Och dessutom är det svårt att få till lunch som både min 16mån och 4½åring gillar....

2012-06-10
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...