App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Viktuppgång

Jag behöver lite peppning; det är så här att jag är i vecka 19+6 och hittills har jag gått upp 9 kg och det börjar skrämma mig nu. Hade inte tänkt att gå upp mer än dem kilorna som är "normalt" under en graviditet och jag har ändå halva tiden kvar! Jag cyklar varje dag till jobbet (30 min fram och tillbaka), men tyvärr har jag fallit alldeles för lätt för frestelse (tänker att "e jag är ju ändå gravid och ska gå ner i vikt efter graviditeten") men nu blir jag orolig, vill inte ha 20 kg att kämpa bort :-S dessutom känner jag mig mer fet än gravid och skäms att vara ute bland folk :-S kollegor och släktingar kallar mig för tjockis istället för gravid.. "du tjocka kvinna.." dem menar inget illa men jag tar åt mig, hade varit bättre om dem sa "du gravida kvinna.." Nu behöver jag en spark i arslet!

2012-06-07
Tessan29
Tessan29

Tack :-) men jag ska ändå sluta äta godsaker för annars kommer det här aldrig sluta bra. Vikten som jag går upp pga bebis är jag inte orolig över utan mer för det jag stoppar under näsan...

2012-06-08
Tessan29
Tessan29

Jag har alltid haft normal kropp men gick upp 24 kg när jag blev gravid. vid vecka 20 hade ja redan gått upp hälften. Va inte rädd för att gå upp, de finns inget som är "normalt" att gå upp utan olika för alla. Med en barnvagn kommer många kilon försvinna snabbt efter graviditeten! Kämpa på, jag hejjar på dig!

2012-06-08
Pissemyran
Pissemyran

Bebish07 jag har inga problem med att gå upp i vikt, tyvärr. Har alltid kämpat med min vikt oavsett gravid eller inte :-/. Så fort jag inte "sköter" mig så går jag upp i vikt, spelar ingen roll om jag tränar eller inte går ändå upp så fort jag stoppar i mig sötsaker. Självklart påverkar träningen mig på något sätt men det går inte fortare för jag tränar att gå ner, måste tänka på vad jag äter hela tiden för att gå ner.

2012-06-07
Tessan29
Tessan29

Min första graviditet gick jag upp 25 kg. Det mesta var vatten.Jag brydde mig inte om att gå upp i vikt heller.Nu i min andra graviditet har jag gått upp 17 kg hittills och tror jag kommer att uppnå 20 kg. är i vecka 36. Folk säger att jag inte har gått upp i vikt. Det syns kanske inte lika mycket som förut.  Trots att jag rör mig mycket och har pluggat och praktiserat under tiden har jag ändå gått upp i vikt. I vanliga fall har jag svårt att gå upp i vikt.

2012-06-07
bebish07
bebish07

Ja mer träning och mindre socker. Får väl hämta ut barnvagnen tidigare och promenera med den för det är inte kul att promenera annars :-)

2012-06-07
Tessan29
Tessan29

Det finns faktiskt de som säger tjockis istälelt för gravid, utan att mena att man är tjock som i fet. Jag råkade också ut för det, men brydde mig itne. Jag gick upp över 30 kg med första dottern, har 5 kg kvar från henne. Väntar andra nu, i v20 hade jag gått 0,5 kg sedan inskrivningen...

Tänka på vad man äter och hur man äter samt röra på sig är väl det kan man tänka på. Sedan är det ju så att en del går upp 5 kg medan andra går upp 20 kg och är superpetiga med maten. så lite individuellt är det ju hur mycket man går upp.

2012-06-07
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...