App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

kan man göra såhär för å bryta dåligt beteende (hundar)

vi e hundvakt å brorsan drygt 2åriga blandis.. rottweiler labrador schäfer. de har varit med hundfan hos massor med hundmänniskor som utbildar hundar men ingen verkar få bukt på hans skällande på andra hundar, människor, hästar, cyklar, you namn it.. allt ska skällas på tills han fått nosa å hälsa.. vilket han typ aldrig får eftersom han skrämmer skiten ur de flesta ovana hundmänniskor som misstar honom för arg. nu har ja märkt i trädgården när han springer lös att ja kunnat avvärja en "skällning " mot hund å en mot människa genom å be han hämta sin älsklingsboll. det e en boll han bara har hemma hos oss när han e här. då såddes ett frö i min hjärna.. om ja tar med bollen på promenad å lägger ner den på backen vid möte å ber han ta den istället så kanske ja kan avvärja honom. eller e det korkat? känns ju lite som ja förstör leken med den här bollen här hemma men samtidigt så ofta e han inte här å dessutom e ju inte bolllek det bästa för en stressadhund.. han behöver ju egentligen hjärnstimulans. så va tror ni kan ja prova eller orsakar ja mer bekymmer? känns som allt e testat å det finns bara en person som kan ha honom utan.att han.skäller vid promenad å det e hans dagisfröken.. men hennes sätt funkar inte med varken brorsan eller mina föräldrar som har honom mycket.

2012-06-03
osisen
osisen

vi har åxå fått förklarat att pga raserna kommer han alltid att skälla det är hans sätt att visa att det kommer någon osv. vaktadet i honom, men de säger att det ska räcka med ETT skall sen ska man då visa att man uppfattat vad han vill förmedla och typ tacka så ska det va bra med det. tyvärr funkar inte det.
inte det här att man ska stanna å gå tillbaka å börja om heller... stackars hund jag inser ju hur förvirrad han måste vara av alla saker som är testade. kanske e det som problemet.. kanske inte räcker med ett par månader för en.metod.. han.kanske behöver samma metod mycket mycket längre tid?!
hmm han.kanske e sjukt förvirrad helt enkelt..

2012-06-04
osisen
osisen

jag skulle aldrig orka hålla ihop hans mun :-) haha.. men visst det e provat det med :-\
när han va liten gick det att prata med hög ton skutta runt lite som en idiot å flytta fokus till "roliga" mig.. :-) men med åldern växte detta bort. nu kan jag locka med godis.. skutta prata skoja men ingen reaktion överhuvudtaget.. känns verkligen som att allt är prövat. mamma försökte muta med om det va korv eller nåt som han verkligen älskade men det gick inte det heller.
hunden skäller på kommando så det kan han allt. han e väldigt lydig så länge ingen annan hund kommer å distarherar.
vi har kunnat ha dörrarna öppna å sagt att han.inte får gå ut. han går inte in i köket när vi äter. han går å lägger sig på sin matta om vi ber han. han kan sitta, ligga, rulla, gå fint i kopplet (om det inte kommer nån förstår ) han kommer vid inkallnig.. (så länge det inte kommer nån) han kan söka(kan tom söka spår efter regn och han har även sökt mej en gång med å det ska ju va det svåraste).. alltså han e verkligen jätteduktig då länge han inte blir störd av något.. så skulle man kunna jobba bort det här distraktionsproblemet så skulle hunden kunna bli hur lydig som helst!

2012-06-04
osisen
osisen

Jag är ju inte så pedagogisk med hundar, men jag hade nypt igen truten, sagt ifrån och verkligen tittat hunden i ögonen. VARJE GÅNG hunden skällde... Har ju haft svärisarnas blandistik en hel del, och tack och lov skäller hon nästan aldrig, men de få gångerna hon gjoirt det räcker det med att ryta i åt henne. Men vet att vi varit hundvakt åt ett par kompisars rottis och han får man ju kämpa med om allt, men envishet och kontinuitet är A och O i detta. Vad man än väljer för metod måste alla som har hunden göra lika..

2012-06-03
Yrwen
Yrwen

halsband e åxå provat han struntar i det.
å jag håller med skällande hundar e hopplöst! :-( därför det känns så jobbigt då han i övrigt e den perfekta goa snälla mysiga å riktigt duktiga vovven. älskar barnen och ja.. han e verkligen goaste hunden men jag blir tokig när han skäller..

2012-06-03
osisen
osisen

Det finns ett halsband som aktiveras av skallet och då sprayar vatten på hunden, vilket de flesta hundar tycker är obehagligt... Dom sägs lära sej snabbt att inte skälla, har inte provat själv bara läst om det.

Sen kan jag väl lägga in några åsikter, skällande hundar är bland det värsta som finns...Störande, irriterande och jag drar mej för att umgås med de som har såna hundar.

Ang. halsbandet, vet inte om jag ska tycka det är bra lr dåligt...det är ändå hundens naturliga "beteende" att skälla MEN inte hela tiden och på allt.

2012-06-03
Ludvig82
Ludvig82

tyvärr är allt ni skrivit väl provat å nött under längre perioder men ingen skillnad på resultatet..
som sagt fått så mycket hjälp från hundfolk men ingen verkar hitta den magiska nyckeln till denna hund!
sen vågar ja iofs inte lova att brorsan tränar konstant för han jobbar ju en del men ja vet iaf att mamma kämpar som tusan.
han gör även på precis samma vis i bilen.. :-\
men men man får inte ge upp nån gång måste han väl lära sig..
funderar på å ta med han till typ slottskogen eller nåt.. ja menar inte kan väl hunden skälla fem minuter på varje hund han träffar där??? då kommer han ju tappa rösten.. eller nåt.. chockterapi honom helt enkelt.. äh ja vet inte.. tur det inte e min hund.. :-)2012-06-03
osisen
osisen

vi provade inte med bollen.. vi körde på gamla vanliga.. kanske funkar om.man möter det ordentligt.. han slutade iaf betydligt mycket tidigare ju längre vi gått på rundan..
att han säger till e ju en sak men när han bara skäller å skäller så blir man ju tokig. :-\

2012-06-03
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...