App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

det här med å börja skolan!!!!

jag inser ju att det e en helt ny värld att introduceras i. Har varit på föräldramöte å fått information å jag e så himla uppe i varv.. det ska bli så himla spännande samtidigt som det är skrämmande. jag vill rusa iväg å köpa skolväska, gympakläder osv men det e ju hela.sommaren kvar. Grabben ser fram emot skolan och tycker det ska bli skitkul trots en helt ny grupp med kompisar där han.känner en sen tidigare, de andra 24 eleverna är nya för honom. Frågade förut.om det var något han undrade över men det var det inte. Han tom torkade sig själv i rumpan utan tjafs i morse när han hade bajsat.. han e nämligen lite lat å vill gärna slippa undan men efter att ja förklarat att det behöver han kunna fixa själv till hösten så har han tagit eget initiativ. Helt plötsligt ska min lilla pojk som varit innanför staket leka på en öppen skolgård.. han kommer till våren gå på fritids med 50ungar å två pedagoger. Det kommer bli så himla annorlunda jämfört med "dagis". ändå nackdelen är att han kommer gå fem.dagar i veckan 8,30-12 så ja kommer ju i stort sätt va låst hela veckorna.. nu har ja ju kunnat träffa kompisar handla, hitta på grejer innan ja hämtat han vid 2 å dessutom har ja fått honom hemma två dagar per vecka..

2012-06-01
osisen
osisen

Jag tycker det är en rätt skrämmande utveckling att så många föräldrar förlitar sig på dagis/fritids som ska aktivera deras barn fast dom själva går hemma. Jobbar man är det en helt annan sak men, varför vill man ens lämna sitt barn utöver dom 15 timmarna det begriper jag inte.

Min son gick framtills 4 års ålder 15 tim i veckan på dagis och han har INGA problem att aktivera sig själv tvärtom! 

Sen kan man ju ställa sig frågan varför ens skaffa barn om det ska uppfostras på dagis/fritids fast man inte jobbar!? Varför inte passa på och vara med sitt barn så mycket som möjligt när man kan!? Småbarnsåldern går så fort och vips är dom stora!

Dagens förälder är lat och bekväm jämförbart med föräldern på 60/70 talet!

2012-06-02
Fideli73
Fideli73

ja undrar det samma..
Å jag tror att sonens 9h på dagis per dag sen 14mån har sin bidragande orsak. Nej kar tycker inte så små barn ska gå så länge fem dagar per vecka men vi har inte haft nåt val.. men på dagis har det alltid funnits barn å aktivitet konstant.. därför har han ingen lekfantasi alls å det blir jobbigt å va hemma för mycket :-\
personligen hade ja lätt kunnat va hemmafru om situationen spa annorlunda ut. Jag trivs hemma å jag älskar att vara med barnen.
Dagis är mycket ångest för mig del även om ja vet att lilleman alltid sen dag ett på inskolningen trivts som fisken i vattnet.. men jag har fått panik om ja märkt att ja kommer iväg senare på jobbet å kanske blir fem minuter sen.. skulle aldrig drömma om å gå in å handla innan jag hämtar sonen osv. det har varit från jobbet å raka vägen till dagis.. jag har mer eller mindre slängt mej ut från jobbet när tiden varit inne bara för att han.ska få vara där så "lite" som möjligt även om några få minuter varken gör från eller till.
Jag e säkert jättefånig men det är så det är å det kommer garanterat kännas lika jobbar med dottern.. men den här gången har vi möjlighet å skola in vid 16mån å dessutom kommer sambon va pappaledig 1-2dagar per vecka så länge det går !!

2012-06-02
osisen
osisen

Med risk för att skapa ilska hos en del... Men är det helt omöjligt att ha barnen hemma numera? Vad jag kan läsa mig till både här och på andra forum så funkar det inte att ha barnen hemma utan de ska aktiveras på dagis/fritids.
Har vi föräldrar blivit bekväma eller är det barnen som inte klarar av att aktivera sig själva längre? Måse det finnas en planerad aktivitet för dem hela tiden? Vad hände med "jag har inget att göra" och att barnet själv sen fick hitta på något kul?
Är utvecklingen den att barnet i framtiden kommer vara hemma några timmar varje helg och övrig tid tillbringas på veckofritids?

2012-06-02
Toffsan
Toffsan

min son va hemma sju veckor förra sommaren å han höll på å gå åt av tristess.. som tur är så är även grannpojken hemma igår då de åxå har en bebis nu å de leker ju mycket! å ja å grannen umgås ju endel med så.. :-) annars Jagr ja tyckt synd om grabben med en.sån sommar till..

2012-06-01
osisen
osisen

fast då hade ja hellre varit utan minsta ;-) haha.. grabben e ju inget problem om man ska göra saker hemma det e ju dottern om man ska se det så :-P

lilleman hade nog klarat å va på fritids med det e mer jag som känner att ja inte vill ha han borta mer än han måste.. det skulle kännas väldigt fel.

2012-06-01
osisen
osisen

Här får inte barnen gå på fritids om ena föräldern är hemma. Behövs ju egentligen inte heller om de är i skolan ett antal timmar om dagen.

De blir helt plötsligt väldigt stora när de börjat skolan! Minns första gången sönerna gick själva till skolan. Då kändes det som om tiden rusat iväg!

2012-06-01
Toffsan
Toffsan

fast på mötet så dom att de helst ser att de e där alla dagar men att det inte e skolplikt.. men för barnens skull å då känns det ju dumt å ha honom hemma en dag eller två i veckan om fröknarna tycker att de behöver Vaattovaara där för å lära sig saker..

trodde han inte man fick fritids när man går hemma så jag har inte ens kollat det.. fast det känns ju samtidigt fånigt å skicka han på det när jag e hemma med dottern skulle kännas fel i hjärtat. han får ju ändå några timmar om dagen med kompisarna.

2012-06-01
osisen
osisen

.

2012-06-01
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...