App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min man..

Han förstår inte vad en kvinna går genom under en graviditet. Trotts att detta är min andra graviditetoch har lite mer erfarenhet om hur min kropp fungerar, så tar han själv allt så personligt när jag inte har full kontroll på mina hormoner eller mitt humör som går som en berg och dal bana. Han jobbar heltid, och jag är hemma. När han kommer hem försöker han ha humöret uppe och vill krama och mysa - helt förstårligt. Men inte varje dag jag är på humör just då. Sedan fastnar han vid datan framtill läggdags och hör inte allt de jag berättar om dagens gång. Min tidigare graviditet bestod av 95% ensamhet och kritik från omgivningen och blev misshandlad i slutet av graviditeten. Jag va mig stark nog att ta mig upp på egna fötter fast jag va ung och omogen och noll erfarenhet. Nu vet jag lite mer och känner mig självsäker, ändå har jag låst in mig i lägenheten för att tjäna tillit från min man som är rädd om vårat rykte. (han vill inte att jag träffar olämpligt folk nu när vi ska bli familj) Jag känner att jag kan ta vara på mig själv och skulle helt klart klara mig på egen hand. Men jag vill inte ha ännu ett barn utan far. Min man är go och skötsam, smått omogen mm. men alla pappor mognar ju med tiden. Men han säger saker (på skoj enligt han),att han ska gå ut med sina vänner, träffa tjejer osv Ibland tjaffsar vi, då kan han säga riktigt elaka saker som sårar riktigt hårt. Han säger att han inte menar de, men de ligger ju en sanning i allt man säger? Jag vet inte vad jag ska göra, jag har ingenstans att vända  mig, min mamma har sagt upp kontakten, min bästa vän har rest bort med sin familj en månad framöver och jag kan inte nå henne. Jag vill inte fortsätta sitta inlåst under dessa fina dagar. men har inget att göra utanför dessa väggar. Kommer snart, om inte redan hamna i depprision, jag behöver en vän :'(

2012-05-31
BB89
BB89

jag blev också tårögd av din historia, men är helt säker på att både du och dina barn får det bättre utan honom!

Hoppas innerligt att allt löser sig till det bästa för dig och dina barn. Kram!

2012-06-17
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Jag tycker väldigt synd om dig. Jag börja gråta när jag läste din berättelse :´(. Hoppas du hittar nån lösning..

2012-06-17
LailaHou
LailaHou
Barn på 3 år och 11 månader

Tack alla för erat stöd och visa ord. I fredags fick jag nog efter att han slagit mig ett antal ggr pga att jag inte ville ge han min mobil. Men jag stod stark och försvarade mig. Fast han tog bankkort, busskort och id kort, så promenerade jag in till stan (ca 5 km) i klackar bara förha roligt på festivalen, som många andra. Särskilt roligt hade jag ju dock inte eftersom han förföljde mig, skrek fula ord och terrade mig via mobilen. Men senare på kvällen sprang jag på en gammal bekant, fick en helt okej kväll och en sovplats. Nu har jag dock inte varit hemma sedan i fredags, är helt pank och har inget ombyte eller något sådant. Jag va i kontakt med socjouren tidigare den här månaden, via dom skulle jag få hämta mina kläder när jag blivit utelåst och utkastad. Min fråga är nu, bortsett frn kvinnojoure Moa, finns de möjlighet att få eget boende på något snabbt sätt? man vill ju gärna inte flänga runt mycket nu när man är gravid. Har hört talas om komunkontrakt, men hur lyckas man få ett sådant? (har ingen fast inkomst och har kronofogden) alla tips och råd uppskattas.. tack för allt stöd, de stärker mig verkligen

 

2012-06-17
BB89
BB89

ok.. så drar "fördomspolisen" sig ur det här och låter diskussionen fortgå i samma spår ;-)

hoppas att du läser va vi skriver ts å tänker efter hur du vill leva ditt liv.. det han gör e inte rätt mot dej eller dina barn.. du är inte en ägodel hur mycket din man än tror det å han gör det inte av kärlek utan av maktbegär .. helt skilda saker!

2012-06-03
osisen
osisen

vet vi att mannen i fråga e från annan kultur? för de ja vet som blivit misshandlade både psykiskt å fysiskt å betett sig på liknande sätt har varit svenska män med svenska föräldrar. eller det har kanske skrivits här? bara tänker så vi inte drar förhastade slutsatser om just ts tråd :-P

2012-06-03
osisen
osisen

nej det handlar inte om rasism.. det är fel, punkt slut.. spelar lixom ingen roll om det handlar om svenne-banan eller musse-muslim :-\. Man behandlar inte människor på det sättet och det är inte ok vart ifrån man än kommer.

2012-06-01
osisen
osisen

Annelie32. oj va hemskt hade inte en aning om att du förlorat din syster på ett så hemskt vis :-\
beklagar!

2012-06-01
osisen
osisen

Ta hjälp. antingen pratar du med din barnmorska eller

så får du och din partner om han vill vara där för sin familj och

prata med en familjeterapeut.

2012-06-01
Jenny88L
Jenny88L

Hur kan du skriva att han är "go och skötsam" när du även skriver raka motsatsen? Du pratar emot dig själv och försvarar honom..... hur kan du gå med på att "sitta inlåst" utan egen kontakt med omvärlden? Vi lever i ett fritt land, där alla har lika rättigheter... på dn beskrivning tycker jag sin man verkar leva 200år tillbaka i tiden där kvinnan är mannens ägodel...

2012-06-01
Bitchen
Bitchen

varför stannar du med denna man?? för det första var det han som misshandlade dej förra graviditeten..
å helt ärligt ska du stanna inne för att du e gravid.. den gubben e inte värd ett ruttet öre i mina ögon å du borde be han dra åt helvete?! va ska du med en sån man till?!
va ger det för signaler till ditt andra barn? du visar ju att detta är ok, vilket det inte är! tycker du har ett ansvar inför dina barn å då ska du inte acceptera att du ska stanna hemma.. det va det löjligaste jag hört!
att de inte förstår allt som händer med.vår kroppar det kan ja acceptera för det e nog svårt när.man inte går igenom det själv.. men det där med.ryktet e bara ett påhitt av män för att kontrollera sina kvinnor... jävla stenåldersfasoner.. usch va arg jag blir.. det e lixom bra i deras hjärna som "ryktet" kan bli förstört.. dessutom så skulle en RIKTIG man inte bry sig om vad andra tycker å tänker.. det e så jäkla svagt!

2012-06-01
osisen
osisen

Mamma_86: nej min nuvarande är inte den som misshandlade mig i tidigare graviditet.

..Så här är de, Jag är en mamma, jag anser mig veta mer om graviditet och barn, jag tar mitt utrymme och ber inte om de, jag har rätt till de. Vanliga fall är jag spontan och oförsiktig, nu är jag mer oförsiktig, med de mesta. Men jag är inte rädd att ta min plats jag har rätt till, han beter sig som ett barn, och därefter behandlar jag han som ett, och talar till honom enkelt och simpelt.

Men sen att han inte klarar av mina hormoner och väljer att gömma sig bakom datorn gör ju faktiskt inte saken bättre, vilket jag också förklarat för honom eftersom han själv trott att de är okej.

Han tycker jag är bossig och ska bestämma allt, jag kan hålla med om de. Men jag gör de som känns bäst och fungerar bäst i längden. Men han är man och han är kurd, från en helt annan kultur. Jag fårju räkna med motstånd.. men jag vet att han älskar mig och att han behöver mig och de rutiner jag skapat omkring honom. Sen är de väl mindre bra att jag inte är glad varenda minut när han är i närheten.

Må de va hormoner, men jag gissar själv att de är hans omogna sida som stör mig..

-

Saker han säger för att såra mig; "Jag är en idiot som stannar med dig, Jag lever bättre ensam, Du är ingen bra och kommer inte bli en bra mamma, du sitter hellre på cafe' hela dagarna med idioter som sabbar vårat förhållande och liv än vara med mig, Ta bort bebisen de är bättre."

Jag behöver inte försvara mig för jag vet bättre själv och det gör nog han också, men.. jag är ingen idiot i detta fall, jo visst levde han bättre förr med falska vänner alkohol och spel beroende undernärd och tappat allt hopp, jag är en bra mamma därför jag kämpar för mina barns liv och framtid, Jag spenderar gärna inte alla mina pengar på att sitta på ett cafe' varje dag men träffar gärna gammla vänner för att byta socialt umgänge. Jag är som sagt vuxen och kan tänka själv, även om vänners åsikter rörmig eftersom de bryr sig och uppenbart ser ett problem.

Han ska bli pappa för första gången i sitt liv, han älskar barn och är jätte snäll och go med dom. Jag vet att med tiden (på kort tid) blir han en jätte bra och stolt pappa. Men att han nu kan ha drabbats av nervositet eller stress. De är uppenbart att han beter sig barnsligt. Men vi älskar varandra och bryr oss om varandra, vi båda behöver varandra. Även om han gärna skulle vilja springa gömma sigeller bara släppa taget medans han ännu har en viss frihet.

Men som ni sa, han borde ju finnas och stötta mig, inte ränna ute med "vänner".

Han lyssnar när jag säger ifrån, men vill inte känna mig jobbig och bossig, jag vill att han ska börja använda den hjärna som gud skapat åt honom. Känner själv att jag är onödigt kall mot honom när han även menar väl

2012-05-31
BB89
BB89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...