App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bilbarnstol, vilken ska man välja?

Hej! Måste köpa en ny bilbarnstol till min kille. Han är 5mån. väger ca 8kg. De jag funderar på är: Britax Multi-Tech Maxi Cosi Mobi  BeSafe iZi kid X3 Brio Zento Har ni några erfarenheter eller kunskap om dessa stolar? Är väldigt tacksam för alla svar jag kan få. Tack i förväg! Vill ju köpa den bästa och mest prisvärda stolen :)  

2012-05-31
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

barn under 135cm skall ha bältesstol /kudde men bältesstol e ju bättre eftersom de har lite sidokrockskydd.

2012-06-02
osisen
osisen

en bältesstol kan du lätt få för under 1000lappen!
det e väldigt mycket smidigare om grabben ska åka med någon annan åxå sen när de blir större istället för å flytta över en bakåtvänd även.om den e framåtvänd.. ja tror faktiskt inte ni kommer använda den stolen som framåtvänd speciellt länge om.ja ska vara ärlig.. tror ni kommer köpa bältesstol ändå för att man bara ville bli av med den där kolossen i slutet ;-)
så om det e enda anledningen till att välja den stolen så hade jag valt en annan.. men vill ni ha den stolen för att den känns bra å säker å det e den bakåtvända ni känner mest för så köp den..

2012-06-01
osisen
osisen

Hmm... Anledningen är väl främst ekonomisk. För en bältesstol kostar väl ungefär lika mycket eller? Vi ville inte lägga ut lika mycket pengar igen, om 4år.

Men denna är ju bäst i test och Volvo rekommenderar den till sina bilar. Så den borde väl vara helt säker oavsett vilket håll den används? Klumpig, ja... den väger ju 10kg!

Ja, vi får se. Har ju minst 1mån till på mig. Babyskyddet håller upp till 9kg.

2012-06-01
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

å då e det mycket smidigare med vanlig bältesstol

2012-06-01
osisen
osisen

man ska inte använda bilstolen bälte när.man vänder på stolen framåt utan bilens bälte.. men som föregående säger finns det en anledning till att stolar görs som endast bakåtvända å sen att det finns bältesstolar.. men som sagt tänk på det om ni köper den vändbara att ni ska använda bilens bälte när barnet sitter framåtvänd..

2012-06-01
osisen
osisen

Nu har jag vart i affären å testat. Mobin sitter han bäst i. Men sambon vill ha en vändbar. Så då blir det Britaxen med en extra kudde till. För just nu är den för stor för honom.

Vi ska ha stolen i baksätet.

Tack igen för alla råd! :)

2012-06-01
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

en sak jag kom att tänka på idag, är att man bör ju provmontera stolen, särksilt om man ska ha den i fram. I min värld finns ju ingenstans utom i baksätet för bilbarnstolar, men många vill ju ha sina barn i fram, och då ska man tänka på att stolarna är höga och tar mycket plats, vilekt leder till att sikten åt höger, och högra backspegeln kan bli väldigt begränsad av stolen.

2012-06-01
Yrwen
Yrwen

Tack för svaren! :)

Enligt era svar så lutar det nog mot Maxi cosi mobi :)

Ingen som har erfarenhet av Be safen?

2012-05-31
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

Vi har en MultiTech och vi är supernöjda med den. MEN det är en gigantisk stol som tar enormt mycket plats, man ska ha det i bakhuvudet. Vi provmonterade och för oss funkar det, maken kan inte sitta framför henne i vår 9-5 men vi valde den iaf. Vår dotter bytte vid 5,5 månad och då hon är väldigt stor kändes det som att vi har ett behov av en större stol för att hon ska kunna ha den så länge som möjligt...

Men åk och provmontera alla de stolar ni funderar på, man får ju även provistta barnet i stolen i butiken så där kan man ju se lite hur barnet sitter i just den stolen också.

Det är svårt det där med bilbarnstolar!

2012-05-31
Yrwen
Yrwen

Vi har en mobi och är supernöjd med den.. Kommer även köpa en mobi till syskonet när det blir dags för det (får tvåan i november)!!

Det vi tycker är bäst med den är att man enkelt kan ändra läget på stolen mesans barnet sitter i.. Den är även lagom stor tycker vi!! Jag rekommenderar den starkt!!

2012-05-31
zipbullen
zipbullen

Hej!

Tack för svar :)

Oj, blev lite många mellanslag där ser jag.

Vi har en Volvo V 70.

Funderarde mest på besafe.. men den är ju onödigt dyr. Men Britax har ju gjort bra stolar genom åren. Väldigt svårt detta. Och Mobin ska vara väldig skön för barnet att åka i.

Hmm..

2012-05-31
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 10 månader

har maxi cosi å e riktigt nöjd .
multitech kändes påtok för stor å rakryggad för dottern som bytte vid 6mån
zento har en kompis som tyckte den kändes liten å e väl sådär nöjd med sin.
izi kid ser ju bra ut den med tycker ja så ja hade valt mellan den å mobin :-)

2012-05-31
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...