App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tänder på G och ont i öronen?!

Dottern har tänder på G och skriker för att hon har ont, Pillar mycket i öronen, så antar att hon har ont i öronen pga tänderna. Vad kan jag ge min dotter så hon slipper ha ont, spec i öronen?! Har gett första gången nu Alvedon support och hoppas det hjälper. Kan man ge vanlig Alvedon i tablettform till henne? Hon har ingen feber, gnäller mest för öronen och pillar/kliar där... Kan något annat lindra smärtan?? Tips tack!

2012-05-30
Ansku86
Ansku86

Okej, tack då vet jag :)

2012-05-31
Ansku86
Ansku86

ipren finns som sup å flytande.. alvedon flytande smakar ju apa men ipren smakar sött så den e å föredra om man vill ha flytande..

2012-05-31
osisen
osisen

Men jag är öronbarn själv. När var yngre så hade ibland ont i öronen och ännu idag kan jag lätt få ont. Därför vet man ju inte om min dotter också skulle få problem med öronen, så kan ju va en bra ide att kolla upp kanske?

När jag var 9 år så blev min hörsel lite sämre och vid 10 år gjorde dem en operation där de lade rör i öronen och min hörsel blev bra igen.


2012-05-31
Ansku86
Ansku86

jag frågade angående öronen på föräldragruppen idag och hon tyckte inte att hon hade öroninflammation. Annars skulle hon ha ont när man tryckte lite på ett speciellt ställe vid örat (hon reagerade ingenting) och örat skulle va rött och hon skulle va mer gnällig oftare och ha ont. Nu har hon ju bara haft "ont" och pillar lite kvällstid och blivit gnällig/skrikig.

Som sagt har hennes tänder hållit på "spökat" i två veckor, men inga tänder som kommit ut ännu.. Antar att de kan sticka ut vilken dag som helst?!

Finns Ipren i flytande eller med dessa supp?
Jag har hemma Alvedon supp och flytande Alvedon nu.

Hon har bara blivit extra grinig eller skrikig under kvällstid och på dagarna är hon glad.

Jag ska på Måndag ändå fråga på BVC angående öronen och tänderna..

2012-05-31
Ansku86
Ansku86

tinaplus1 nyfiken fråga!
Varför inte ipren ? Det e ju en annan typ av medicin med lite andra egenskaper. tex lite avsvällande å antiinflammatorisk.. bara nyfiken på varför du avråder? barnläkare brukar ju råda att kombinera dessa två typer av medicin för bästa effekt.

2012-05-31
osisen
osisen

Hon sover bra på nätterna. Henns tänder är på G för det började för en vecka sedan att hon blev gnällig, klia ibland i örat, dreglade väldigt mycket vissa dar, hade händer eller leksaker i munnen hela tiden...
Jag har bara hemma Alvedon supp och den jag gav henne för 1 timme sedan har tydligen hjälpt. Hon är inte gnällig utan glad igen.
Jag tror tänderna gör att hon ibland får lite ont i öronen, för tydligen är det vanligt.

Men jag ska på föräldragruppen imon, så ska jag fråga där.
BVC har vi nästa vecka (på Måndag) så kommer prata angående detta där också sen.

2012-05-30
Ansku86
Ansku86

ipren kan du testa med i sup eller flytande.. du kan även kombinera dessa tabletter då det e två olika läkemedel.
så länge du följer tidsintervallerna för båda kan du kombinera fritt.. kan ge båda samtidigt eller om du sprider ut dem. men som sagt låt det gå 6h mellan alvedon å 8h mellan ipren.

2012-05-30
osisen
osisen

Tycker du ska avakta innan du ger henne något, dom får ont i öronen när det är dags för tänder även feber blir gnälliga, men om du tycker hon är extra mycket i öronon och pillar så ska du nog kolla upp det, prata med bvc

2012-05-30
majbarn5
majbarn5
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...