App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hon vägrar grönsaker

Min dotter på 5 år har börjat med att hon "inte tycker om". Vet att det är vanligt men det kan bli lite påfrestande ibland. Jag VET att hon äter grönsaker, frukt och grönt har hon alltid gillat. Nu vägrar hon en massa grönsaker förutom majs och gurka. Igår till middagen tex hade jag en grönsaksmix med paprika, majs och ärtor. Hon åt majsen men petade bort ärtan och den lilla paprikatärningen och började gråta när jag bad henne att äta dom där två ynka bitarna. Hon fick enbart en var av dom då jag ville få i henne lite utan att bråka, men icke. Tror detta betèende kommer från dagis. Jag kunde inte undgå att få dåligt samvete efter att ha envisat utan resultat men jag vet ju att hon äter det. Hur ska jag göra? Det är viktigt med grönsaker och det var ingen stor mängd hon fick heller. Ska jag envisa med henne att äta eller ska jag hålla mig till enbart gurka och majs? Jag inbillar mig att hon med tiden kommer tro på riktigt att hon inte gillar det för att hon har en fas nu som jag spelar med i för att undvika bråkk. Jag avskyr verkligen att behöva bråka om småsaker. Hur hade ni gjort?

2012-05-30
annicha88
annicha88
Bebis på 1 månader

Min tjej kan ena dagen vräka i sig tex gurka för att dagen efter rata det totalt.. Jag serverar och äter hon så äter hon, mer än så trilskas inte jag. men min tjej blir 2 i sommar. Man kan ju invänta och se vad som händer. Jag skulle fortsatt servera, kanske göra som du redan gör, inte överdriva mängden av det hon för tillfället nekar.

2012-05-30
Yrwen
Yrwen

Tack för svaren :)

Jo frukt äter hon hur bra som helst och väldigt många olika sorter. Är grönsakerna på sidan om så brukar hon få plocka det hon vill ha. Ligger dom i maten som i tex en gryta så gjorde jag som igår att jag endast såg till att någon enstaka kom med på hennes tallrik än att överdriva mängden. Att mixa dom var en jätte bra idè! :D Ska göra det till nästa gång även om själva maten kommer att se en aningen tråkigare ut hehe.

2012-05-30
annicha88
annicha88

Nu är min dotter bara 1 år men jag brukar göra grytor med mycket sås där jag gömmer grönsakerna i beroende på vad det är brukar jag mosa dom så det blir som puré brukar gå lättare speciellt eftersom såsen ger en godare smak

Annars håll dig till de grönsaker hon tycker om och försök då och då ge henne en ny grönsak

2012-05-30
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...