App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BEHÖVER RÅD/TIPS !!

Min dotter är 3,5 månad och har ätit ersättning sen hon var 2 månader eftersom jag inte producerade tillräckligt så hon blev aldrig nöjd och började därför "rata" bröstet till slut. Låg mest bara och lekte så då började vi med flaska istället.. nu har hon börjat göra exakt likadant med flaskan.. dom senaste dagarna har hon ätit mindre än hälften av vad hon brukar göra, ligger bara och tuggar på nappen och leker .. kommer det mat spottar hon ut det. Varför gör hon såhär? Är det någon som vet vad man kan göra ? Hon blir missnöjd och grinig, men ändå äter hon inte tillräckligt.. HJÄLP !

2012-05-29
Frida_bebis
Frida_bebis

Men max 80 ml var tredje timme känns lite, mindre än när hon var pytteliten ju =/
När vi äter blir hon världens gladaste bebis, hon ligger och sprattlar och gapar när vi ska stoppa maten i munnen.. efter 5-10 minuter börjar hon skrika istället så då får vi turas om att äta.

Testade ge henne lite gröt både igår och idag (bara 1-2 tsk) och hon blev överlycklig.
spottade inte ens ut något utan "sög" in allting direkt.. efter det har hon även börjat äta bättre med flaskan. Fick inte tid på bvc förrän nästa vecka och en kompis dotter hade varit exakt likadan..
Så varför inte testa? Och det funkade ju..

2012-05-31
Frida_bebis
Frida_bebis

Ett barn äter aldrig mindre än det bör, det kanske inte äter enligt de rekommenderade mängderna på förpackningen men det är bara en vägvisare inte en pekpinne att så måste barnen äta.

Testa låt henne så mycket hon vill, sen ge vatten efter nån timme. Hon är så pass stor att det itne gör så mycket om hon får någon MATSKED vatten, alltså inga större mängder. Det har ju varit så varmt den senaste veckan att det kan ha ställt till det för henne. Rapar hon ordentligt? Hur är hon när ni äter? Tänkte om hon börjar få stort intresse för mat, och hellre vill ha det istället..

2012-05-29
Yrwen
Yrwen

Jag hoppas dom har en tid att klämma in mig på bara =/
Det är ju som att hon försöker tala om att hon behöver annat, precis som hon gjorde när inte bröstet räckte till för att hon skulle bli nöjd.. Men jag hoppas att det bara är nåt tillfälligt eftersom rekommendationerna blivit 6 månader för smakportioner nu

2012-05-29
Frida_bebis
Frida_bebis

Jag har inte varit och vägt henne sen hon började såhär, ska ringa BVC imorn för att få en extra kontroll..

Har testat byta napp men det kommer för fort för henne, hon sätter i halsen direkt och blir bara förbannad över att det kommer utan att hon suger. Men hon äter ju inte så hon blir nöjd, hon är ju missnöjd nästan hela tiden och hon har aldrig ätit varannan timma. Hon har hållt minst 3 timmar sen hon föddes (då jag ammade) och sen vi började med ersättningen 4-timmar.

2012-05-29
Frida_bebis
Frida_bebis

prova byta flödet i hållet kan vara att det är för litet eller ta en nål sterilisera den och gör hålet lite större

hon äter så mycket som hon känner för va inte orolig att det är för lite. sen är ju hon så pass liten fortfarande att hon bör ju äta varrannan, var tredje timme

Alla barn är olika en del äter mer och andra äter mindre

2012-05-29
majbarn5
majbarn5
Bebis på 16 månader

Kan tillägga att dom dagar hon äter normalt äter hon mindre än vad hon bör göra ..

2012-05-29
Frida_bebis
Frida_bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...