App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

4 månaders juice...

Idag har jag varit ute på långpromenad och sedan åkt bil och varit och shoppat. Dottern hade 4 månaders äpplejuice i sin nappflaska. Men efter några timmar senare märkte jag att juicen blivit dålig. Jag har inte haft den direkt i solljus, men haft den i vagnen mm. Kan den bli så fort dålig i sådan här värme som vi haft idag med närmare 30 grader? Ska jag undvika att ta med juice i flaskan nästa gång vi ska ut? Ska jag istället bara ha vatten i flaskan? Det dricker hon ju också. Eller finns de något annat jag kan ge henne som drickbart när är ute i värmen?

2012-05-23
Ansku86
Ansku86

Vatten är ju bäst i alla lägen :) Tänk på att det är mycket vätska i barnmatsburkar, tror dte ligger på ca 40% vatten. Så även om hon inte dricker så mycket "rent" vatten så får hon i sig en del :)

Själv trugar jag min son hela dagarna med flaska eftersom den kräsne ungen inte äter burkmat :P

2012-05-24
Betty86
Betty86

Japp, dottern är snart 7 månader och äter purémat från 6-8 månader.
Hon dricker ju vatten, men ibland vill hon inte ha det.
Det är ju viktigt att ge vatten eller någon slags vätska ute när det är så himla varmt, spec
när vi är ute flera timmar och promenerar.
Jag tror hon skulle dricka mer vatten om hon verkligen är törstig, så jag ska ta med vatten härdan efter istället för den äpplejuicen.
Dessa äpplejuicen är från 4 månader ja.

2012-05-24
Ansku86
Ansku86

Jag märkte genom att de hade kommit nåt "smuts" eller något i flaskan. Flaskan var ju ren innan jag lade juicen i den. Den va ljummen och smakade lite annorlunda när smakade på den. Så hon fick inte dricka det efterråd.
Jag brukar ge vatten till henne, men hon får ibland dessa 4-m äpplejuice till helgen. Det blev över från förra helg så hon fick dricka upp det idag när vi var ute.

Min barnmorska har sagt att det är bra att vi börjat ge henne vatten. Hon sade ingenting att man ska ge väldigt lite av det.
Dottern äter ju purémat och får då lite vatten eftersom hon blir törstig av tex. Spaghetti med köttfärssås, kalops osv (kött, fisk och kycklingrätter). Hon dricker ju mindre välling, ersättning nu när hon äter mer purémat (fast hon äter purémat 1-2 ggr/dag) men hon äter ibland också gröt till frukost och mellanmål kan få någon fruktpure eller liknande.

2012-05-23
Ansku86
Ansku86

ger vatten.. har aldrig gett henne annat å dricka.. känns som en onödig utgift när de likaväl dricker vatten.. som dessutom e bättre :-)

2012-05-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...