App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Provanställning o uppsägningstider?

Sa upp mig i dag från mitt sommarjobb då ja har ett extra jobb o sedan ska jag praktiserat några veckor och sen skabjag börja plugga till hösten.. Men när ja sa att ja vill sluta så sa hon ja men ja tror du måste jobba kvar här i två veckor till som uppsägningstid.. Men ja har ju provanställning då är de väl ingen uppsägningstid.. De gäller bara om dom säger upp mig under provanställningen eller har jag fel?

2012-05-22
anonym21
anonym21

Ja men ja blir inte sur.. I så fall har ni missförstått mig.. Jag har bara hört att de flesta få gå när dom sagt upp sin provanställning. Men ja kommer jobba dem här veckorna.. Men på vissa här låter de som att jag har gjort fel i att sluta jobba.. Och de är många i min omgivning som undrar varför jag inte får gå på en gång..

2012-05-24
anonym21
anonym21

Det vi säger är fel är att du RÄKNAR med att få gå på dagen och när arbetsgivaren säger att du får arbeta uppsägningstiden på 2 ynka veckor blir du sur och tycker att de gör fel....

2012-05-24
Yrwen
Yrwen

Ja men visst får dom väl hålla mig kvar två veckor.. Och de är väl så att dom ska kvar mig två veckor ja säger ju bara att jag har erfarenheter att få gå på en gång.. Och vem har jag skylt på??? Ja fattar inte va problemet är jag sa bara upp mig och ja ska jobba där dom två ynka veckorna så jag fattar inte va jag har gjort för fel med de?? Låter ju som du antyder jag jag har gjort fel med att sagt upp mig.. De är väl mitt val..

2012-05-23
anonym21
anonym21

Och en annan sak.. De är många som förstår om ja inte pallar att vara kvar på grund av personalen och själva jobbet.. Så ja lyssnar hellre på dom en att något talar om för mig att ja ska sköta mig nästa gång!!!!!

2012-05-22
anonym21
anonym21

Men en provanställning är väl endå en tid då arbetsgivaren ska prova den nyanställda om den passar för jobbet men också för mig som nyanställd om de är ett jobb för mig.. Jag trivdes inte där o fick reda på att jag fick min praktikplats nu i början av juni då jag ska börja plugga till hösten.. Så ja ville testa på praktiken så jag inte söker en linje som ja inte trivs med heller... Ibland tänker folk för mycket på andra så man själv glömmer bort vad man vill.. Jag kände att ja gjort rätt och ja skötte provanställningen som ja skulle så jag har inte gjort något fel.. Ja är ju inte tvingad att jobba där bara för ja har fått en anställning!!!!!

2012-05-22
anonym21
anonym21

Inte någon som helst anledning att vara sur? De har letat efter snågon som ska hjälpa till och ställa upp för att ordinarie personal ska kunna få lite semester och denna någon de valde ut blev du. Nu kommer du bara någa veckor innan semestern drar igång och säger upp dig utan misnta förvarning. Jag skulle faktiskt också bli iriiterad på en sån person...

2012-05-22
Yrwen
Yrwen

Jag har bara erfarenheter att ja får gå på en gång.. De känns hur bra som helst att ja har bara dessa två veckor kvar för ja trivdes inte heller.. Nää kanske inte så schyst men de låter ju som de inte är schyst överhuvudtaget att säga upp sig.. Ja har äntligen kommit på en plan hur ja vill lägga upp de här för att de ska gå ihop sig med mitt liv.. Men ja tycker egentligen att arbetsgivare inte har någon som helst anledning att vara sur..

2012-05-22
anonym21
anonym21

Jag fick svar från arbetsgivaren att ja har två veckors uppsägningstid,.. Fan också säger ja bara.. Sur som satan verkar hon också.. De blir inte roligt att gå dit.. Har ni fått otrevligt bemötande när ni sagt upp er?

2012-05-22
anonym21
anonym21

Så länge du inte jobbar som timvikare har du väl x antal veckor i uppsägningstid. Sommarjobb har man ju oftas skrivit på kontrakt på så det kan ju vara så att man inte kan gå på dan om det inte funkar för er båda.

Provanställning är väl oftast 6 månader och då brukar man ha 2 veckor upp till en månad. Men vet inte ur det är då.

Jag vet inte hur det ser ut i ditt fall. Smartast är att kolla med facket och hur det fungerar med det kontraktet /vilkoret du har.

2012-05-22
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...