App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min svärmor vill att vi göra abort...

Hej hej!! Jag är 20 år nu till sommaren och jag och min sambo fick reda på att vi väntar barn för ungefär en vecka senda. Både han och jag blev jätteglada och nervösa eftersom att det är vårat första barn. Jag ringde min mamma nästan direkt och berättade (vi bor 40 mil ifrån varandra) och som väntat så blev hon paff och pratade lite lite ekenomi men sa även att det är upp till oss att hon varken kan säga bu eller bä. I helgen som var tänkte vi att vi skulle berätta för min sambos föräldrar, vilket vi gjorde. Hans mamma tycker att vi ska göra abort, hon sa det inte ordagrant på fredagen, men på lördagen så fick hon en stund själv med mig och frågade om allt var sant (min sambo tycker om att skoja och har gjort de många gånger om att jag är gravid) men som jag sa så var det sant.. Så frågade hon lite hur lång gångnen och när jag hade min senaste mens och så.. Så säger hon att man kanske inte behöver göra en skrapning utan att man kanske kan ta ett piller bara. Jag blev så ledsen, jag har längtat efter barn sen.. ja, jag vet inte när. Jag har alltid vetat att jag är sen av mina syskon som skulle få barn först, och när jag träffade min sambo för 4 år sedan så viste jag om att det är han jag vill ha barn med. Jag skulle väl förstå om jag och min sambo bara hade varit tillsammans ett litet tag men jag och min kille har varit tillsammans i snart 4 år vi älskar varandra, bor ihop och är förlovade.. Vad ska jag göra och säga? Jag blev så ledsen när hon sa att det var så lätt för mig att göra abort..

2012-05-21
annaolle
annaolle

Allt är rellativt.. 
Jag var jättefattig när jag fick mitt första barn. Jag lånade och fick möbler, så det var faktiskt inte alls dyrt med barn! Det beror ju på vilka krav man har..

Nu däremot har jag två nya barn med en ny pappa, som ska ha att nytt, då blir det ju såklart en annan storry..

Det blir vad man gör det till! :)

2012-05-24
detVankas
detVankas

Min mamma sa likadant till mig eller  jag sa att jag ville behålla barnet och mamma sa att hon inte tyckte det var en bra ide då jag och min man inte hade träffats så länge men nu älskar hon min dotter mer än jag tror jag ibland:)

kan va en chock dock låt de va, och låt henne tänka över vad hon sagt

även om hon inte säger förlåt så tror jag hon ångrar sig men du gör vad som känns bäst för dig och för er!

2012-05-23
majbarn5
majbarn5
Bebis på 5 månader

Det där med pengarna känner jag, brukar ha en tendens att lösa aug.. Speciellt om man är två och iaf den ena har jobb!!

När vår första kom så pluggade jag och sambon jobbade, sambon blev uppsagd från jobb pga platsbrist ungefär samtidigt som jag blev klar med skolan.. Då var jag föräldrarledig och fick inget jobb eftersom jag inte kunde börja förrän i augusti.. I 3 månader var sambon arbetslös och akassan krånglar fortfarande!!

Nu har det blivit så att jag är gravid och bebisen kommer två månader efter stora börjat på fsk, jag kände att jag inte skulle hinna jobba så mycket men nu kommer det bli så att jag blir sjukskriven!!

Vi har under denna tiden inte haft några sparpengar att ta hjälp av eftersom det gick åt när sonen föddes och vi bodde på sjukhus i tremånader... Men man får lära sig leva snålt och att handla billigt!! Jag tror att det kommer lösa sig för er oxå, och vill önska er all lycka till med liten och grattis till graviditeten!!!

2012-05-22
zipbullen
zipbullen

Tack för alla fina svar!!

Min "gubbe" har frågat varför hon sa så och att hon gjorde oss ledsna men hon är så rädd att vi kommer komma till socialen säger hon, eftersom att jag inte har ett fast jobb men det har min kille..

Jag tror han är lite rädd att säga emot henne och bli arg, men jag har sagt till Olle att hon ska be om ursäkt innan hon får hålla barnet, men de får man ju se om man får ett förlåt eller inte.. tyvärr tror jag inte att jag kommer få ett förlåt, de kommer väl bli som vanligt, att det blir till slut att vi låssas som inget har hänt..

Hon har sagt idag till min sambo att hon tror att vi blir bra föräldrar men det är det hele med ekonomin.. Varför kunde hon inte bara säga det från början, säga det först.. Inte kasta ur sig att vi inte ska ha kvar de...

2012-05-22
annaolle
annaolle

Ärligt talar tycker jag att din karl ska ifrågasätta detta med hans mamma. Och hurvida ni sen gör är en sak. Inte hennes beslut.

Jag kan förstå att hon tänker - ni är unga, det är ingen stress. Nu vet jag inte hur erat förhållande ser ut i övrigt eller så men det rättfärdigar inte hennes kommentar. Den var okänslig. Om hon hade undrat kan hon sagt det på det bättre eller om ni tvekat kunnat bara berätta att hon är där hur ni en gör.

Tycker absolut att din karl ska ta upp detta med hans mamma. OMEDELBART.

I annat fall nämn detta när han är med för henne och ifrågasätt hur hon kunde säga det oh hur hon funderar runt er graviditet.

Och när väl bebisen kommer så kommer hon äta upp sin kommentar för barnbarn kan man inte motstå!

2012-05-22
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 10 månader

Din mamma är en klok kvinna hon! Det var precis som min mamma sa när hon fick reda på att jag var gravid. Hon sa att hon inte har några "goda råd", utan att det är helt upp till oss att bestämma hur vi vill göra.

 

Tycker att det var ganska okänsligt av din svärmor att säga så till dig. Det är absolut inte hon som bestämmer om ni ska behålla ert barn eller ej. Förstår att du blev ledsen, det skulle jag också bli om någon av mina svärföräldrar sa så till mig. Jag tycker att du ska prata med din sambo om det och sedan bemöta henne tillsammans med era känslor.

 

Kram på dig tjejen!

2012-05-22
Fridolina
Fridolina

Du är vuxen och gör som du vill! Kram :)

2012-05-22
detVankas
detVankas

vad du ska göra.. svårt å svåra på men jag hade brutit kontakten omedelbums å hade hon velat ha något med sitt barnbarn hade hon fått jobba ordentligt för det.. mor å farföräldrar har ingen rätt överhuvudtaget till sina barnbarn så hon ska bara hålla käften..
det e ju inte så att ni e jätteunga heller..
lycka till med bebisen å låt inte en surkärring få förstöra din lycka för barnet!

2012-05-21
osisen
osisen

Vilken fruktansvärt respektlös sak att säga av din svärmor! Hade hon sagt samma sak om du var 32? Knappast!

Jag hade tagit en paus från henne ett tag och låtit henne fundera över hur hon betett sig. Vad sa din sambo om detta? Han borde ju tycka att det är fruktansvärt pinsamt att hans mamma sa så.

Lycka till och grattis! Det kommer att gå jättebra!

2012-05-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Grattis och lycka till och bry er inte om vad andra tycker !!!!

2012-05-21
Atlantis
Atlantis

Tyvärr är det nog många som får denna reaktionen från föräldrarna men om nu både du och din partner vill behålla barnet så ser jag inga som helst problem till att göra detta? Visst kan man lyssna på vad andra människor tycker och tänker, men man bör absolut inte fatta ett sådant stort beslut som abort baserat på någon annan.
Gör det som du/ni känner är rätt, även om detta betyder att svärmor inte blir glad, i slutändan är det ju ändå du och din sambo som bestämmer.

Lycka till och hoppas att allt löser sig!

2012-05-21
Ung_mamma
Ung_mamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...