App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Spara pengar - Låna/hyr ett babyskydd

Som gravid så vet vi alla att det finns massor med prylar som ska köpas till våra barn. Vissa viktigare än andra. Det ska köpas en vagn, säng/vagga, skötbord och framför allt ett babyskydd. Detta behövs oftast direkt då många föräldrar åker bil hem från BB med sin helt underbara, nyfödda prins/prinsessa. (eller plural om det är fler än ett :-) ) Mitt absolut bästa tips är att låna eller hyra ett babyskydd! Känner du ingen som har barn sedan tidigare och kan låna av så finns det butiker som hyr ut babyskydd. Fråga i en barnaffär i din stad om du inte vet var du ska vända dig. Vi hyr ett babyskydd från en butik för 50 kr/månad. Ett babyskydd är ett måste för de små liven som ska åka bil, dock har babyskyddet en kort "livslängd" då barnen växer ur dem och även blir väldigt tunga att bära! 0-9 månader brukar rekommenderas att använda babyskyddet. Min dotter är tre månader och det blir bara tyngre och tyngre.. Satsa på att låna/hyra ett babyskydd under denna tid och lägg istället pengarna på att köpa en bilbarnstol som barnet kan sitta i från 0-4 år (när barnet kan sitta själv utan stöd). Det är ändå en inköp som måste göras så småningom. Eller så kan ni lägg pengarna (runt 1000 lappen) som ett babyskydd kostar på något annat istället. Det finns alltid hål att stoppa pengarna i.

2012-05-20
Filippas mamma
Filippas mamma

Precis som du skriver Lullaby så sa min barnmorska också att babyskydden är "färsvara", men jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det, kanske bara ett försäljningstrick för att få sälja mer?

Det blir ju billigare om man ska kan få fler barn i framtiden och dessutom säljer det begagnat, absolut! Men jag är supernöjd med att hyra och tänkte bara tipsa om att möjligheten finns om ekonomin är lite ansträngd när det är många stora köp som ska göras samtidigt.

För 50 kr i månaden hyr man i Skellefteå, sedan varierar säkert priserna mycket från stad till stad och butiker.

2012-05-21
Filippas mamma
Filippas mamma

Fanns itne i min värdlsbild att hyra babyskydd... 1700 inkl bas och vi kan använda det hur länge som helst.. Dessutom använde min tjej det bara i 5 månader, sedan fick hon itne plats längre... Men då var dte vinter och kombinationen stor bebis och overall blev för mycket för babyskyddet. Dessutom ska de helst passera viktgränsen 9 kg innan man byter stol också... Sedan vill jag minnas att det itne var i närheten av så billigt att hyra häromkring..

2012-05-21
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...