App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Han försöker tvinga mig till abort!

Hej är ny här & väntar mitt första barn. Fick reda på igår att jag var grevid. Är än så länge i 6:e veckan. Nu är det såhär att mitt ex försöker tvinga mig till abort & hotar med att socialen kommer ta mitt barn när det föds. Han skriver på sms till både mig & min pappa att jag inte är en lämplig föräldrer och att allt kommer gå till socialen och att det sedan blir rättegång. Får han göra såhär? Han vill att jag ska göra ett faderskapstest och det kan jag gärna göra. Men jag är så orolig att socialen verkligen kan ta mitt barn.

2012-05-18
ungmamma19
ungmamma19

han säger så att skrämma dig du ska inte lyssna på sånna dumheter det är som sagt din kropp . vill han inte vara där fine du klarar dig det vet jag.

och det med socialen är bara strunt dom kan inte ta barnet från dig !!det krävs mycket !!!

Lycka till finns här

2012-08-17
babybo
babybo

Hejsan!

Killen som är pappan till mitt barn är också precis lika dan.

Han försöker verkligen tvinga mig till abort. han skriver nästan varje dag och kollar om jag har fixat tid till kvinnokliniken så jag kan göra abort. Han säger att han inte kommer finnas alls där. Men barnet ska verkligen bort säger han. Det spelar inte roll va man säger till honom.

Men stå på dig i allting :) Själv försöker jag göra mitt bästa men det är väldigt svårt.

// Frida

2012-08-17
Frida4
Frida4

Hej. Blev lite lessen när jag läste detta, påminde om min pappa när jag var på väg (född dec-86) han gick tyvärr längre och lyckades på något sätt beställa abort tid till min mamma, nu gjorde hon ju aldrig det som tur e ;) Men som tidigare sagt, sociala kommer inte att ta ditt barn ifrån dig hur som helst, krävs mycket missköt och även utredning innan så sker, dom kan komma att kopplas in då du är ung och beroend på hur din ekonomiska sists ser ut, men då i första hand som ett stöd för dig och barnet,om omhändertagande bedöms behövas sker det väldigt långt senare i processen och då ifall du missköter ditt barn på något viss, men då som sagt först efter man sett över andra alternativ och gjort utredning. Men hans "hot" beror nog mer som sagt på chock och rädsla och ett tragisk försök att skrämma dig att göra abort. Inget han kan tvinga fram (ingen kan tvinga en kvinna i sverige till abort) men som sagt säger han senare nej helt till att vara delaktig så kan du inte kräva något heller från honom, han kan kräva faderskapstest mot att betala underhåll, sen om han vill vara delaktig så ska ni sätta barnets bästa i första rum än va ni tycker om varann. Men som sagt ingen kan tvinga dig till abort och inte heller tar socialen barn hur som helst. Du klarar nog det här, ta stöd av din familj och du kommer finna styrkan!!

Lycka till med dig själv å det lilla livet som du bär på ;)

2012-06-26
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 11 månader

Så snälla alla är!

Kan säga redan nu att han inte skrivit något på en månad vilket är jätteskönt. Har pratat med min mamma om detta samt min storasyster och båda tror att han beter sig så här för att han är rädd och chockad. Får se om han ändra sig angående pappabiten :).

2012-06-26
ungmamma19
ungmamma19

Inte skulle det stå där vart det står ute :)

2012-06-04
Munozova
Munozova
Barn på 2 år och 1 månader

Hejsan !
Min dotters pappa va exakt likadan men jag stod upp för mig själv och han stack iväg lika fort som en raket ! Socialen kan inte ta ditt barn sålänge du inte gör nått som går emot deras så kallade regler , jag har själv varit inblandad med socialen i mååånga år men sen jag blev gravid och sa till att jag vill kunna stå på egna ben så har de lämnat mig och min dotter !

Min dotters pappa hotade en hel del via sms, telefon och den gången vi träffades för att prata ut om allt , men ändå så har inget hänt , socialen skiter i allt så länge du sköter ditt !

Idag är min dotter snart 8 månader (nästa vecka) och jag har inte pratat med hennes pappa sen februari 2011 , jag sket i honom och hans äckliga kommentarer o hot ! Så gör detsamma du och är det så att nått hot verkligen ute känns bra så ska du på direkten anmäla honom till polisen ! Man får inte trakassera och hota människor och det finns lagar på sånt !

Lycka till och det är bara att höra av dig om det skulle va nått ! :)

2012-06-04
Munozova
Munozova
Barn på 2 år och 1 månader

bra!!! då har du grejer å visa upp i en ev rättegång om det blir vårdnadstvist.. men tänk då på å inte skriva något tillbaka å definitivt inget korkat som han.kan använda emot dej! det gäller å tänka smart å ligga steget före.. du fixar det här å om du inte låter dej provoceras av hans sms å grejer så visar det på mognad.. ;-)
lycka till med bebisen!

2012-05-18
osisen
osisen

Är ingen missbrukare så det behöver jag inte oroa mig över :).
Japp, allt är sparat på min inkorg!

2012-05-18
ungmamma19
ungmamma19

å spara allt han skickar!!!! varenda sms konversation.. försök spela in telefonsamtal för då har du det du behöver!!! glöm inte göra det!!!

2012-05-18
osisen
osisen

dom tar ditt barn om du anses olämplig men det ska mycket till.. om du tex knarkar , super osv.. men sköter du dej så har du knappast nåt att oroa dej för!

2012-05-18
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...